IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Честно казано нямам скорошен поглед върху самата компания. Нямам идея защо е толкова евтина и не ми се занимава да гледам новини/анализи. Ако няма някакви сериозни проблеми, а е само полит/валутния риск, вероятно ще настигне останалите. За Петрочайна / Синопек например бях и съм сигурен, но там са ми сравнително ясни нещата и има още бая мръвка. VET са много изгодни в момента, независимо от скоците тези дни. И те са доста географски разхвърляни, което си е предимство. Чиста нафта ти препоръчвам - TGA, които дупчат в Египет, малки са, евтини и им дреме на жилетката за ESG. Там оразмеряваш позицията с ясното съзнание, че това не е син чип или държавна компания.

Като цяло обаче все си мисля, че просто трябва да има някакво връщане/пауза. Оня ден се радвах, че продадох януарски колци за CRK на 11 за 0,30, а сега изглежда идиотско решение.
    Благодаря за идеята за VET! изглежда страхотно, но Има червени лампички, ако си наясно защо са си увеличили толкова печалбата в сравнение с 2018-2019 може да ми пишеш и на лични да не спамим тук, няма да купя преди да съм наясно, Не знам дали от отчети и други материали ако загубя 3-4 часа или половин ден ще мога да реша този казус

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

Днес петрола направи пробив нагоре, очаквах го след 3-5 седмици.... останах с доста кеш и единственото което ми привлича вниманието е PBR. Какво мислиш по въпроса?
      Честно казано нямам скорошен поглед върху самата компания. Нямам идея защо е толкова евтина и не ми се занимава да гледам новини/анализи. Ако няма някакви сериозни проблеми, а е само полит/валутния риск, вероятно ще настигне останалите. За Петрочайна / Синопек например бях и съм сигурен, но там са ми сравнително ясни нещата и има още бая мръвка. VET са много изгодни в момента, независимо от скоците тези дни. И те са доста географски разхвърляни, което си е предимство. Чиста нафта ти препоръчвам - TGA, които дупчат в Египет, малки са, евтини и им дреме на жилетката за ESG. Там оразмеряваш позицията с ясното съзнание, че това не е син чип или държавна компания.

Като цяло обаче все си мисля, че просто трябва да има някакво връщане/пауза. Оня ден се радвах, че продадох януарски колци за CRK на 11 за 0,30, а сега изглежда идиотско решение.

Коментар

Tова с въглищата и особено с газа направо не е християнско.
        Днес петрола направи пробив нагоре, очаквах го след 3-5 седмици.... останах с доста кеш и единственото което ми привлича вниманието е PBR. Какво мислиш по въпроса?

Коментар

Пипбела продал типсовете, хвърля путове, пита за техника... очаквам другата седмица да се похвали как е разкарал псевдозлатото и е вкарал всичко в газ и въглища, че сме насред хиперинфлация.

майтапът настрана, уважавам любопитството и хора, които нямат чугун вместо мозък.
          Скучно му е сигурно, та оттам тоя нездрав интерес.

Коментар

• Tова с въглищата и особено с газа направо не е християнско.

Коментар

• Пипбела продал типсовете, хвърля путове, пита за техника... очаквам другата седмица да се похвали как е разкарал псевдозлатото и е вкарал всичко в газ и въглища, че сме насред хиперинфлация.

майтапът настрана, уважавам любопитството и хора, които нямат чугун вместо мозък.

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение

и докато снимам картината на дртугата патформа импулсче донесло 70-80 пипса пак късо
                Toва е толкова далеко от мене...ама ти си дерзай, щом си се специализирал.
                Откога го правиш ?
                И има ли достатъчно хляб в тия пипсове ?

ПС Само да можеше да станеш ас и и в малко по дългосрочните периоди...поне да ни предупреждаваш овреме

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Ето ти един потомствен счетоводител да се консултираш, идеите ви изглеждат сходни https://www.youtube.com/watch?v=1beAp1d7OLk
                  Наа, този и думичка не газа за газа.

...

Байдъвей... яка дивергенция между цената на синьото, европейските хартии и американските такива. От една страна газът все някога трябва да катери толкова стръвно. От друга обаче, мощностите продължават да са обиколки зад търсенето и няма изгледи нещо да се промени. Не е въпросът в СП2.
                  Last edited by terziеv; 14.09.2021, 22:44.

Коментар

• и така биткойна стига вчерашният връх по 4 часа за които писах и отново върха дава отпор ...все пак низходящият trend е валиден и опс захлебваме с 200 усд ...можело е и повече ама айде ...само една попдробност това е демо ...и демо пари... а аз само пробвам дали ТА работи на биткоин ..щот нали не работел никъде .. аз да пробвам
                    Click image for larger version

Name:	BTCUSDM1.png
Views:	1
Size:	29.6 КБ
ID:	3803929
                    Pip master

Коментар

• и една сделка отпреди час в духа на тренда
                      Click image for larger version

Name:	trend.png
Size:	26.4 КБ
ID:	3803923

Last edited by trade; 14.09.2021, 22:24.
                      Pip master

Коментар

• Click image for larger version

Name:	US30M1impuls.png
Size:	27.3 КБ
ID:	3803921

и докато снимам картината на дртугата патформа импулсче донесло 70-80 пипса пак късо
                        Pip master

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Opera Моментна снимка_2021-09-14_170200_clientportal.transactfutures.com.png
Size:	5.1 КБ
ID:	3803917

и така да видим ...след спада на по големите графики... na 30 мин започва корекция нагоре .. цената стига върха 34980 там е низходящата трендлиния прокарана по върховете на 4 часа графика две позиции като втората е за много кратко време а индекса се озовава с ново дъно
                          https://ibb.co/WKmwG00
                          Pip master

Коментар

Иначе напълно споделям намаляване на експозицията към американския пазар, но моята причина е изключително високия политически риск в С. Америка. За жалост търговията от България с неамерикански компании и валути извън долар/евро ми е трудна и данъците са голям кор. Иначе щях да го играя предимно в Москва и Буенос Айрес. Като си помисля какви такси ми взеха за Газпрома или данъка дивидент на Фортум и се оказва, че далеч по-скапани компании ми носят повече нетен доход.
                            Ето ти един потомствен счетоводител да се консултираш, идеите ви изглеждат сходни https://www.youtube.com/watch?v=1beAp1d7OLk

Коментар

• бе що никoй не пише в темата ...да не би да е заради индекса че е в червено
                              Pip master

Коментар

• Kупих Rio Tinto Group (RIO) - 9,36 дивидент..Суровините поскъпват..

Коментар

Working...
                                X