IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Жори, по отдавна си на пънгара май. Ти как процедираш дефанзивно като тръгне срещу тебе ?
    Приемам че ще ме assignat, дори си го търся като продавам ITM, но повечето неща са ми covered на цени на които бих влязъл/излязъл от самите акции.
    Общо взето не разчитам на (не се впечатлявам от) time value.
    Дефанзивно си мисля да пробвам една стратегия - продавам covered call ITM и с премията купувам put.

Коментар

• Днес ми изтече щастливо ( вън от мъните) първия пут, на soxl@42 когото дочаках до ЕД.
      Досега все прибирах предсрочно на над 70% профит. Така се въртят гущерите по бързо
      Вчера и СС на барик затворих за 3 цента ( 38$ плюс) и открих нов на 19.5.

Онзи ден малко се попритесних за kweb х42 за 01.10 ед, затворих го на цената на която го взех 0.40 па го ролнах за 19.11 за почти 4 пъти по голяма премия от 1.55 чисто, ала без да променям страйка -пак е 42. Сега поне брейкивъна ми е доста по приемлив на 40.45
      Стана добро упражнение, още съм новичък и таман да потренирам как се защитава позиция.
      Ако по някое време стане доста напечено пак - може и страйка да понижа, ама не и за по малка премия.

Жори, по отдавна си на пънгара май. Ти как процедираш дефанзивно като тръгне срещу тебе ?

Коментар

• Време е да стане мазало, технологичните акции (без китайските) са прекалено спокойни! Това взе да прилича вече на забрана за продажби към големите играчи да продават FAANG като се има в предвид че BABA падна отново на 159

Коментар

• Днес май ще имаме нови дъна за златните копачи.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
            Ткила, имаш ли идея как да се отиграе тексаски сценарий в Европа тази зима? Як недостиг и едно кратко х10 на спот цената например. Не е прогноза, а просто въпрос.
            Европа е баровец.
            Вече го отигравам с TUI.
            Тезата е временна миграция към по-топли 4 и 5 звездни локации

Коментар

• Ткила, имаш ли идея как да се отиграе тексаски сценарий в Европа тази зима? Як недостиг и едно кратко х10 на спот цената например. Не е прогноза, а просто въпрос.

Коментар

• Сега си гледам таблицата и повечето от голямата канадска нафта продължава да е изгодна. SU под 20 не е зле, но там няма как да има някакви невиждани чудеса; докато при CVE има мегдан за удвояване. Като цяло не бих стискал (еле пък канадски), а по-скоро бих отигравал движенията на нафтовите, докато газовите са за дъъъълго държане.

Коментар

• сделка ..тоест две позиции от локалното дъно на 15 мин образувано в 10.00 бг време ...сделката е открита през телефона тъй като нямах net близо 60 пипса
                  Click image for larger version

Name:	telefon.png
Views:	1
Size:	28.1 КБ
ID:	3804405
                  Pip master

Коментар

• Викаш, че LAKE ти бил погром... Ама то да е само лейката. Доста са тез де ги държиш веке от година и нещо и сам от където тръгнахме, т.е. на нулата. А тези дето са "само" на underpeform са многу, многу, ама многу.

Важното е, че тоталът не е важен

Коментар

Ткила, всички са хеджирани (поне по-голямата част от добива) на безумно ниски цени. Затова изостават така мощно от цената на суровината. По същество обаче няма голямо значение, защото просто нямаме мощности и няма да имаме с години. Печатница са за пари. Сподели, ако имаш по-конкретен поглед кои са сглупили най-много и са се обвързали да продават изцяло за без пари до 23-та. Но дори такива ще ги повлече вълната в сектора.

За газа говоря.

===

Добавка: някакъв пъпеш (не го следя и не знам колко струва) в SA пише, че VET не са хеджирали много за 2022-ра.
                      Всъщност дори и да имаше голямо значение, нямаше да има голям смисъл.
                      По принцип говоря.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Бизнес модела на тези предприятия е съвсем опростен и води до 4 вида изход:
                        Когато са яко хеджирани, а суровината им пада - оцеляват.
                        Когато са слабо хеджирани, а суровината им расте - правят пари.
                        Когато са яко хеджирани и суровината им расте - лапат мухите.
                        И когато са слабо хеджирани, а суровината им пада - са довиждане.
                        Сори, ако е непоискано мнение.
                        Ткила, всички са хеджирани (поне по-голямата част от добива) на безумно ниски цени. Затова изостават така мощно от цената на суровината. По същество обаче няма голямо значение, защото просто нямаме мощности и няма да имаме с години. Печатница са за пари. Сподели, ако имаш по-конкретен поглед кои са сглупили най-много и са се обвързали да продават изцяло за без пари до 23-та. Но дори такива ще ги повлече вълната в сектора.

