Първоначално изпратено от desperado
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеE то си е нормално да има сегиз тогиз корекции, важното е да имаш тренд-френд..
Дори и GILD си пада по корекциите, при това напоителни
Т.е. ако да кажем че чудих дали да купувам доларови активи, заради това че са в долари вече не бих го направил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз пък бих заложил че от понеделник почва да поевтинява долара. Не че виждам някаква причина и не че бих играл по подобна прогноза, просто така ми се струва
Дори и GILD си пада по корекциите, при това напоителни
Коментар
-
Равновесие, в момента не бих купувал никакви облигации. Риска е необоснован. Колкото и идиотски да звучи в момента акциите и до голяма степен имотите са без алтернатива. Мислех си, че след година входящите парични потоци към САЩ и промененият сентимент ще позволят на ФЕД да се измъква по терлички от експозициите без да влошава очакванията. Вероятно ти си прав. Аз ако имах категорично мнение нямаше да питам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНе бих се ангажирал с таргет като цифра. По-скоро като време. Според мен няма какво да спре долара до лятото на 2016 година. Единственото голямо събитие са президетските ибзори. За мен поскъпването ще спре 4-5 месеца преди изборите и съобразно резултата ще си избере посока. Много вероятно е пак да е нагоре.
Абе янките са доста добре. В рамките на година ще са с устойчив ръст над 3 процента и безработица около и под 5 процента. Какво повече може да се иска?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение+++
Съгласен.
Рядко има такова стечение на обстоятелствата изцяло в полза на $
Не че янкитата са цъфнали и вързали, ма на останалия фон са си ОК.
Поне до 1.15 евро/долар мисля че ще се стигне другата година, минимум...а на фед изглежда кой знае колко не му пука за скъпия зеленяк.
Абе янките са доста добре. В рамките на година ще са с устойчив ръст над 3 процента и безработица около и под 5 процента. Какво повече може да се иска?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПървоначално и аз така разсъждавах, но после реших, че психологията на пазара ще се е сменила до другото лято и той би понесал едно свиване на баланса на ФЕД. Възможно е и ФЕД да иска по-бавен ръст на пазарите. После си казах, че някой може да продаде облигации на чужденците преди да качи лихвата. Винаги може да се изкушиш да предоставиш сметката на някой друг. Като цяло твоят сценарий е най-вероятен но вече не изключвам и други. До тогава има много време и доста вода ще изтече.
По отношение на долара продължавам да очаквам поскъпване. Целият свят се финансира в други валути на ниски лихви и купува американски активи. Разликата между САЩ и останалият свят ще се засилва в следващата година и затова е малко вероятно да се обърнат паричните потоци. При всяко бягство от риск долара ще прави корекция защото всички ще разпродават рисковият актив, после ще продават доларите и ще си връщат заемите в оргиналната валута. За мен големият проблем пред Европа си остава, че дори и да има безлихвено финансиране парите могат да бъдат инвестирани в САЩ поради по-голяма възвращаемост. Така реално погледнато целият свят ще финансира американската икономика. Качването на лихвите пак ще доведе до поскъпване на долара защото се увеличава лихвеният диференциал.
А що се отнася до валутните курсове. Отново - ти си мислиш че като се вдига лихвата и става по изгодно да се инвестира в дадената валута. Ама това не е баш така ако купуваш дългосрочни облигации. Отново поради удара върху главниците. Ако 2 годишните облигации се очаква да се качат до 2% да кажем, то това реално ще означава загуба на купилите тези облигации сега от около 3%. При петгодишните загубата ще удари към 7-8%, а при десетгодишните към 15%. ти би ли си купил нещо от което със сигурност ще направиш загуби.
може разбира се положителното влияние на по-високи краткосрочни лихви да надделее над негативното при по-дългосрочните. но може и да не надделее. може реално да се получи разселване на американски облигации и срив на долара.
