Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Доста хора ти казахме, че не е лесно, ама... Ти защо помисли, че е лесно? Предполагам, не само защото плямпалото така казва.
Но не е ли логично, че ако беше лесно, щеше да има стотици милиони хора направили милони на борсата от трейдинг. Пък то в реалния живот такива почти няма. Има само по форумите когато ти го каже някой като Иветка или Логореята
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Длъжна бях да пробвам - човек не знае какво да очаква от себе си преди да изпадне в съответната ситуация. Нямам психика за трейдър или по-скоро нещо ми пречи да си следвам стратегията. Няма лесно в тоя шибан живот. Добре че са Тесла и АМД да ме бутнат на плюс тази година. Добре, че ги държах. Но държането е минавка ако си купил рискови акции, каквито имам в изобилие и се чудя дали да не ги разкарам на голям минус поне да ми нулира печалбата и да не плащам данъци, че с тия 62% данък боли много. От друга страна там има най-голям шанс за растеж. Не мога да реша. Ти кво би направил на мое място?
Освен това в момента BWLPG е на промоция и само заради дивидента бих я взела. Ама пък е в даунтренд и няма никаква гаранция, че няма да резнат дивидента.Last edited by Money; 27.10.2021, 22:15.
Коментар
-
Един от многото ти "брилиантни" ходове от които човек остава без дъх
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДнес започна играта на CWCO под $11
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Не знам дали го има, но с данък 62%, би трябвало там да е измислен...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДнес започна играта на CWCO под $11
Кажи ми, Муни, защо толкова мразиш да изкарваш пари от борсата? Нещо в детството?
Коментар
-
Днес започна играта на CWCO под $11
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеПРЕСТАНИБЕ!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеМале, Мечел е определено BTFD!
===
Жорка, не се заяждам, ама спри малко с четенето. Презобил си. Какво wash sale те гони, бе човек. Дори не можеш да го преведеш. Мислиш ли, че може да го има извън Англосаксия това.
Коментар
-
Мале, Мечел е определено BTFD!
===
Жорка, не се заяждам, ама спри малко с четенето. Презобил си. Какво wash sale те гони, бе човек. Дори не можеш да го преведеш. Мислиш ли, че може да го има извън Англосаксия това.Last edited by terziеv; 27.10.2021, 20:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Има някакви начини, но е сложно. По-скоро през Швеция ама там пък други затруднения
Jori, мисля че законът е да се регистрира, че съм ги продала. С други думи, ако ще ги купувам пак трябва да е след поне 2 дни. Същия ден ден няма да стане.
Ако в дания не забранявят wash sale, не мисля че е кой знае какъв проблем дали е същия ден или след 2 дни.
Това след 2 дни дето се регистрира собствеността, пак не е на твое име, а street name, името на брокера, ако си в марджин акаунт с дейтрейдинг.
Ако си в кеш акаунт, може би даже няма да можеш да купиш, щото не са ти пристигнали парите - не съм ползвал такъв.
Аз бих го направил това като купя кол опция ITM и продам акциите едновременно, още по-добре и с една комбо поръчка, ако се поддържа. Това ще ги осигури и 2-та дни.
По-скоро бих го направил с продажба на пут ITM, за да не плащам премия, но знам че не можеш да продаваш опции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не ве, не е този. Този с ябълката е Вилхелм Мтел. Ех, Жорка, освен от история, нищо не отбираш и от класическа музика.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеПак ме прецакаха.
Ето за твое успокоение - какво е купила тия дни тая кака де уж много разбирала....днес и двете 10% надоле
What's she buying these days? Thankfully Wood offers up her transactions shortly after every trading day. She added to her stakes in Twitter (NYSE:TWTR) and Robinhood Markets (NASDAQ:HOOD) ahead of Tuesday's earnings report.
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеИвелина, няма ли начин да търгуваш през България? Този данък 62% ми изглежда безумен.
Jori, мисля че законът е да се регистрира, че съм ги продала. С други думи, ако ще ги купувам пак трябва да е след поне 2 дни. Същия ден ден няма да стане.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не ве, не е този. Този с ябълката е Вилхелм Мтел. Ех, Жорка, освен от история, нищо не отбираш и от класическа музика.
===
Коментар
Коментар