IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Трябва ли? Значи кешът ти е отрицателен и се чудим дали можеш да теглиш кеш. Не съм го правил, но би трябвало да можеш, стига да са ти покрити марджин изискванията след тегленето.
    Ако не са, и наистина не разполагаш с кеш да си платиш данъците, значи си прекалено левериджната и трябва да продадеш неща.
    Ако не ти е достатъчен марджина след теглене на кеш, то това означава че и при спад на пазара ще получиш марджин кол, ще ти затворят позициите в най-ниското, и пак най-добре да продадеш предварително неща, защото поне си избираш кое да продадеш. При марджин кол не знам дали ще ти продадат всичко или случайни неща, колкото да си покриеш изискванията.
    Заглобила съм се в заеми. Не искам повече. Дължа още от минала година на данъчните, огромна сума на мъжа ми както и на банката. Нямам една пара кеш - ясно е, че трябва да се продава. Тази година ми се е...а майката - каръщина от всякъде - квото пипна скапвам. Че и продадох Тесла прекалено рано и се набутах с печалба, на която сега ще плащам 42% данък. Много се изложих тази година - не успях да бия S&P - за мен това е равносилно на провал. Лека полека стигам до извода, че трябва да се купуват индекси и Тесла и да си живееш мирно и кротко.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
      Освен това като ги продам трябва да върна парите от заем, така че няма как пак да ги купя
      Трябва ли? Значи кешът ти е отрицателен и се чудим дали можеш да теглиш кеш. Не съм го правил, но би трябвало да можеш, стига да са ти покрити марджин изискванията след тегленето.
      Ако не са, и наистина не разполагаш с кеш да си платиш данъците, значи си прекалено левериджната и трябва да продадеш неща.
      Ако не ти е достатъчен марджина след теглене на кеш, то това означава че и при спад на пазара ще получиш марджин кол, ще ти затворят позициите в най-ниското, и пак най-добре да продадеш предварително неща, защото поне си избираш кое да продадеш. При марджин кол не знам дали ще ти продадат всичко или случайни неща, колкото да си покриеш изискванията.
      Last edited by jori; 08.11.2021, 23:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Пак си обърнала телефона наопаки.
        P.S. Чак сега тръгна надолу
        Last edited by IvelinaJensen; 08.11.2021, 22:45.

Коментар

Отвори си акаунт в IB.
          Продай си губещите позиции в стария акаунт и си ги купи в новия.
          Така ще комбинираш намаляване на данъците с намаляване на комисионните.
          И даже ще имаш оправдание ако някой данъчен те погледне над очилата си.
          имам и други акаунти. Но само да прехвърля парите от един акаунт в друг ще минат поне 2 дена. В такъв случай става безсмислено да прехвърлям - след 2 дни просто пак ще си купя старите позиции - не е забранено. Не може да го правиш в един и същи ден обаче

Освен това като ги продам трябва да върна парите от заем, така че няма как пак да ги купя

Редитовците ли помпат LCID

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Ама представи си BABA да ти e втората по големина позиция, около 15% от портфейла... и още една, толкова голяма позиция да ти е Сибане. И да стискаш на минус CWCO и... да не споменавам другите. Мамма миа!

В реалния живот, ти се справяш по-добре от тъпиринга, повярвай ми.
            VFC държиш ли още

Коментар

• къс soxl. за тоя петък. 70/73. повече не смея. затварям при >40%

Коментар

щото не ми е трудно да си ги платя. А ако продам на минус ще ми е още по-лесно ))) Това и мисля да направя
                Отвори си акаунт в IB.
                Продай си губещите позиции в стария акаунт и си ги купи в новия.
                Така ще комбинираш намаляване на данъците с намаляване на комисионните.
                И даже ще имаш оправдание ако някой данъчен те погледне над очилата си.

Коментар

при мен Наско е нагоре
                  Пак си обърнала телефона наопаки.

Коментар

А представи си каква чудовищна изненада ще е, ако Наско днес слезне. Ще бъде напълно неочаквано, шок за всички.
                    при мен Наско е нагоре

Коментар

Неудобно му е, неприлично богат е.
                      Що не се пробваш да му напишеш едно есе, че ти е трудно да си платиш данъците, а си инвестирала в много зелени бизнеси, които сега трябва да продадеш на загуба?
                      щото не ми е трудно да си ги платя. А ако продам на минус ще ми е още по-лесно ))) Това и мисля да направя

Коментар

• AMD се разцепи

Коментар

• Начи... Viatris очаквано излетя. И миналата седмица добавях... обаче сега като гледам и не мога да повярвам, че ми е мижава позиция и +27% са под хилядарка.

Първоначално изпратено от BigGun Разгледай мнение
                          Най-после VALE тръгна в правилната посока. 1.2T не са шега работа. Аферим на бай Дън.
                          Ще има лапачка там.

===

Аве изобщо шок. Суровините нагоре. Кой да предположи такова развитие.
                          Last edited by terziеv; 08.11.2021, 17:58.

Коментар

Тези са скъпи. 30% я изстискаш, я не. Едно Clf ти трябва поне.
                            30% ми e идеално :-)

Направих днеска доста размествания :

Sell: AAWW, EXPD, EWBC, FITB, HBAN, KNX, NSC, SHW

Buy: AMAT, GT, LUV, LYFT, UAL, PAVE, PLAY, SSD, TER, WYNN

Като цяло намалям транспорта и банките за сметка на сървиси, матриал и семита.

Мнението не е препоръка за търговия.
                            Last edited by dollarman; 08.11.2021, 17:46.

Коментар

• Най-после VALE тръгна в правилната посока. 1.2T не са шега работа. Аферим на бай Дън.

Коментар

Така и не разбрах тоя Мъск какво цели с поста си. Беше ясно, че ще срине тесла - толкова ли е глупав да я срива преди да продаде.
                                Неудобно му е, неприлично богат е.
                                Що не се пробваш да му напишеш едно есе, че ти е трудно да си платиш данъците, а си инвестирала в много зелени бизнеси, които сега трябва да продадеш на загуба?
                                Last edited by jori; 08.11.2021, 16:35.

Коментар

Working...
                                X