SOXL, петрола, Nio , по-важното е е в петък в края на сесията пазара отлетя. Сякаш запалиха някаква ракета и хвръкна. Да видим дали ще продължи и другата седмица (13-та седмица от календара). Ще имаме и края на тримесечие, когато всички Асет менажери искат да докарат хубави резултати.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеИ NIO ли е направило глава и рамена? Малко сколиозни ама с повече въображение и за това може да мине.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
Боко, много благодаря за комплимента, ама рибата си е още в морето. Веднага ме излови, че първо PriceAction-а гледам, ама и аз бъркам и ръфам пръчките. Ето че за TSM-а не видях очевидното, че му липсва спада до $107 и се изложих като кифладжия, а ти го очакваше. Ко да прайш, стават грешки, ама те къде не стават"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеВзех soxl на 19ти за 32 и нещо. Разбира се, че на 30 е още по-добре.
В интерес на истината обаче съм прав. Не съм написал, че не може да падне до 30, а че не може да падне, докато тайванците летят, както ти разчете техниката. Зависимостта soxl / tsm е пряка, а техниката я посочи като обратна.
- 1 like
Коментар
-
Взех soxl на 19ти за 32 и нещо. Разбира се, че на 30 е още по-добре.
В интерес на истината обаче съм прав. Не съм написал, че не може да падне до 30, а че не може да падне, докато тайванците летят, както ти разчете техниката. Зависимостта soxl / tsm е пряка, а техниката я посочи като обратна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
++++++++++100 на това му се вика чист ПА
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
Отдавна отлагам да прочета подробно за подобни етф-и. Не разбирам добре момента с ролването на контрактите.
Погледнах графиката на това дето си ми изпратил и с уговорката че много не разбирам от технически анализ, ми допада това че в момента е на all time low, което си е предпоставка за ръст в някакъв моментНадявам се и двамата да спечелим, но тъй като си по-длгосрочен от мен, нека нафтата иде на 100 лятото/есента, а после ако ще да става -50
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнениеTerziev За SOXL ми прилича, че трябва да слязат до $30.80, там вече ще стават за купуване. Това без да знам нищо за фундамента.
Спак-чето PSPE ще го гледам, мерси!Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЕто една от причините да не се връзвам съвсем на техниката. Няма как TSM да лети, а SOXL да пада. Прекалено ликвиден е фондът и ако тръгне да се случва такава аномалия, за минути ще налазят алгосите. Само профи трейдъри или супер късметлии могат да се възползват от такива прозорци.
В интерес на истината в момента не бих купувал SOXL. За мен корабът отпътува, защото гледам да купувам на промоция. За настроените по-рисково обаче, има още мръвка.
...Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеБааа, SOXL-чето на батко какво направи... хайде, ще осребря. Но само защото сме петък... И някой балък взе, че ми купи колците за LLNW.
...Last edited by Д.Петков; 27.03.2021, 12:04.
- 1 like
Коментар
-
Няма как да стане. Някои хора са убедени, че светът работи така: ако кажа някоя измислициа със супер, ама супер голяма увереност, тази измислица ще стане истина. Ако хората вярват на измислиците ми, значи измислиците ми са станали истина
А и целта в случая очевидно не е да се правят пари
Така че никакъв шанс
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТерзиев имам една лоша новина. Ако имаш някакви надежди е даден момент и да печелиш о борсата, ще се наложи да разбереш как работи икономиката. Дори и да не ти стигне времето до пенсиониране как работи глобалната икономика е хубаво да отделиш 4 или 5 години за разбиране на механизми на национална икономика. Защото представите ти са брутално грешни
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Според мен SPY e ужастно за паркиране. По-щастлифт бих бил с IVOL или MMT. Но се водя по акъла на каката; т.е. спаци на номинал преди сделка. Ликвидни са, де факто няма начин да загубиш, ако си ги взел около номинал. Просто трябва да следиш новините, да не пропуснеш сливането. BSPE е чуден пример.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Опитах да разделя акаунтите на активен и пасивен, защото ми е презадръстен екрана с поръчки. За съжаление IBKR искат отделни такси за всеки подакаунт, което дори от чист инат няма да приема. По-скоро бих сменил терминала, ама хубавите и те са немалко пари. Още няколко такива дни и ще си навия на масрафа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеОпитах да разделя акаунтите на активен и пасивен, защото ми е презадръстен екрана с поръчки. За съжаление IBKR искат отделни такси за всеки подакаунт, което дори от чист инат няма да приема. По-скоро бих сменил терминала, ама хубавите и те са немалко пари. Още няколко такива дни и ще си навия на масрафа.
В ChartTrader може би се показват всички orders но би трябвало да можеш да добавиш Order Ref и да сортираш по нея.
Друг начин е да купуваш 11, 21, 31 акции за единия портфейл и 10, 20, 30 за другия и да им слагаш sell limits.
За тракване на перформанси не знам дали има начин да се разделят, евентуално по Order Ref в ексел.Last edited by jori; 27.03.2021, 00:07.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Ребалансиране мисля че се прави така:
Решаваш че ще държиш 70% REIT компании и 30% тръби. След време тръбите ти стават 40%. Продаваш тръби за 10% от портфолиото и с парите купуваш REIT и пак държиш 70:30.
Това според мен има слаб ефект.
Входът трябва да ти е по отношението, като ребалансираш пак си по отношението. Т.е. ребалансираш от вход на вход, от текуща на текуща.
Аз мисля да пробвам следното. Имам агресивен актив, в който съм влязъл и му слагам sell limit. Като го удари, с парите купувам нещо за паркиране ала SPY ако не мога да си харесам друго агресивно.
И аз така правя, като теб. Gtc лимити на безумни цени, ако стане. Научих се заради шиповете покрай gme - докато се логна и цената слезе. Заради късите шмекерии някои компании отидоха на цени, които няма да стигнат и след 10 години.
Опитах да разделя акаунтите на активен и пасивен, защото ми е презадръстен екрана с поръчки. За съжаление IBKR искат отделни такси за всеки подакаунт, което дори от чист инат няма да приема. По-скоро бих сменил терминала, ама хубавите и те са немалко пари. Още няколко такива дни и ще си навия на масрафа.Last edited by terziеv; 26.03.2021, 22:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеПрактически въпрос. Вие, като ребалансирате, на база текуща стойност ли го правите или на база вход? Аз клоня към второто, ама някои акции (MO например) така шеметно избуяха... а пък не са като за кастрене.
... за деколонизацията:
Argentina's total stock-market valuation has collapsed from USD 350 billion in 2018 to USD 20 billion last year
Съвет е.
Решаваш че ще държиш 70% REIT компании и 30% тръби. След време тръбите ти стават 40%. Продаваш тръби за 10% от портфолиото и с парите купуваш REIT и пак държиш 70:30.
Това според мен има слаб ефект.
Входът трябва да ти е по отношението, като ребалансираш пак си по отношението. Т.е. ребалансираш от вход на вход, от текуща на текуща.
Аз мисля да пробвам следното. Имам агресивен актив, в който съм влязъл и му слагам sell limit. Като го удари, с парите купувам нещо за паркиране ала SPY ако не мога да си харесам друго агресивно.
- 1 like
Коментар
Коментар