Първоначално изпратено от todorov_74
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от mikimaus Разгледай мнениеCRESY Somos una compañía argentina, líder en el negocio agropecuario desde hace más de 80 años.
Коментар
-
Малеееее, 10дни никой не е драснал нищо.Всичкото инвеститор е в почивка.Което никак не е зле , ако е така.
ТЕРЗО , спомням си ,че ти следеше корабните превозвачи /поне със сухи товари/. Та доста време гледам GOGL и SBLK как си ги мачкат яко.От към цена и дивидент , изглеждат повече от прилично.Моментните нива изглеждат доста привлекателни.За P/E та ,да не говорим.
Чета разни анализатори , които смятат ,че този бизнес ще пада заради евентуална рецесия.Според тях едни 15-20%.
От друга страна, при това разделение на света и кръгова отбрана , аз си мисля че едни суровини ще се разхождат по света и то не по най-оптималнините варианти.
Та въпросът ми към следящите ситуацията е какво пропускам?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Нуриел Рубини
1. Инфлацията ще остане за дълго време поради началото на отчетливи процеси на държавен протекционизъм. Разхлабената парична политика на държавите през последното десетилетие доведе до огромни държавни дългове и хроничнии бюджетни дефицити, което води до необходимост държавите все повече да разчитат на “данък инфлация” , за да държат ситуацията под контрол.
2. Централните банки са заключени в капана на “държавните дългове”, което прави невъзможна провеждането на нормална парична политика за дълъг период от време, тъй като това ще доведе до рязко увеличаване на разходите по обслужването им.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
Тук съм абсолютно съгласен.И по този повод снощи скъсих COIN и TDOC. Днес,утре ако даде нива ще ги повторя.Ако трябва и ще ги потретя.
Доволен съм от този летен ентусиазъм на пазарите но нещо не мога да разбера чак такава еуфория.Компании които губят колосални пари се включват в пира наравно с първенците.Някак си не може да е за дълго.
Пък и горчивина може да ми се наложи да преглътна.Няма да ми е за първи път.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЕгати срива при Cenovus. Според мене идеален кандидат за BTFD!
... апропо, CVE има много да катери.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Въпросът е дали изобщо има начин да надбягаме реалната инфлация чрез държане на хартии. Според мен само с дълги позиции няма начин.
Доволен съм от този летен ентусиазъм на пазарите но нещо не мога да разбера чак такава еуфория.Компании които губят колосални пари се включват в пира наравно с първенците.Някак си не може да е за дълго.
Пък и горчивина може да ми се наложи да преглътна.Няма да ми е за първи път.
- 1 like
Коментар
Коментар