Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеМожеш конкретна борса да посочиш, аз предпочитам BATS заради таксите. Проблемът тогава е, че пак може да ти пропуснат офертата, защото сделката се осъществява не на избраната от теб борса. При комбинациите и през приложението за телефон обаче нещо не ми се получава напълно да избегна алгоритмите на ibkr.
https://guides.interactivebrokers.co...der%257C_____6
Some exchanges that currently support native combination orders (which means they execute the legs together as one transaction) include:
ISE, ONE, DTB (Euro)
- 1 like
Коментар
-
За опциите не знам, но при акциите сделките стават на лотове от по 100 акции. Не че няма и по-малки лотове, но стандартният лот е 100 и примерно ако погледнеш трейдовете на NASDAQ, в 99% от случаите се на лотове от 100 и кратно на 100. Odd lots са рядкост. Така че може би има нещо вярно в твоето обяснение.
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Позната работа постоянно го забелязвам и при мене.
В началото бях учуден, ма вече не. Често виждам и че го играя като маркет мейкър когато преценя и сложа по към средата, малко по късно се лепват сума ти други, дори стотици на моята цена и тогава се появява като бид или аск, зависи откъде го играеш.
Имам си някакво елементарно обяснение може би...изчакват да се натрупат определен брой оферти за да се появят на монитора, поне аз лаишки си мисля така че е...всъщност каквото и да е - малко ме интересува, важен е резултата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеДнес втората ми по обем позиция MTL e s 58% ръст, има мегдан и за още. Продадох на закриване 1/5 от акциите. Ще си гризна топките ЗАЩО не вкарах там целия кеш.
Коментар
-
Защо мислиш че мм са главно на бида ?
Коментар
-
От скрининга ми днес на акции с ив ранк >20 и обем опции над 10к излезе това, от по познатите...
Май пак ще се задълбавам с бабето скоро, оракула и тия комуникационните не са ми пресичали пътя през годините...ма ще им хвърля все пак 1 очо.
Избора не изглежда особено богат.
Иначе от шитовете - да искаш, ма мерси.
Symbol Name Last %Chg Options Vol Imp Vol IV Rank IV % Percentile IV 1Yr High ORCL Oracle Corp 88.97 -1.14% 14,786 31.06% 53.92% 85% 41.47% T AT&T Inc 27.43 -0.47% 52,583 19.42% 35.84% 35% 28.82% BABA Alibaba Group Holding ADR 175.91 +3.29% 178,424 36.61% 30.47% 52% 66.18% VZ Verizon Communications Inc 54.86 -1.03% 28,133 14.26% 29.22% 22% 23.07% JD Jd.com Inc ADR 83.68 +4.78% 52,076 39.76% 28.10% 31% 64.27% MU Micron Technology 73.27 -0.73% 21,425 36.79% 24.41% 24% 58.90% AMD Adv Micro Devices 109.29 -0.57% 297,766 37.09% 21.81% 15% 70.50% WFC Wells Fargo & Company 44.39 +0.50% 33,873 29.96% 19.76% 27% 48.25%
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Обяснението е следното - маркет мейкърите които могат да пускат обемни оферти, нямат интерес от малък спред. Това което е важното е бида да е тяхна поръчка - като дойде маркет поръчка, те да са насрещната страна. Затова първоначално слагат много нисък бид, ако някой ги надцака и те вдигат цената защото все още е голям спреда и ги урежда цената. Така дори с един единствен контракт можеш да въздействаш върху поръчки за милиони. Има и едно забавно свойство - можеш да вдигнеш по този начин техния бид и после да си махнеш твоята поръчка, но те продължават да държат своята дори вече да няма кой да им пречи да е много по-нисък бида.
Но сега поръчките ми не стигат борсата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Виждам, че си узрял. SSO / UPRO виж премиите за спредове. UPRO е изключително ликвидно говедо. Данайците също са с луди премии, а си имат ясна посока.- Today's Volume 4,047
- Volume Avg (30-Day)2,689
UPRO...май разбиранията ни за ликвидност с тебе сериозно се разминават.
