IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
    За справка и информация ,след лека сметка при закупуване на ДЦК през ПИБ да речем на 3 % доходност и вложени 197000 лева в евро ,за 9 месечен период се изкарват 2600 евро ,разхода от превалитурането е 500 евро + 400 евро разходи по банката и на финала разликата между един ти би айски депозит и ДЦК ,тата на 3% е точно 1123 лева + за ДЦК,тата ,може би си струва само ако са в лева или стабилно на над 4% доходност ,пиша ги тия неща за някой който има интерес
    Ти търсиш взаимен фонд, но още не го знаеш.

Коментар

• За справка и информация ,след лека сметка при закупуване на ДЦК през ПИБ да речем на 3 % доходност и вложени 197000 лева в евро ,за 9 месечен период се изкарват 2600 евро ,разхода от превалитурането е 500 евро + 400 евро разходи по банката и на финала разликата между един ти би айски депозит и ДЦК ,тата на 3% е точно 1123 лева + за ДЦК,тата ,може би си струва само ако са в лева или стабилно на над 4% доходност ,пиша ги тия неща за някой който има интерес

Коментар

Ако купона е април ,април тази година ще вземеш само за месеците от март до април ,за 1 месец 1/12 от 3.2% ,защото лихвата е годишна ,и после на Април ще вземеш цялата лихва от 3.2%,от ПИБ като че ли малко по адекватни се оказаха предложиха ми и белгийски на около 3% с купон Ноември тази 2022 година
        Не мога да работя с приложението на Интерактив ,ще омажа нещо ,сега като ми мине падежа в началото на март ще се обадя пак в ПИБА ,там да ми предложат нови опции
        Струва си да се научиш, в началото е объркващо, имат и демо, там няма от какво да се притесняваш може да разучиш всякакви ордери и инструменти.

Коментар

• Първоначално изпратено от jore123
          Interactive Brokers, но ако не знаеш какво правиш не ти ги препоръчвам, че приложението си иска цъкане докато го разбереш и на моменти не е изобщо интуитивно.

Румънските между другото които са ти предложили не са никак лоша оферта ~3.2% годишна лихва, но следващият купон е Април месец, т.е. ако ги вземеш сега ще вземеш 3.2% след два месеца и още 3.2% април догодина. Не е финансова препоръка и се отклоняваме от темата.
          Ако купона е април ,април тази година ще вземеш само за месеците от март до април ,за 1 месец 1/12 от 3.2% ,защото лихвата е годишна ,и после на Април ще вземеш цялата лихва от 3.2%,от ПИБ като че ли малко по адекватни се оказаха предложиха ми и белгийски на около 3% с купон Ноември тази 2022 година
          Не мога да работя с приложението на Интерактив ,ще омажа нещо ,сега като ми мине падежа в началото на март ще се обадя пак в ПИБА ,там да ми предложат нови опции

Коментар

• Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнение
            ISIN XS0968926757 е това намерих - не е държавен, но голяма холандска банка, ААА рейтинг, ~3% до 5-ти Септември, но не знам дали ще има достатъчно ликвидност за големи обеми. Като цяло аз бих изчакал следващите срещи на ЕЦБ - лихвата е вероятно да е нагоре с 0.5%
            А,добре как и от къде могат да се купят ,защото държавните да речем без посредник не можеш да ги купиш

Коментар

• ISIN XS0968926757 е това намерих - не е държавен, но голяма холандска банка, ААА рейтинг, ~3% до 5-ти Септември, но не знам дали ще има достатъчно ликвидност за големи обеми. Като цяло аз бих изчакал следващите срещи на ЕЦБ - лихвата е вероятно да е нагоре с 0.5%
              Last edited by jore123; 27.02.2023, 10:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнение
                Немците продават нещо подобно - BUBILL, но не знам от къде може да се купи - в IBKR ги няма. Лихвата в момента е 3%.

