IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение

Има. Повече от един. Пусни един филтър, сортирай по това, което те интересува (размер, TER, дивидент,...) и прегледай (примерно) трите най-добри (каквото и да значи "най-добри").
    Има ли някаква смислена причина да търсиш такъв фонд, или просто си си го навил на пръста? Не се заяждам, само отбелязвам факта, че около 1/4 от S&P500 е заета от няколко големи технологични компании.
    Просто ми стана интересно.
    Епъл ще видим колко е надут ,взех го може би в лош момент следващите покупки ще ги диверсифицирам малко повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Няма ли някой който е широко ликвиден както е например SXR8 следящ SP500 ,но да се отнася за Nasdaq,нещо което най купувано,за Европа достъпно или няма
      Има. Повече от един. Пусни един филтър, сортирай по това, което те интересува (размер, TER, дивидент,...) и прегледай (примерно) трите най-добри (каквото и да значи "най-добри").
      Има ли някаква смислена причина да търсиш такъв фонд, или просто си си го навил на пръста? Не се заяждам, само отбелязвам факта, че около 1/4 от S&P500 е заета от няколко големи технологични компании.

Коментар

Пусни един филтър в justetf и ще разбереш. Лошото е, че резултатите ще са 20+ и ще ти се налага да правиш избор. От друга страна, никой не е казал, че съдбата на инвеститора е лека.
        Няма ли някой който е широко ликвиден както е например SXR8 следящ SP500 ,но да се отнася за Nasdaq,нещо което най купувано,за Европа достъпно или няма

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Ти по 2-3 акции ли купуваш? Нали ти е дългосрочен хоризонта, усреднявай ако паднат, иначе са добър избор.
          Взех една за адета, както се казва да видя как ще се движи ,Гугъла нещо е зациклил, но все пак е акция клас А..

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

През широк индексен фонд тип СиП не съществува такава възможност. Нямаш подобен etf, регистриран в Българско.
            Има в Европейско. VUSA/IUSA примерно.

Коментар

Какво ти пречи да се възползваш едновременно от светлото бъдеще на американския пазар и данъчното третиране на европейския?
              През широк индексен фонд тип СиП не съществува такава възможност. Нямаш подобен etf, регистриран в Българско.

Коментар

Не разбрах, кой е еквивалента на този етф за Европа ,имам предвид следящ Nasdaq
                Пусни един филтър в justetf и ще разбереш. Лошото е, че резултатите ще са 20+ и ще ти се налага да правиш избор. От друга страна, никой не е казал, че съдбата на инвеститора е лека.

Коментар

Взех малко alphabet ей така ама май ще се окаже куц кон ,не знам как я виждате
                  Ти по 2-3 акции ли купуваш? Нали ти е дългосрочен хоризонта, усреднявай ако паднат, иначе са добър избор.

Коментар

Какво ти пречи да се възползваш едновременно от светлото бъдеще на американския пазар и данъчното третиране на европейския?
                    Не разбрах, кой е еквивалента на този етф за Европа ,имам предвид следящ Nasdaq

Коментар

Въпроса не е в ставката а в процента печалба в перспектива ,засега напред във времето американския пазар дава по добри опции за по големи печалби и да платиш 10% данък ,като си спечелил повече ,например какво те интересува ?
                      Европа ,заради регулациите е бита карта и такава ще си остане

Коментар

• Взех малко alphabet ей така ама май ще се окаже куц кон ,не знам как я виждате

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                          Майчице колко народ тука е повервал, че сурването се отлага. Аз пък опитвам да продавам колци за почти всички позиции. Дори да пренебрегнем структурния разгром, чисто сезонен спад следва. Шарана да пусне една картинка средно по месеци.

Щото данък дивидент ти си плащаш в България, а компаниите ти правят удръжка при източника. Както казва Чапай: уж едно и също, ама има нюанс.

T.e. никакво значение за дивидентната доходност няма борсата, а единствено къде е седалището на компанията. Аз държа немалко бахамки и особено бермудки, купени на различни борси. Самото пазаруване на Шел през американски разписки е странно, защото и в наше село е добра ликвидността. Виждам няколко негатива и нито един позитив.

Още веднъж ще повторя, че да предвидиш борсата е в пъти по-трудно от това да си нагласиш ефективно данъците. Поздрави от Петробраз и Воновиа.

Оттук следва, че широките американски фондове имат допълнителен недостатък за българските бай холдъри. Ако толкова ви се иска пасивен фонд - Бразилия. EWZ още става. Как може да купуваш QQQ, коги имаш безумната нулева ставка капиталова печалба на евроборсите. Тия пари, щом не ви трябват на вас лично, по-добре ги дарете на някой пенсионер да не мизерува.
                          Въпроса не е в ставката а в процента печалба в перспектива ,засега напред във времето американския пазар дава по добри опции за по големи печалби и да платиш 10% данък ,като си спечелил повече ,например какво те интересува ?
                          Европа ,заради регулациите е бита карта и такава ще си остане

Коментар

• И друго ми идва на ум - Франция може да се изиграй в понеделник... ако има търговия де.

Коментар

• Майчице колко народ тука е повервал, че сурването се отлага. Аз пък опитвам да продавам колци за почти всички позиции. Дори да пренебрегнем структурния разгром, чисто сезонен спад следва. Шарана да пусне една картинка средно по месеци.

Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Нещо друго ми направи впечатление - Шела купен през НУСЕ не ми удържа данък дивидент (говоря за АДР-а, който минава през американския депозитар, нямам идея как се изплаща дивидента от Шела, купен на европейска борса - би следвало всякак да удържат % данък)? Защото федералния данък си е 10% и всички останали без изключение си го удържат. Сега си гледам стейтмънта. Хм, странно, но ме устройва перфектно.
                              Щото данък дивидент ти си плащаш в България, а компаниите ти правят удръжка при източника. Както казва Чапай: уж едно и също, ама има нюанс.

T.e. никакво значение за дивидентната доходност няма борсата, а единствено къде е седалището на компанията. Аз държа немалко бахамки и особено бермудки, купени на различни борси. Самото пазаруване на Шел през американски разписки е странно, защото и в наше село е добра ликвидността. Виждам няколко негатива и нито един позитив.

Още веднъж ще повторя, че да предвидиш борсата е в пъти по-трудно от това да си нагласиш ефективно данъците. Поздрави от Петробраз и Воновиа.

Оттук следва, че широките американски фондове имат допълнителен недостатък за българските бай холдъри. Ако толкова ви се иска пасивен фонд - Бразилия. EWZ още става. Как може да купуваш QQQ, коги имаш безумната нулева ставка капиталова печалба на евроборсите. Тия пари, щом не ви трябват на вас лично, по-добре ги дарете на някой пенсионер да не мизерува.

Коментар

Някой има ли позиции в този фонд QQQ invesq.
                                При спад мисля да вкарам в него нещо за баланс
                                Едно е да искаш друго е да можеш и да имаш разрешение да търгуваш

Коментар

Working...
                                X