Първоначално изпратено от lobos
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
То затова Бъфет държи над 40 % акции на Епъл.има време ще дойде до момента за собствена стратегия
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Борсата изисква много силна дисциплина
Винаги трябва да има ясна цена на печалба и загуба,такива 5-10 годишни Хоризонт е пълни глупости
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеТо е ясно че подлежи ,записано е в закона ,след миналата година е 100 000лева прага но за 12 месеца или ако е направен за период до 2 месеца също трябва да се подадат документи но глобите са смешни от 500 до 5000 лева....Не е!
Ама е важно да се познават законите и да се знае кое, къде и как.За да знаеш на кое да се позовеш!
Коментар
-
Бай енд холд
Винаги трябва да има ясна цена на печалба и загуба,такива 5-10 годишни Хоризонт е пълни глупости
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Спокойно не е само там има и други замръзнали явно има някакъв проблем ще свикнеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеТоя Google е замръзнал като пред фалит
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнениеСел SWN, CF,
добавка - NTAP и CSCO
нови позиции - AAL и SHW
Купих и Снапчат, че койна много хфръкна
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/538-pazari...-3-trln-dolara
Пореден рекорд за Apple - първата компания в света за 3 трлн. долара!
Последният тримесечен доклад на Apple от май, който показа приходи и печалба над очакванията на анализаторите, и постиженията ѝ в обратното изкупуване на акции подсилиха репутацията на сигурна инвестиция при световна икономическа несигурност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЕми в някакъв момент като почнеш да връщаш обратно пари в сметката си - ще се заинтересуват!
(а дано да спечелиш та да има какво да превеждаш тъдява)
Но затова е хубаво да си ги декларираш овреме...
Иначе - да, има хора, които нищо не декларират.
Но си е за тяхна сметка.
И - да, смята се! Ако ще и 10 цента да са...
Всяка транзакция представлява данъчно събитие, ама сега няма да водя тука курсове.
Еле пък как се процедира, ако едно физ. лице надхвърли ддс-прага - подлежи ли на регистриране по ЗДДС!?и т.н.
Аз сега искам не искам ще трябва да плащам 10% заради сделка с облигации но само защото Елана ще ми дадат данни за сделката ,там няма къде да мърдам.И пак е странно защото сделката ми е за облигации в Белгия ,Европа нали уж в ЕС не се облагат сделките когато са за инструменти на ЕС пазараLast edited by nkavrakov1982; 02.07.2023, 23:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеА,глупости ясно е че няма как ,но все пак съм нов ,не мога да нашия десетки хиляди левове без да имам поне малко опит да съм се очукал за някакъв период.
Друго ми е интересно как НАП ще знае аз какво съм спечелил ако не си подавам данъчна декларация и ако евентуално да кажем подам и съм купил и продал някакви акции с нищожни разлики от по 10,20 долара или даже по малко промерно 2 долара и на тези 2 долара ли трябва да им смятам 10% данък и да го внасям.
Защото може примерно утре да продадеш някаква акция да се отървем от нея с минимална разлика от цената на придобиване в посока нагоре да речем.
(а дано да спечелиш та да има какво да превеждаш тъдява)
Но затова е хубаво да си ги декларираш овреме...
Иначе - да, има хора, които нищо не декларират.
Но си е за тяхна сметка.
И - да, смята се! Ако ще и 10 цента да са...
Всяка транзакция представлява данъчно събитие, ама сега няма да водя тука курсове.
Еле пък как се процедира, ако едно физ. лице надхвърли ддс-прага - подлежи ли на регистриране по ЗДДС!?и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Еех, ти искаш с една акция милюнер да станеш!
Твойта акция е по-ниско и от стат. грешка.
Друго ми е интересно как НАП ще знае аз какво съм спечелил ако не си подавам данъчна декларация и ако евентуално да кажем подам и съм купил и продал някакви акции с нищожни разлики от по 10,20 долара или даже по малко промерно 2 долара и на тези 2 долара ли трябва да им смятам 10% данък и да го внасям.
Защото може примерно утре да продадеш някаква акция да се отървем от нея с минимална разлика от цената на придобиване в посока нагоре да речем.
Коментар
-
Взех една за адета, както се казва да видя как ще се движи ,Гугъла нещо е зациклил, но все пак е акция клас А..
Твойта акция е по-ниско и от стат. грешка.
Коментар
Коментар