А и като чуя че всички мислят еднакво и веднага разбирам че това няма как да е вярно. Защото всяка сделка има две страни и двете страни често мислят различно. А подобна пренаселена сделка каквато е в момента залога за силен долар, просто плаче да се издъни, и то много яко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПо отношение на долара продължавам да очаквам поскъпване. Целият свят се финансира в други валути на ниски лихви и купува американски активи. Разликата между САЩ и останалият свят ще се засилва в следващата година и затова е малко вероятно да се обърнат паричните потоци. При всяко бягство от риск долара ще прави корекция защото всички ще разпродават рисковият актив, после ще продават доларите и ще си връщат заемите в оргиналната валута. За мен големият проблем пред Европа си остава, че дори и да има безлихвено финансиране парите могат да бъдат инвестирани в САЩ поради по-голяма възвращаемост. Така реално погледнато целият свят ще финансира американската икономика. Качването на лихвите пак ще доведе до поскъпване на долара защото се увеличава лихвеният диференциал.
Съгласен.
Рядко има такова стечение на обстоятелствата изцяло в полза на $
Не че янкитата са цъфнали и вързали, ма на останалия фон са си ОК.
Поне до 1.15 евро/долар мисля че ще се стигне другата година, минимум...а на фед изглежда кой знае колко не му пука за скъпия зеленяк.
Коментар
-
А според мен пък от ФЕД няма какво да очакваме.
Те си свършиха чудесно работата. Или поне резултатите от нея твърдят, че са се справили добре. В момента нямат проблеми за решение и не очаквам от тях нищо.
Нито да свиват баланса (Очаквам да инвестират всички пари от падежиращи облигации в следващите). Нито да повишават лихви, не и преди инфлацията да надскочи трайно таргета им.
Вече бих се концетрирал върху правителството им.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНяма да свиват баланса. Ще оставят сам да се свие с изтичане на облигациите. Само ако споменат че дори само обмислят да свиват баланса и всичко ще се срине. ще почнат да вдигат лихвите най-вероятно юни и ще продължават докато решат че са нормални.
По отношение на долара продължавам да очаквам поскъпване. Целият свят се финансира в други валути на ниски лихви и купува американски активи. Разликата между САЩ и останалият свят ще се засилва в следващата година и затова е малко вероятно да се обърнат паричните потоци. При всяко бягство от риск долара ще прави корекция защото всички ще разпродават рисковият актив, после ще продават доларите и ще си връщат заемите в оргиналната валута. За мен големият проблем пред Европа си остава, че дори и да има безлихвено финансиране парите могат да бъдат инвестирани в САЩ поради по-голяма възвращаемост. Така реално погледнато целият свят ще финансира американската икономика. Качването на лихвите пак ще доведе до поскъпване на долара защото се увеличава лихвеният диференциал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеАко решат, че скъпия долар препятства растежа им, биха могли да започнат да купуват злато. Това вместо да изтеглят ликвидност и да свиват баланса си.
Логиката ми е, че купувайки актив, който е обречен на поевтиняване, те ще разклатят доверието върху долара и ще предизвикат постепенната му разпродажба.
Определено имат много възможности.
Коментар
-
И не съм на убеден че долара ще поскъпва. Валутните курсове са непредсказуеми. Т.е. никой до сега не е успял да намери никаква зависимост между движението на валутните курсове и някоя друга променлива. Ако беше толкова лесно като вдигане на лихви = вдигане на валута то валутните курсове щяха да са предсказуеми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСякаш американската икономика ще започне да прегрява през 2016 година. Разликата между тях и останалият свят продължава да се разраства. Това определено предвещава все по-силен долар. Сигурно ФЕД ще трябва да предприеме действия за охлаждане на икономиката през втората половина на 2015. Според вас дали ще качат лихвата или ще изтеглят ресурс като си свият баланса? Аз бих направил комбинация от двете с преобладаващо свиване на баланса. В момента целият свят налива парите си в САЩ и долара поскъпва. Това ще създава свръх ликвидност, която може и да се изтегля за да не създава проблем. Все пак ФЕД е в добра позиция. Никога до момента не е имало повече ресурс за охлаждане на икономиката?
Коментар
-
Ако решат, че скъпия долар препятства растежа им, биха могли да започнат да купуват злато. Това вместо да изтеглят ликвидност и да свиват баланса си.
Логиката ми е, че купувайки актив, който е обречен на поевтиняване, те ще разклатят доверието върху долара и ще предизвикат постепенната му разпродажба.
Определено имат много възможности.
Коментар
Коментар