IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Странно. Аз виждам половината пазар като подценен. За Sibanye и китайките (в нафтата и извън нея) няма пак да отварям уста, но дори в момента DHT ти е нa 5,80. TGP, AR, CRK, COG, EQT, TGA, TALO, HCC, буквално до вчера бяха без пари. PAA, ET са ти все още буквално без пари. И изброените са стабилни неспекулативни залози. Газ и въглища имат дълъг дълъг хоризонт. Дори такива като Ексон са подценени. От останалите Виатрис виждаш ли я като надценена? HRL?
    Вятрис изглежда добре, имам я. Имам и Тева и AMRX. Поради същата най-глупава причина - струват ми се евтини.
    Дано да излезе някакъв катализатор, който да ги повдигне.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Това са отпадъчни продукти при рафинирането на петрол бе хора. Чат пат някой, като Антеро ги копае, щото са каръци, че земята им това дава. Хеле пък да инвестирате в транспорта им. Няма какво да се каже, освен, че е трудно да се открият вече читави идеи за инвестиране.
      Странно. Аз виждам половината пазар като подценен. За Sibanye и китайките (в нафтата и извън нея) няма пак да отварям уста, но дори в момента DHT ти е нa 5,80. TGP, AR, CRK, COG, EQT, TGA, TALO, HCC, буквално до вчера бяха без пари. PAA, ET са ти все още буквално без пари. И изброените са стабилни неспекулативни залози. Газ и въглища имат дълъг дълъг хоризонт. Дори такива като Ексон са подценени. От останалите Виатрис виждаш ли я като надценена? HRL?

Коментар

Хмм, ти да видиш. В тия каруцари има нещо интересно. Аз съм по природното газ обаче, а не по пропан-бутана. Не ги и знам откъде накъде карат. Ткилата ако даде акъл?
        Това са отпадъчни продукти при рафинирането на петрол бе хора. Чат пат някой, като Антеро ги копае, щото са каръци, че земята им това дава. Хеле пък да инвестирате в транспорта им. Няма какво да се каже, освен, че е трудно да се открият вече читави идеи за инвестиране.

Коментар

• Започваме играта. SBSW под 16!!! Дори в рамките на деня ще качи.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
            A WAT погледнахте ли го? Катери плавно като индекс, но 5 пъти по-бързо. Яд ме е взех воден индекс вместо него
            Хедж фондовете са я харесали, но не е водна компания.

Коментар

• https://forum.investor.bg/forum/%D1%...B5%D0%BD%D1%82

Коментар

• Едва ли в Норвегия е нула..

Коментар

0
                  как разбра, че е нула?

Коментар

• A WAT погледнахте ли го? Катери плавно като индекс, но 5 пъти по-бързо. Яд ме е взех воден индекс вместо него

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Колко е данъка върху дивидента на BW LPG Limited (BWLPG.OL)
                      0

Коментар

• Хмм, ти да видиш. В тия каруцари има нещо интересно. Аз съм по природното газ обаче, а не по пропан-бутана. Не ги и знам откъде накъде карат. Ткилата ако даде акъл?

Коментар

• Колко е данъка върху дивидента на BW LPG Limited (BWLPG.OL)

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                            Пак да ви припомна - BWLPG също са на промоция и дават добри дивиденти, ама няма капитал да допълвам
                            Бре, това е по-евтино и от Gazprom. Ще се възползвам !

Коментар

• Пак да ви припомна - BWLPG също са на промоция и дават добри дивиденти, ама няма капитал да допълвам

Коментар

Ави е бетон, направо е свръхестествен.

Слушах го директ преди час и нещо. Даже го питах какво да правим след неизбежния край на всичката тази вакханалия, та 100% беше на живо. Дава като най-вероятно малка кратка корекцийка до дни, а много по-малката вероятност е да си катери безметежно до 5000+. Златните копачи ги вижда като най-уязвими. От октомври до края на годината обаче със сигурност няма спирка до луната. Ръсел ще се представя по-добре от S&P. За 2023/24-та смята, че няма истински хеджове, всичко у киреча за двайсетина години. EM обаче ги обяви за най-малко лош вариант.

Реагирах още докато говореше. Прехвърлих някои путове за октомври/ноември, махнах поръчките за NEM и SBSW, и продадох септемврийски колци за много позиции за без пари. Може и да не излезе прав, но когато някой се е доказал толкова пъти, слушкам.
                                Дам, към момента това се оказва доста тъпо. Цялата позиция във въглищата (HCC), половината Антеро и половината NRZ ще си отидат. Но да не бъдем максималисти.

Коментар

Working...
                                X