https://www.deutsche-finanzagentur.d...discount-paper

TBI вече не предлагат 3% лихва - 2% е лихвата и то при 2 годишен депозит - явно че набраха повече ликвидност от колкото им е нужна.
                При TBI взех на 1.5% 5 месечен Декември ,който изтича сега ,по принцип на пазара само те имат най добри проценти засега ,не знам от Март натам може и да ги мръднат ще видим ,или опция за до 6 месечен при тях или някое ДЦК,но ако няма краткосрочни малко под 12 месеца не знам дали си струва ,а и в ДСК ми пратриха някакви таблици ,със ставки и разходите им но те са всичките и е много объркващо ,ще ги питам да ми пратят като оферта ,при еди си колко доходност и сумата ,всички удръжки ,за да видя черно на бяло какво би струвало,ако не искат няма да се разправям ,защото като ти дадат общи условия /всичките им такси и комисионни ,за всичко/,няма как да знаеш кое ще ти начислят после

Коментар

• Немците продават нещо подобно - BUBILL, но не знам от къде може да се купи - в IBKR ги няма. Лихвата в момента е 3%.

https://www.deutsche-finanzagentur.d...discount-paper

TBI вече не предлагат 3% лихва - 2% е лихвата и то при 2 годишен депозит - явно че набраха повече ликвидност от колкото им е нужна.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

каква шашма има в това да купиш дцк? Разбирам ако са на Пакистан или Шри Ланка, риска ама нещо от САЩ или Европа не би трябвало да те плаши. Мисля че е по-добре от 2.8 % на tbi дето се рекламира.
                    Щатските в момента са с най добра доходност,но курса на долара е много волатилен,при положение че човек ако иска да вложи за краткосрочен план валутната разлика е твърде голям риск,би си струвало покупка само в евро пак казвам за краткосрочен времеви план.
                    Затова попитах за опции и от къде понеже с банките е най лесно ,сключват се и договори но никой не каза дали е пазарувал по този начин и от къде.От Карол ми обясниха че български ДЦК,в моментя нямало защото никой не продавал заради това че чакат на падеж,да ги продадат,казаха ми че напослвдък имало интерес и купували румънски.
                    Конкретно за румънските от ДСК ми лазаха че имат на 3.34 за Априлски падеж 2024 година,но ми се искаше да е нещо по краткосрочно до края на 2022 не знам изобщо дали има такива.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Хората ти го написаха - Доходността върви с риска

Няма висока доходност при нисък риск

Накрая от тарикатлък ще се наденеш на някоя шашма и заради 2% горница ще занулиш всичко

Като си сигурен че икономиката ще скърши сега е невероятният момент да скъсиш европайските индекси с 50% от портфейла и до нова година ще си си избил всички загуби от последните 20г дето ти висят парите по банките
                      каква шашма има в това да купиш дцк? Разбирам ако са на Пакистан или Шри Ланка, риска ама нещо от САЩ или Европа не би трябвало да те плаши. Мисля че е по-добре от 2.8 % на tbi дето се рекламира.

Коментар

Дай нещо конкретно и по същество ,със локуми,не ми се занимава да разтягаме
                        Хората ти го написаха - Доходността върви с риска

Няма висока доходност при нисък риск

Накрая от тарикатлък ще се наденеш на някоя шашма и заради 2% горница ще занулиш всичко

Като си сигурен че икономиката ще скърши сега е невероятният момент да скъсиш европайските индекси с 50% от портфейла и до нова година ще си си избил всички загуби от последните 20г дето ти висят парите по банките
                        Last edited by 6000; 27.02.2023, 00:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

ytm и cy може ли да смяташ, че като знам какво такси имат банките да не се окажеш долу от цялата операция
                          Има разходи но са стандартните за такива сделки.Поне така ми обясниха.

Коментар

• Уфф

https://www.justetf.com/en/find-etf....ernment&bm=0-3

Коментар

Някой може ли да ми даде опции за ДЦК,през коя банка е най добре да се купят?
                              Питах в ДСК,става въпрос за румънски такива но краткосрочни ,изобщо в момента кои се купуват най изгодно и от къде ,бг нямало никой не продава
                              ytm и cy може ли да смяташ, че като знам какво такси имат банките да не се окажеш долу от цялата операция
                              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000

Ти докато не се наденеш няма да мирясаш

Берти нали ти беше предложил да участваш в някаква схема дето ако пропадне той ще ти възстанови парите, какво стана там?
                                Дай нещо конкретно и по същество ,със локуми,не ми се занимава да разтягаме

Коментар

Working...
                                X