IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
    Някой има ли позиции в този фонд QQQ invesq.
    При спад мисля да вкарам в него нещо за баланс
    Не бързай, изчакай първо да стигнеш 500k.

Коментар

• Някой има ли позиции в този фонд QQQ invesq.
      При спад мисля да вкарам в него нещо за баланс

Коментар

След сплита ако няма никакви проблеми с компанията до 6,10 месеца винаги се наблюдава скок в цените на акцията ,сплита това му е и целта ,ускорение на продажбите .
        Първо, не е винаги.
        Второ, ако няма проблеми с компанията, след 6 до 10 месеца има повишение на цената дори и да няма сплит. И тук може да се дадат доста примери. Което е нормално, предвид факта, че в последните 100+ години имаме предимно възходящо движение (поне на развитите пазари). Да си мислиш, че ако направиш сплит, цената ще се вдигне е като да се надяваш, че ако развалиш (или уедриш) едни пари, то те ще станат повече. То ако така ставаше, всички щяха само сплитове да правят.
        Продажбите (и ускорението им) нямат абсолютно никаква връзка с цената на акцията, защото зависят от клиентите.
        Ако ли пък говориш за продажбите на борсата, то те са равни на покупките.
        Ако ли пък говориш за продажби на акции с пазарни поръчки, това по-скоро намалява цената на акцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
          Дали ще имаш 1 акция за 1000, 2 по 500, 10 по 100 или 1000 по 1 е все тая.
          Дали ще има поскъпване след сплита е божа работа и завеси от много фактори. Не и от единичната цена обаче, или поне не значително. Историята познава примери и в двете посоки.
          Масовият инвеститор от доста време може да купува частични акции.
          За MCD и AAPL, пък и за всички mega caps търговията е достатъчно ускорена (ако под "ускорена" разбираш по-големи обеми).
          След сплита ако няма никакви проблеми с компанията до 6,10 месеца винаги се наблюдава скок в цените на акцията ,сплита това му е и целта ,ускорение на продажбите .
          Следващите 10 години много внимателно трябва да се избират бизнеси ,само устойчиви и стабилни сектори. Някои като ESG ,трябва да се сложат с голям риск ,отиваме към добрия стар фундамент .

Коментар

Може да натовариш,повече бройки плюс след сплита има голямо поскъпване защото акцията става по достъпна за масовия инвеститор.Слвд сплита търговията се ускорява
            Дали ще имаш 1 акция за 1000, 2 по 500, 10 по 100 или 1000 по 1 е все тая.
            Дали ще има поскъпване след сплита е божа работа и завеси от много фактори. Не и от единичната цена обаче, или поне не значително. Историята познава примери и в двете посоки.
            Масовият инвеститор от доста време може да купува частични акции.
            За MCD и AAPL, пък и за всички mega caps търговията е достатъчно ускорена (ако под "ускорена" разбираш по-големи обеми).

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение

Какво общо има евентуалният бъдещ сплит с това дали дадена акция е евтина или скъпа?
              Може да натовариш,повече бройки плюс след сплита има голямо поскъпване защото акцията става по достъпна за масовия инвеститор.Слвд сплита търговията се ускорява

Коментар

Юлка дали Макдоналдс или Айфон въпрос на предпочитания и двете марки правят лоялност.Това е Макдоналдс е скъп обаче ,дали ще има сплит ?Не знам
                Какво общо има евентуалният бъдещ сплит с това дали дадена акция е евтина или скъпа?

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Не е за всеки..........

(ама така и трябва)

Айде сега ....не била за всеки ...то и LVMH не е за всеки но не пречи да купиш по малко акции...не съм толкова богат че да купувам евтини акции ...мое виждане евтината акция ,като цяло евтина искам да кажа ,има причина да е евтина,,защото и бизнеса и е евтин
                  Храната в Макдоналдс и подобните заведения се харчи защото слагат определен процент сладко и подобни неща в питките,субстанции които водят до пристрастяване .
                  Last edited by nkavrakov1982; 01.07.2023, 09:39.

