IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

Аз и затова се опитах да подскажа на Ивелина,да не се занимава с фючърси поне докато не разбере що за животно е това и как се търгува.Те нямат нищо общо с акциите,както с опциите,с валутите и т.н.Всеки финансов инструмент се търгува различно,но тя слуша разни инвестиционни корифеи и после се оплаква.Не знам дали наистина е откровена и е купила петрол на тези цени или се гъбарка,но за мен няма значение
    От къде измисли, че слушам някой. Експериментирам и се надявам на късмет, който знам, че ми липсва - това е най-близо до отговора. Никой не гъбаркам, наистина се опитвам да разбера нафтата. Но явно е невъзможно. Опитвам се краткосрочно да я търгувам, но прекалено много рискувам. Сега пак не разбрах твоя технически анализ ли да слушам или на Sabev щото има разлика ми се струва. Май всеки си има свой си техн анализ.
    Като цяло нямам финансова грамотност и нещо нямам и много мотивация да добивам щото не виждам логика в пазарите. В тоя ред на мисли не знам нищо как се търгува - карам на късмет. Миналата година по-уцелвах, тази - хич ме нема.

Коментар

• Ти остави това, ами дон Кихот дет чел много книжки и си живеел в измислен негов си свят... Тук на някои хора дъската им хлопа много яко, а форумът е драскалище за пресъздаване на измисления техен свят

Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
      Добре че не сме в US или малко по на запад, че ако бяхме там щяха да са те баннали до живот от форума . Имам предвид не ми дреме мнението ти, смятам, че шефа негър не е недостатък, а жената китаец направо си е предимство в днешно време
      Идеята ми е че това няма как да ти е показателно за това колко пари прави една компания или каква трябва да е цената на акцията
      Нека не забравяме, че начело на 99.9% от фалиралите по грандиозен начин огромни мултинационални компании са били бели мъже

Коментар

• Аз техниката не я приемам, но дори и от рисунката с канала ясно се вижда, че нафтата се спря на бая висока подкрепа, която не беше пробита; въпреки многократните опити. В допълнение средносрочните технически индикатори на водещите добивачи са почти единодушни за нагоре.

Те тука съвсем ясно се вижда:

==

С други думи - днес беше може би последният шанс за допълване. Може дори в момента да се търгува, след сесията. Аз лично допълних с Антеро...
        Last edited by terziеv; 10.04.2021, 00:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
          bokogega да попитам, тази графика вероятно е някакъв continuous (виртуален) контракт, при който ролването не е отразено. Т.е. контангото се вижда като ръст, но реално е загуба. Или пък не?
          Това е графика на ДЗР брокер и ролването предполагам не е отразено.
          "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

[ATTACH=CONFIG]n3744433[/ATTACH]

Канала е счупен съвсем скоро на 18 март, тук некои се накетериха на нафтата баш кога не требва близо до върхът. Пазара може да продължи да спада или да рейнжи с много месеци. От тук ускорение на горе е малко вероятно. Момента за влизане за и изкарване на бързи печалби е изпуснат.
            Аз и затова се опитах да подскажа на Ивелина,да не се занимава с фючърси поне докато не разбере що за животно е това и как се търгува.Те нямат нищо общо с акциите,както с опциите,с валутите и т.н.Всеки финансов инструмент се търгува различно,но тя слуша разни инвестиционни корифеи и после се оплаква.Не знам дали наистина е откровена и е купила петрол на тези цени или се гъбарка,но за мен няма значение

Коментар

• bokogega да попитам, тази графика вероятно е някакъв continuous (виртуален) контракт, при който ролването не е отразено. Т.е. контангото се вижда като ръст, но реално е загуба. Или пък не?

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

Ето ти един технически бонус на тая твоя нафта,където и се чудиш и само се оплакваш.Разгледай хубаво графиката и дано нещо прихванеш от техника.Не претендирам за изчерпателност и не е препоръка за сключване на сделки.Хубаво е да почнеш да се заглеждаш повече в техниката,то и момците от Уол Стрийт се дзверят в графиките,а ти не щеш и не щеш.Ако се вгледаш внимателно в чарта и съпоставиш противоречивите новини за икономиката и петрола,ще забележиш,че новините са изписани на графиката,просто в този момент нафтата е трудна за търгуване,защото цената след достигането на съпротивата на 72 долара влезе в корекция.Докога ще продължи,аз не мога да ти отговоря,може някой и да може,но се съмнявам,поради една единствена причина,пазара не можеш да го вкараш в рамка.Това,че ти мислиш по определен начин,някой друг мисли по съвсем друг.Шанса ти да оцелееш по дълго,е да спреш да вкарваш емоции в търговията,и да не слушаш всевъзможни гурута.Всички предсказвания имат шанс да се сбъднат точно 50%.При 50% познаваемост в дългосрочен план си зануляваш акаунта.Дано сама се досещаш защо.

