Така като гледам май съм взел моите акции на средна цена не най ниската ,по скоро след възстановяването им ...което не е чак най зле От тук нататък печалбите ще са по разтеглени във времето.Епъла е бетон малко падна сега пак тръгна нагоре не случайно дядо Бъфет е над 40% в него
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
пп
Ама не бързай да продаваш банк ъф америкатане е чак толкова лош момента, в който си влязъл... в някакъв момент може даже да се окаже, че е по-печеливша от Абълката?!
Но ако търсиш дивидентни акции - аз ти казах, вземи някой танкер.
От 10%+ нагоре дават...
Банката засега нищо няма да я правя ,нека седи все пак това е Bank of Amercia ,внася малко балансLast edited by nkavrakov1982; 07.07.2023, 15:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Пазара е Божа работа ,сантимент ,фундамент и така нататък.
Така е ,не съм толкова богат че да купувам евтини компании ,това е все едно да купиш........де да знам да купиш Тelefonica и да чакаш да поскъпне след 40 години напъни ...еми не става
Коментар
-
На финала след големия спад ще видим кой ще се смее последен и на кой акциите са му най жилавички
пп
Ама не бързай да продаваш банк ъф америкатане е чак толкова лош момента, в който си влязъл... в някакъв момент може даже да се окаже, че е по-печеливша от Абълката?!
Но ако търсиш дивидентни акции - аз ти казах, вземи някой танкер.
От 10%+ нагоре дават...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Хем чакаш голям спад ,хем купуваш
Няма лошо имаш си пари угаждаш си.
Така е ,не съм толкова богат че да купувам евтини компании ,това е все едно да купиш........де да знам да купиш Тelefonica и да чакаш да поскъпне след 40 години напъни ...еми не ставаLast edited by nkavrakov1982; 07.07.2023, 15:44.
Коментар
-
На финала след големия спад ще видим кой ще се смее последен и на кой акциите са му най жилавички
Няма лошо имаш си пари угаждаш си
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Леко киселки, ама е истински епъла!
(виж черешите не са толко издържливи - требе да се шортят)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеКупувайте Епъл ....
(виж черешите не са толко издържливи - требе да се шортят)
- 4 Харесвания
Коментар
-
Последно колко чакаш 20% или 30%
Моите акции няма да паднат с повече от 20%,долната граница ми е 25%,сега ако някой е купувал сбирщайн акции на 200 компании там не знам аз си казвам за моята стока
Коментар
-
Не не бих ги продал ,очаквам спад ,20-30-40% процента ,въпреки че над 30% няма да е със сигурност до тая компания съм я гледал в множество кризи тя пада може и рязко но за кратко после избива наново с още по-голяма сила,тренда при нея е само нагоре през годините
Навремето се чудехме 2008 година ако удари кризата и тя удари де дали хората ще се лишат от мобилни услуги ,покупка на нови телефони ,ами да ти кажа нищо подобно даже направо се разбивахме от продажби ,и пари да нямат ще отделят за нов смартфон .
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ей много смях с теб
Вече съм сигурен че ще продадеш точно на дъното
Навремето се чудехме 2008 година ако удари кризата и тя удари де дали хората ще се лишат от мобилни услуги ,покупка на нови телефони ,ами да ти кажа нищо подобно даже направо се разбивахме от продажби ,и пари да нямат ще отделят за нов смартфон .
Коментар
-
При Епъл спада е до 20%,мога даже да се обзаложа.причините са много трудно. е да се опишат
Вече съм сигурен че ще продадеш точно на дънотоLast edited by lobos; 07.07.2023, 14:29.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеХем е така, хем не е. Ако човек е купил само MSFT и само около Коледа 1999, вложил е всичките си спестявания и няма изгледи за свободни пари в следващите десетилетия, то да, 15 години са (с отчитане на дивидента, иначе цената подминава предходния връх след почти 17 по данни от Yahoo Finance).
Ако обаче същият човек е правил DCA (макар и само в MSFT) в рамките на тези 15 години, аритметиката е по-различна. Колко точно по-различна - който го интересува да си пусне две формули в ексела и ще разбере.
И в двата случая хипотетичният човек си го заслужава.
Иначе съм напълно съгласен, че е добре да се избягват надценени акции (СССП какво значи това). Края на миналия век си беше мания отвсякъде. "Специалистите" обясняваха (и май си вярваха), че технологичните компании не работели на същия принцип като останалите и печалбите нямали били значение и т.н. Сега обаче ми се струва, че случаят (поне за MSFT/AAPL) е малко по-различен. Не че не може да им падне цената, но не очаквам да коригират с 50% и повече.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТам за предния тех краш съм чел, че за да излезеш сух от Микрософт са необходими били 15 години. Ти толкова ли си тъпелив? (не е печатна грешка)
Ако обаче същият човек е правил DCA (макар и само в MSFT) в рамките на тези 15 години, аритметиката е по-различна. Колко точно по-различна - който го интересува да си пусне две формули в ексела и ще разбере.
И в двата случая хипотетичният човек си го заслужава.
Иначе съм напълно съгласен, че е добре да се избягват надценени акции (СССП какво значи това). Края на миналия век си беше мания отвсякъде. "Специалистите" обясняваха (и май си вярваха), че технологичните компании не работели на същия принцип като останалите и печалбите нямали били значение и т.н. Сега обаче ми се струва, че случаят (поне за MSFT/AAPL) е малко по-различен. Не че не може да им падне цената, но не очаквам да коригират с 50% и повече.
Коментар
Коментар