Гледал съм и sso i spxl - също не ме удовлетворяват в това отношение, ма хич.
От лостовите етфи само TQQQ е ок, с бая класи е над останалите. soxl на 2ро място, останслите - не струват.
От нормалните - kweb е добре за трейдинг, особено на фона на айви ранка и персентила.
Коментар
-
Други интересни идеи да имате ?
Коментар
-
Още една позиция sell
..идеята е че при силен дневен trend надолу сегашното кратко движение нагоре е просто корекция на down тренда днес
https://ibb.co/Wt56HxWPip master
Коментар
-
Позната работа постоянно го забелязвам и при мене.
В началото бях учуден, ма вече не. Често виждам и че го играя като маркет мейкър когато преценя и сложа по към средата, малко по късно се лепват сума ти други, дори стотици на моята цена и тогава се появява като бид или аск, зависи откъде го играеш.
Имам си някакво елементарно обяснение може би...изчакват да се натрупат определен брой оферти за да се появят на монитора, поне аз лаишки си мисля така че е...всъщност каквото и да е - малко ме интересува, важен е резултата.
Но сега поръчките ми не стигат борсата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеПри опциите в IB като сложа поръчка над текущия бид и не ми се публикува офертата, стои си на ниската цена все едно не съм подал поръчка.
IB има дисклеймър че може да прави такива работи, но е супер дразнещо да си най-добрия и да те игнорират.
Мислех, че това се случва при SMART поръчки или при routed OPT+STK combos, но сега го прави и при OPT combos.
Също се получава когато нямаш абонамент за пресни данни и показва жълт ромб до бида, но при мен не е жълт, имам до някои борси пресни.
Има ли начин да се заобиколи това - през конкретна борса или поръчка? Според мен това трябва да е наказуемо - да криеш изгодните оферти.
Както споменах в по предния пост - вече сторено, BTC na baba, amc + nio. Първото sto на 30 авг, другите 2 - на 27 авг. Освободи се 19.2к баинг пауър, а си джобнах 178$ при потенциални 249 ( екс ком) ако бях държал до ЕД ( съотв. 24сеп и 17сеп за нио). Т.е. 71.5% от профит потенциала прибрах, доволно.
Спрямо ВР си е 0.93%. Изглежда малко, ама не е - за около 10 календарни дни е, анюализирано е над 33%. Предоволно - дори и 1/3 само на това да правя годишно пак ще съм по добре от бенчмарка който средно 8% дава годишно лонгтърм. Да не говорим що снасят банките за кеша
Използвах 12к фри ВР и си взех 92$ za TQQQ@120 ED 24 Sep, делта - 7.65.
Пуснах и kweb btc 9 ( на 42 ед 01 окт) че и там вече 60% профит ги има, ама засега си седи там, спреда бая голям...в краен случай ще си чакам ед, фъндък не пускам. Ликвидността е ЦАР, няма ли я - зор.
Държа си здраво все още 2 позиции csp в soxl za 17sep i 15 oct , имам и 1 вертикален кол спред ( за експеримет че евтино) в gold на 20.5 и 21.5 за 24 сеп.
Други интересни идеи да имате ?Last edited by pipbel; 07.09.2021, 22:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеПри опциите в IB като сложа поръчка над текущия бид и не ми се публикува офертата, стои си на ниската цена все едно не съм подал поръчка.
IB има дисклеймър че може да прави такива работи, но е супер дразнещо да си най-добрия и да те игнорират.
Мислех, че това се случва при SMART поръчки или при routed OPT+STK combos, но сега го прави и при OPT combos.
Също се получава когато нямаш абонамент за пресни данни и показва жълт ромб до бида, но при мен не е жълт, имам до някои борси пресни.
Има ли начин да се заобиколи това - през конкретна борса или поръчка? Според мен това трябва да е наказуемо - да криеш изгодните оферти.
Коментар
Коментар