[ATTACH=CONFIG]n3744401[/ATTACH]

П.П.Пиша ти не да те поучавам,а ако мога да ти помогна по някакъв начин,защото някак си получавам дежавю

Click image for larger version

Name:	WTIH4.png
Views:	1
Size:	10.0 КБ
ID:	3744433

Канала е счупен съвсем скоро на 18 март, тук некои се накетериха на нафтата баш кога не требва близо до върхът. Пазара може да продължи да спада или да рейнжи с много месеци. От тук ускорение на горе е малко вероятно. Момента за влизане за и изкарване на бързи печалби е изпуснат.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                  Тая нафта ме напраи на маймуна. Има ли и други, които се чувстват по същия начин? Па и не само тя де. За Терзо знаем, че има пълен контрол наd маркета и съумява да се възползва и спечели от всяка ситуация. Но не всички са гении
                  Ето ти един технически бонус на тая твоя нафта,където и се чудиш и само се оплакваш.Разгледай хубаво графиката и дано нещо прихванеш от техника.Не претендирам за изчерпателност и не е препоръка за сключване на сделки.Хубаво е да почнеш да се заглеждаш повече в техниката,то и момците от Уол Стрийт се дзверят в графиките,а ти не щеш и не щеш.Ако се вгледаш внимателно в чарта и съпоставиш противоречивите новини за икономиката и петрола,ще забележиш,че новините са изписани на графиката,просто в този момент нафтата е трудна за търгуване,защото цената след достигането на съпротивата на 72 долара влезе в корекция.Докога ще продължи,аз не мога да ти отговоря,може някой и да може,но се съмнявам,поради една единствена причина,пазара не можеш да го вкараш в рамка.Това,че ти мислиш по определен начин,някой друг мисли по съвсем друг.Шанса ти да оцелееш по дълго,е да спреш да вкарваш емоции в търговията,и да не слушаш всевъзможни гурута.Всички предсказвания имат шанс да се сбъднат точно 50%.При 50% познаваемост в дългосрочен план си зануляваш акаунта.Дано сама се досещаш защо.

Click image for larger version

Name:	Screenshot_6.jpg
Views:	1
Size:	90.7 КБ
ID:	3744401

П.П.Пиша ти не да те поучавам,а ако мога да ти помогна по някакъв начин,защото някак си получавам дежавю

Коментар

• ПИЧ , те ти поредната мерзост на Путин и доказателство, че в РФ бизнес средата е непредвидима.

В интерес на истината играта е следната: чакаме да започне патакламата или още някой да се оплаче от "Новичок" та най-сетне да го спрат потока... После влизаме в Газпром на под 3 и осигуряваме униците. Стига да не решат да ни предпазят и от инвестиции в недемократични компании.
                    Last edited by terziеv; 09.04.2021, 19:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                      Ако днес не натоварите Чинко, няма за кога.
                      тоя Jinko като бабата стана. Нещо китайските ги натискат

Коментар

• Ако днес не натоварите Чинко, няма за кога.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                          Ето ти CS - шеф негър, началник на отдела жена + китаец.
                          Добре че не сме в US или малко по на запад, че ако бяхме там щяха да са те баннали до живот от форума . Имам предвид не ми дреме мнението ти, смятам, че шефа негър не е недостатък, а жената китаец направо си е предимство в днешно време
                          Идеята ми е че това няма как да ти е показателно за това колко пари прави една компания или каква трябва да е цената на акцията
                          Нека не забравяме, че начело на 99.9% от фалиралите по грандиозен начин огромни мултинационални компании са били бели мъже
                          Last edited by LuckyYou; 09.04.2021, 15:40.
                          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                          не е препоръка

Коментар

• Жорка, не си прав. Спекулацията със суровини е голяма работа. Аз там не влизам, баш защото е за батковци. По тази причина и аз съм при производителите/добивачите. Както обяснявах и по-рано, чрез компаниите КПДто е по-ниско. Другото е, че немалко компании ги няма на борсата. "Каргил" или големите кооперативи можеш само да им се радваш отстрани. За политическия и педалския риск при компаниите да не говорим. Ето ти CS - шеф негър, началник на отдела жена + китаец. Как няма да занулят; в Ню Йорк даже няма такива гаври. Всички са наясно, че Роснефт и Газпром са без пари в момента. Ама знаеш ли каква микроагресия ще направят янките; то шляхтата със зъби ще опита да прегризе тръбата.

dbc не ме кефи по други причини - много нафта, с която съм преял. Не мога да намеря ликвиден фонд за суровини, но без нафта. С лост най-добре.

.... но то като се замисля... какви суровини, какви две евро. за изкарване на пари има btc. За мен е като теслата обаче. Не мога и не мога да се счупя да купя подобна фигня. Нека ходи до милион, пак няма да се кача.
                            Last edited by terziеv; 09.04.2021, 14:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                              Тая нафта ме напраи на маймуна. Има ли и други, които се чувстват по същия начин? Па и не само тя де. За Терзо знаем, че има пълен контрол наd маркета и съумява да се възползва и спечели от всяка ситуация. Но не всички са гении
                              Петрол, и всички фючърси са кофти защото не можеш да държиш дълго заради контангото. Ако не ти трябва самата стока, или ако не си в конкретния бизнес да знаеш какво е търсенето не виждам как ще просперираш. Според мен трябва да се държат акции на производители, те не губят от контанго.
                              Заради контанго не бих влизал и в комодити ETFs като DBC, за които се чудеше Терзиев. Освен ако не сте сигурни че ще поскъпва преди да се налага да ролвате.
                              Фючърсите се ползват от производители за хеджиране, защото дори те нямат представа накъде ще тръгне цената.
                              Теоретично е възможно да видим отрицателни цени дори при отварянето на икономиката - ако цената е вдигната от спекуланти, които не искат физическа доставка. Неискането на физическа доставка е причината за отрицателните цени, а не състоянието на икономиката.

Коментар

• Тая нафта ме напраи на маймуна. Има ли и други, които се чувстват по същия начин? Па и не само тя де. За Терзо знаем, че има пълен контрол наd маркета и съумява да се възползва и спечели от всяка ситуация. Но не всички са гении

Коментар

Working...
                                X