Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
За справка и информация ,след лека сметка при закупуване на ДЦК през ПИБ да речем на 3 % доходност и вложени 197000 лева в евро ,за 9 месечен период се изкарват 2600 евро ,разхода от превалитурането е 500 евро + 400 евро разходи по банката и на финала разликата между един ти би айски депозит и ДЦК ,тата на 3% е точно 1123 лева + за ДЦК,тата ,може би си струва само ако са в лева или стабилно на над 4% доходност ,пиша ги тия неща за някой който има интерес
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ако купона е април ,април тази година ще вземеш само за месеците от март до април ,за 1 месец 1/12 от 3.2% ,защото лихвата е годишна ,и после на Април ще вземеш цялата лихва от 3.2%,от ПИБ като че ли малко по адекватни се оказаха предложиха ми и белгийски на около 3% с купон Ноември тази 2022 година
Не мога да работя с приложението на Интерактив ,ще омажа нещо ,сега като ми мине падежа в началото на март ще се обадя пак в ПИБА ,там да ми предложат нови опции
Коментар
-
Първоначално изпратено от jore123Interactive Brokers, но ако не знаеш какво правиш не ти ги препоръчвам, че приложението си иска цъкане докато го разбереш и на моменти не е изобщо интуитивно.
Румънските между другото които са ти предложили не са никак лоша оферта ~3.2% годишна лихва, но следващият купон е Април месец, т.е. ако ги вземеш сега ще вземеш 3.2% след два месеца и още 3.2% април догодина. Не е финансова препоръка и се отклоняваме от темата.
Не мога да работя с приложението на Интерактив ,ще омажа нещо ,сега като ми мине падежа в началото на март ще се обадя пак в ПИБА ,там да ми предложат нови опции
Коментар
-
Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнениеISIN XS0968926757 е това намерих - не е държавен, но голяма холандска банка, ААА рейтинг, ~3% до 5-ти Септември, но не знам дали ще има достатъчно ликвидност за големи обеми. Като цяло аз бих изчакал следващите срещи на ЕЦБ - лихвата е вероятно да е нагоре с 0.5%
Коментар
-
ISIN XS0968926757 е това намерих - не е държавен, но голяма холандска банка, ААА рейтинг, ~3% до 5-ти Септември, но не знам дали ще има достатъчно ликвидност за големи обеми. Като цяло аз бих изчакал следващите срещи на ЕЦБ - лихвата е вероятно да е нагоре с 0.5%Last edited by jore123; 27.02.2023, 10:16.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнениеНемците продават нещо подобно - BUBILL, но не знам от къде може да се купи - в IBKR ги няма. Лихвата в момента е 3%.
https://www.deutsche-finanzagentur.d...discount-paper
TBI вече не предлагат 3% лихва - 2% е лихвата и то при 2 годишен депозит - явно че набраха повече ликвидност от колкото им е нужна.
Коментар
-
Немците продават нещо подобно - BUBILL, но не знам от къде може да се купи - в IBKR ги няма. Лихвата в момента е 3%.
https://www.deutsche-finanzagentur.d...discount-paper
TBI вече не предлагат 3% лихва - 2% е лихвата и то при 2 годишен депозит - явно че набраха повече ликвидност от колкото им е нужна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
каква шашма има в това да купиш дцк? Разбирам ако са на Пакистан или Шри Ланка, риска ама нещо от САЩ или Европа не би трябвало да те плаши. Мисля че е по-добре от 2.8 % на tbi дето се рекламира.
Затова попитах за опции и от къде понеже с банките е най лесно ,сключват се и договори но никой не каза дали е пазарувал по този начин и от къде.От Карол ми обясниха че български ДЦК,в моментя нямало защото никой не продавал заради това че чакат на падеж,да ги продадат,казаха ми че напослвдък имало интерес и купували румънски.
Конкретно за румънските от ДСК ми лазаха че имат на 3.34 за Априлски падеж 2024 година,но ми се искаше да е нещо по краткосрочно до края на 2022 не знам изобщо дали има такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Хората ти го написаха - Доходността върви с риска
Няма висока доходност при нисък риск
Накрая от тарикатлък ще се наденеш на някоя шашма и заради 2% горница ще занулиш всичко
Като си сигурен че икономиката ще скърши сега е невероятният момент да скъсиш европайските индекси с 50% от портфейла и до нова година ще си си избил всички загуби от последните 20г дето ти висят парите по банките
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Дай нещо конкретно и по същество ,със локуми,не ми се занимава да разтягаме
Няма висока доходност при нисък риск
Накрая от тарикатлък ще се наденеш на някоя шашма и заради 2% горница ще занулиш всичко
Като си сигурен че икономиката ще скърши сега е невероятният момент да скъсиш европайските индекси с 50% от портфейла и до нова година ще си си избил всички загуби от последните 20г дето ти висят парите по банкитеLast edited by 6000; 27.02.2023, 00:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
ytm и cy може ли да смяташ, че като знам какво такси имат банките да не се окажеш долу от цялата операция
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеНякой може ли да ми даде опции за ДЦК,през коя банка е най добре да се купят?
Питах в ДСК,става въпрос за румънски такива но краткосрочни ,изобщо в момента кои се купуват най изгодно и от къде ,бг нямало никой не продава“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
Коментар