Коментар

Юлка дали Макдоналдс или Айфон въпрос на предпочитания и двете марки правят лоялност.Това е Макдоналдс е скъп обаче ,дали ще има сплит ?Не знам
                    Не е за всеки..........

(ама така и трябва)

Коментар

• Юлка дали Макдоналдс или Айфон въпрос на предпочитания и двете марки правят лоялност.Това е Макдоналдс е скъп обаче ,дали ще има сплит ?Не знам

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                        Епъл разчита твърде много на фенщина (че и дори комплексарщина). Като искаш устойчив бизнес и дългосрочна акция - мисля, че бях казал и по-рано -> Макдоналдс. Нито пандемията ги затвори (било заради гишето за коли), а по-скоро удари конкурентите им, но те имат и друга игра (освен джънка, който ще се харчи заради /и благодарение/ на затлъстяването на населението), но и заради имотите - сега дали става дума само за имотите, на които са изградени ресторантите им или притежаваха и нещо друго свързано с имоти - не съм наясно с подробностите, но МКД са много повече за предпочитане пред епъла... (поне за мен съмнение няма) ... да не говорим, че и дивидента им макар и скромен пак гони 2%, а ябълките нямат и 0.5%.... аз епъла отдааавна, отдавна съм го разкарал .......

п.п.
                        Нещо друго интересно ми направи впечатление - Шела купен през НУСЕ не ми удържа данък дивидент (говоря за АДР-а, който минава през американския депозитар, нямам идея как се държи дивидента от Шела, купен на европейска борса - би следвало всякак да удържат % данък)? Защото федералния данък си е 10% и всички останали без изключение си го удържат. Сега си гледам стейтмънта. Хм, интересно.........
                        Макдоналдс е следващата цвл

Коментар

Разбирам но все пак говорим за устойчив на кризи бизнес ,досега тази компания е минала през няколко големи кризи със спадове от по 20%-30% за период от по месец,два три ,говоря за едни 10-15 години ,през които е имало кризи ,дори и да има криза и цената да падне на 180 след като е качила на над 200 долара ,ок ,чакаш и пак нагоре ,под 100 долара Епъл трудно ще падне ,освен ако не е тръгнала да фалира .Все пак Бъфет държи над 40% в нея ,това е третия му бизнес ,говорим за инвеститор със почти 100 годишна история като опит и нюх на пазарите
                          Епъл разчита твърде много на фенщина (че и дори комплексарщина). Като искаш устойчив бизнес и дългосрочна акция - мисля, че бях казал и по-рано -> Макдоналдс. Нито пандемията ги затвори (било заради гишето за коли), а по-скоро удари конкурентите им, но те имат и друга игра (освен джънка, който ще се харчи заради /и благодарение/ на затлъстяването на населението), но и заради имотите - сега дали става дума само за имотите, на които са изградени ресторантите им или притежаваха и нещо друго свързано с имоти - не съм наясно с подробностите, но МКД са много повече за предпочитане пред епъла... (поне за мен съмнение няма) ... да не говорим, че и дивидента им макар и скромен пак гони 2%, а ябълките нямат и 0.5%.... аз епъла отдааавна, отдавна съм го разкарал .......

п.п.
                          Нещо друго ми направи впечатление - Шела купен през НУСЕ не ми удържа данък дивидент (говоря за АДР-а, който минава през американския депозитар, нямам идея как се изплаща дивидента от Шела, купен на европейска борса - би следвало всякак да удържат % данък)? Защото федералния данък си е 10% и всички останали без изключение си го удържат. Сега си гледам стейтмънта. Хм, странно, но ме устройва перфектно.
                          Last edited by Julius_BG; 30.06.2023, 21:58.

Коментар

Айде минахме 3 те трилиона ,само напред !
                            Открих позиции в Bank of America и Alphabet
                            Бива, одобрявам

Коментар

• Айде минахме 3 те трилиона ,само напред !
                              Открих позиции в Bank of America и Alphabet
                              Last edited by nkavrakov1982; 30.06.2023, 20:10.

Коментар

• ASML под 700 май е добре. а?

Коментар

Working...
                                X