IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• cabot oil слезе до много добра цена. Не бих държал след лятото и няма да е ракета, но 15-20% за месец два е почти гарантирано. Това е за тези, които изпуснаха Антеро.

Коментар

• Въпрос на 1,8 милярда дози. Най-голямата държавна открита спекулация от десетилетия. След 23 та Ковид Бизнеса приклячва безвъзвратно. Държавни поръчки спират и паричните потоци ще пресъхнат.
      Никой ли няма NVAX? Не я ли следи?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

ужас - как можаха да им го причинят.

Иначе все ми се струва, че тоя растеж е кратковременен и скоро ще съберат паричките.
        Не са разрешили 1,8милярда дози поръчка не са заляли още с няколко милярда дози пазарите които щяха да използват Астра. Пазарът още не е калкулирал новите бъдещи поръчки. Остава да падне Nvax и да излязат тримесечните печалби и може Фаучито и Менгемето на Беят да добият справедлива оценка. Пък знаеш ли Рнк то може да измести напълно конвенционалните и тогава Франсетата и Албиона са Чао заедно с копията от съветите Индия итн. Това също не е калкулирано в цената защото е още химера.

Коментар

• Не успявам да вляза в аржентинските и другите латино шитни, а ги дебна вече близо месец. Brasil Agro с мижавите обеми ми избяга на боя разстояние. Loma ги искам на малко по-ниска цена, както и Agro и Cresy-то.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
            RIP Ino Stock Амин. Няма я да ми правите конкуренция. След Чао на Астра и старата Джонсън трябва да спрат тотално е китайците и ръкавите.
            ужас - как можаха да им го причинят.

Иначе все ми се струва, че тоя растеж е кратковременен и скоро ще ни съберат паричките.
            Last edited by IvelinaJensen; 23.04.2021, 18:12.

Коментар

• RIP Ino Stock Амин. Няма я да ми правите конкуренция. След Чао на Астра и старата Джонсън трябва да спрат тотално е китайците и ръкавите.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Пети ден няма АТН, вече не се издържа така!
                хаха това беше добро!

Между другото прави впечатление, че последните месеци петъчната търговия е доста вяла и спокойна (и обикновено индексите са на плюс). Също е доста спокойно преди празници и по-време на празници(ако работи борсата). Спокойно беше и цялата седмица на пролетната ваканция на децата в Щатите. Няколко приятели също споделиха това впечатление. Просто наблюдение...

Интересно ми е дали и тук някой е забелязал подобно нещо.
                Last edited by pantaleev; 23.04.2021, 16:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Защо, какво толкова се е променило?
                  Пети ден няма АТН, вече не се издържа така!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                    още ли сте бичи настроени?
                    Защо, какво толкова се е променило?

Коментар

• още ли сте бичи настроени?

Коментар

В общи линии ми е ясен механизма, но пак не пречи да ми е забавно. Като в оня виц ще стане скоро, дето една застаряваща двойка си приказвали да си вземат разни приспособления ако един от двамата е уморен, а ако двамата са уморени да оставят приспособленията да си се чукат тихичко в ъгъла, а те да си почиват.
                        и за кво са им приспособления Ръце немат ли си. Мани майтап ама се чува че покрай короната мъже напускат жените си, защото са прекарали ковид и месеци че и повече от година след това са с усложнения, които ги правят постоянно уморени и поради това не могат да обслужват сексуално мъжовете си. Факт е, че 4 пъти повече жени отколкото мъже страдат от усложнения след ковид, които не само влошават качеството на живота им, ами направо го съсипват. Но простите мъжове са се уплашили, че ще умрат от сексуална недостатъчно и си зарезват жените. Лайна.

Коментар

• Той Бидоня нещо се е объркал.Какво иска да направи да вземе повече от можещия бизнес да прави печалби и след това да ги дава на тези (под различни форми за подпомагане),на които не могат да реализират печалби и същите тези губещи бизнеси да се заиграват с криптошитни
                          "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Ако ще се вдига данък печалба имаш полза да си затвориш позициите и да ги отвориш пак.
                            Така се облагаш на ниската ставка.
                            Но това май е ограничено с правила за wash sale - трябва да мине около месец да си отвориш позицията.
                            Не се знае и дали не е късно - например всички сделки от 2021 да се обложат с високата ставка. Това нарушава един юридически принцип да не се променят закони със задна дата.
                            Не съм се интересувал как е в Америка, но ми се струва, че едва ли е възможно толкова лесно и бързо да се удвоят данъчните ставки. Това конгрес, сенат...

Коментар

Ама пък много ми харесва как тръгват разпродажби след тази "новина"! Все едно високите данъци почват от тази вечер
                              Ако ще се вдига данък печалба имаш полза да си затвориш позициите и да ги отвориш пак.
                              Така се облагаш на ниската ставка.
                              Но това май е ограничено с правила за wash sale - трябва да мине около месец да си отвориш позицията.
                              Не се знае и дали не е късно - например всички сделки от 2021 да се обложат с високата ставка. Това нарушава един юридически принцип да не се променят закони със задна дата.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не са. Алтриата е на американския пазар 90%. Никоя друга няма такава. При Бритишите и дивидента не се облага, а и без друго са по-евтини в сравнителен план. Изпусна влака. В близките месеци е по-скоро нагоре. По-нататък... пак е нагоре, защото парите нищо не струват. Надолу може да е някоя тех шитня само.

Сега е моментът за нафта/тръби... компании, суровината не я разбирам. Разбирам обаче, че нафтата е 60+, a добивачите са на нива като за цена под 50. Взех paa малко ас.
                                Един различен поглед върху нафтата на дневна графика.Технически имаме връх на почти $68.Тест на подкрепата на $63 и опит да пробие върха,но не успява като се образува 123 формацията,която технически е много силен сигнал за загуба силата на тренда и следва спад до около нива на $57.Следва ново покачване,но цената се спира на т.2,която от бивша подкрепа на спада се превръща в съпротива на покачването на цената и така прави вече доста по нисък връх съчетан с три малки барчета и последващ външен мечи бар.Или с други думи вероятността да слезем до $53 е много по голяма отколкото да бием върха на $68.
                                П.П.Не препоръка за сключване на сделки,само личен технически коментар

Click image for larger version

Name:	Screenshot_5.jpg
Views:	1
Size:	48.9 КБ
ID:	3750489
                                "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

Working...
                                X