За газа говоря.

===

Добавка: някакъв пъпеш (не го следя и не знам колко струва) в SA пише, че VET не са хеджирали много за 2022-ра.

lack of hedging activity employed for the foreseeable future which is almost non-existent for 2022 unlike its peers who have employed significant hedges.
                        Last edited by terziеv; 15.09.2021, 18:59.

Коментар

• Аз съм тираджия и рядко чета отчети. По принцип повечето са фалшиви, а тук говорим за канадска компания и съвсем няма смисъл.

Главната причина за рязката промяна в баланса е, че не дават дивидент, а исторически са дивидентно ориентирана компания. Вермильон е 20% газ в Европа, има и в Австралия и само към 1/3 е в Северна Америка, където според мен е най-големия политически риск. Основна причина да бъде на ангебот е канадското ръководство, което може всеки един момент да ти тегли един нож в гърба.

Как да е, това без никакъв зор отива на 11-12. За повече трябва късмет.

Но най важното е това:

Рекордно високите цени на електроенергията в Европейския съюз показват, че блокът трябва да се отдалечи от изкопаемите горива и да ускори зеления преход, коментира еврокомисарят Франс Тимерманс във вторник.
                          На сляпо да играеш въглища/газ, почти няма как да загубиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

Благодаря за идеята за VET! изглежда страхотно, но Има червени лампички, ако си наясно защо са си увеличили толкова печалбата в сравнение с 2018-2019 може да ми пишеш и на лични да не спамим тук, няма да купя преди да съм наясно, Не знам дали от отчети и други материали ако загубя 3-4 часа или половин ден ще мога да реша този казус
                            Бизнес модела на тези предприятия е съвсем опростен и води до 4 вида изход:
                            Когато са яко хеджирани, а суровината им пада - оцеляват.
                            Когато са слабо хеджирани, а суровината им расте - правят пари.
                            Когато са яко хеджирани и суровината им расте - лапат мухите.
                            И когато са слабо хеджирани, а суровината им пада - са довиждане.
                            Сори, ако е непоискано мнение.

Коментар

Честно казано нямам скорошен поглед върху самата компания. Нямам идея защо е толкова евтина и не ми се занимава да гледам новини/анализи. Ако няма някакви сериозни проблеми, а е само полит/валутния риск, вероятно ще настигне останалите. За Петрочайна / Синопек например бях и съм сигурен, но там са ми сравнително ясни нещата и има още бая мръвка. VET са много изгодни в момента, независимо от скоците тези дни. И те са доста географски разхвърляни, което си е предимство. Чиста нафта ти препоръчвам - TGA, които дупчат в Египет, малки са, евтини и им дреме на жилетката за ESG. Там оразмеряваш позицията с ясното съзнание, че това не е син чип или държавна компания.

Като цяло обаче все си мисля, че просто трябва да има някакво връщане/пауза. Оня ден се радвах, че продадох януарски колци за CRK на 11 за 0,30, а сега изглежда идиотско решение.
                              Благодаря за идеята за VET! изглежда страхотно, но Има червени лампички, ако си наясно защо са си увеличили толкова печалбата в сравнение с 2018-2019 може да ми пишеш и на лични да не спамим тук, няма да купя преди да съм наясно, Не знам дали от отчети и други материали ако загубя 3-4 часа или половин ден ще мога да реша този казус

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

Днес петрола направи пробив нагоре, очаквах го след 3-5 седмици.... останах с доста кеш и единственото което ми привлича вниманието е PBR. Какво мислиш по въпроса?
                                Честно казано нямам скорошен поглед върху самата компания. Нямам идея защо е толкова евтина и не ми се занимава да гледам новини/анализи. Ако няма някакви сериозни проблеми, а е само полит/валутния риск, вероятно ще настигне останалите. За Петрочайна / Синопек например бях и съм сигурен, но там са ми сравнително ясни нещата и има още бая мръвка. VET са много изгодни в момента, независимо от скоците тези дни. И те са доста географски разхвърляни, което си е предимство. Чиста нафта ти препоръчвам - TGA, които дупчат в Египет, малки са, евтини и им дреме на жилетката за ESG. Там оразмеряваш позицията с ясното съзнание, че това не е син чип или държавна компания.

Като цяло обаче все си мисля, че просто трябва да има някакво връщане/пауза. Оня ден се радвах, че продадох януарски колци за CRK на 11 за 0,30, а сега изглежда идиотско решение.

Коментар

Working...
                                X