IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• малеее, въпреки че съм наясно, че целият маркет е брутална манипулация не спирам да се удивлявам на изобретателносттта им. Чудех се защо без новини FUTU скочи толкова много вчера и чак сега разбрах що било. Пускат емисия и разбира се новината срина акцията.

Спецовете - не казвате - продължава ли марект срива или какво се случва, че уж имам здрава психика ама нещо и тя взе да издиша след толкова дълът и продължителен 2 месечен вече бой

Коментар

• Брех, Altria (MO) я попиляха, добре че не купих вчера. Днеска обаче май ще купя малко. Байдън щял да намалява никотина в цигарите, не разбрах какво толкоз е станало. Ментоловите цигари щели да ги забраняват, чак пък толкова ли много пазарен дял имат, чудна работа 'ко стаа...

Коментар

• Generational Opportunities in Metals and Miners

https://online.moneyshow.com/2021/ap.../?scode=052479

С благодарности към Форда, че ми обърна внимание.

Иначе CLF e oще далавера.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Оказа се, че мога само да купувам, но не и да продавам опции. Не знам що, но няма и значение - и без това не са ми ясни и по-добре да не пипам. Даже до одеве не знаех и че може да се ексърсайзват. Случайно видях едно мъничко "e" след името на опцията и се оказа, че от там се ексърсайзват. Мислех, че само мога да си затварям позициите.
          Нали някакъв тест си имала за опциите, може да не си го взела убедително.
          Упражняването на опциите унищожава премията, по-добре ги продавай. Като нямаш продажба на опция, може да се окаже че играеш срещу брокера си - познай кой ще победи.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Как да постъпиш зависи от риск апетита ти. Ако искаш да се заяждаш с пазара, че ти си права за посоката можеш да увеличиш залога (осредняване).
            Но самия факт че си купила опция (защита от спад), насочва че не ти се носи повече риск.
            Проблемът с падежите е, че за да си продължиш експозицията докато си избиеш загубата трябва да плащаш за нова опция на всеки падеж.
            А колкото по-близо си до страйка, плащаш повече time value.

Имаш следните варианти с увеличаващ се риск:
            - да продадеш опцията, и да отпишеш загубите.
            - да оставиш опцията да изтече, с надеждата да възстанови.
            - да ролнеш - продаваш старата и купуваш нова опция като изтича тази, докато възстанови цената.
            - да продадеш кол опцията и продадеш ITM put опция на break even strike. Ще носиш пълния downside риск но ще печелиш премии.
            - да продадеш опцията и купиш базовия актив - Ще носиш пълния downside риск, но няма да плащаш премии
            Ако имаш базовия актив, и искаш по-бързо да си избиеш загубите, може да продаваш кол опция със страйк равен на break even price.
            С течение на времето, като прибереш няколко премии от кол опциите, можеш да си намалиш и страйка за по-големи премии.
            Да осредняваш кол опции е някъде между най-рисковите, зависи от колко дълбоко ITM са опциите. Много е рисково, целта би трябвало да ти е да излезеш с минимум загуби.
            Оказа се, че мога само да купувам, но не и да продавам опции. Не знам що, но няма и значение - и без това не са ми ясни и по-добре да не пипам. Даже до одеве не знаех и че може да се ексърсайзват. Случайно видях едно мъничко "e" след името на опцията и се оказа, че от там се ексърсайзват. Мислех, че само мога да си затварям позициите.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
              Бидоня направо ми отряза главата!......и плановата икономика.....
              кво е напраил бидоня?
              Last edited by RUBLA; 20.04.2021, 08:59.

Коментар

Как е най-добре да се постъпи ако съм купила кол опции at the money, но не съм уцелила посоката и цената им е паднала. Не разбрах какво значение има падежа - ако съм осреднила надолу цената и тръгнат нагоре в един момент няма ли да имам по-голяма печалба (ако ги продам преди падежа). Мисля че опциите са такива, че реално не можеш да купиш актива, а се разчита на печалба от цената на самата опция.
                Как да постъпиш зависи от риск апетита ти. Ако искаш да се заяждаш с пазара, че ти си права за посоката можеш да увеличиш залога (осредняване).
                Но самия факт че си купила опция (защита от спад), насочва че не ти се носи повече риск.
                Проблемът с падежите е, че за да си продължиш експозицията докато си избиеш загубата трябва да плащаш за нова опция на всеки падеж.
                А колкото по-близо си до страйка, плащаш повече time value.

Имаш следните варианти с увеличаващ се риск:
                - да продадеш опцията, и да отпишеш загубите.
                - да оставиш опцията да изтече, с надеждата да възстанови.
                - да ролнеш - продаваш старата и купуваш нова опция като изтича тази, докато възстанови цената.
                - да продадеш кол опцията и продадеш ITM put опция на break even strike. Ще носиш пълния downside риск но ще печелиш премии.
                - да продадеш опцията и купиш базовия актив - Ще носиш пълния downside риск, но няма да плащаш премии
                Ако имаш базовия актив, и искаш по-бързо да си избиеш загубите, може да продаваш кол опция със страйк равен на break even price.
                С течение на времето, като прибереш няколко премии от кол опциите, можеш да си намалиш и страйка за по-големи премии.
                Да осредняваш кол опции е някъде между най-рисковите, зависи от колко дълбоко ITM са опциите. Много е рисково, целта би трябвало да ти е да излезеш с минимум загуби.

Коментар

• Бидоня направо ми отряза главата! ...... и плановата икономика....
                  Last edited by RUBLA; 20.04.2021, 08:58. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Click image for larger version

Name:	PODKREPA.png
Views:	2
Size:	6.6 КБ
ID:	3748864
                    Нивото 33870 ( линията ) е тествано няколко пъти неуспешно ..имайки предвид че това е локално дъно от 16.04 си струва позицията за 40-50 пипса дълги
                    https://ibb.co/XS3msmV
                    Click image for larger version

Name:	PODKREPA.png
Views:	2
Size:	6.6 КБ
ID:	3748861

Last edited by trade; 19.04.2021, 21:56.
                    Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Осреднява се но недей да акумулираш опции като акции, понеже на падеж изтичат.
                      Да осредняваш опции има някаква логика ако са in the money и искаш да придобиеш акциите, за OTM няма смисъл.
                      При ITM, може дори да си осредняваш страйкове, ако допуснеш че няма да отидат OTM.
                      Как е най-добре да се постъпи ако съм купила кол опции at the money, но не съм уцелила посоката и цената им е паднала. Не разбрах какво значение има падежа - ако съм осреднила надолу цената и тръгнат нагоре в един момент няма ли да имам по-голяма печалба (ако ги продам преди падежа). Мисля че опциите са такива, че реално не можеш да купиш актива, а се разчита на печалба от цената на самата опция.

Коментар

ако съм купила кол опции на една цена, след което цената им падне. Ако купя после пак същите (същия страйк и падеж) на по-ниската цена, осреднява ли се цената им или се води, че имам 2 вида опции?
                        Осреднява се но недей да акумулираш опции като акции, понеже на падеж изтичат.
                        Да осредняваш опции има някаква логика ако са in the money и искаш да придобиеш акциите, за OTM няма смисъл.
                        При ITM, може дори да си осредняваш страйкове, ако допуснеш че няма да отидат OTM.

Коментар

• ако съм купила кол опции на една цена, след което цената им падне. Ако купя после пак същите (същия страйк и падеж) на по-ниската цена, осреднява ли се цената им или се води, че имам 2 вида опции?

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
                            Според моето стъклено кълбо май тази седмица ще е доста турболентна за китайските компании.
                            Поднебесните са аут по дифолт. Идеологически враг от миналата година.

Коментар

само дето и от Модерна и Файзер умират ама не се говори за това. А не е да е тайна

Пускат фалшиви новини съветските шпиони и платените клакьори на компрометираните ваксини. Но ние знаем къде отидоха отиват и ще отиват милярдите долари печалби. И победителите са Модерна и BNTX. Всички останали Чао!!! В момента можеш да пуснеш един шорт на Модерната ще захлебиш след това небето е цел.

Коментар

• Според моето стъклено кълбо май тази седмица ще е доста турболентна за китайските компании.

Коментар

Working...
                                X