If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Гледай как да откраднеш информация от него и да направиш кинти аз примерно съм много доволен от OXY има време ще дойде до момента за собствена стратегия
От oxy за дивидент ли говориш защото техните акции седят на относително едно ниво
Гледай как да откраднеш информация от него и да направиш кинти аз примерно съм много доволен от OXY има време ще дойде до момента за собствена стратегия
То е ясно че подлежи ,записано е в закона ,след миналата година е 100 000лева прага но за 12 месеца или ако е направен за период до 2 месеца също трябва да се подадат документи но глобите са смешни от 500 до 5000 лева....
Тцъ! Не е!
Ама е важно да се познават законите и да се знае кое, къде и как. За да знаеш на кое да се позовеш!
Последният тримесечен доклад на Apple от май, който показа приходи и печалба над очакванията на анализаторите, и постиженията ѝ в обратното изкупуване на акции подсилиха репутацията на сигурна инвестиция при световна икономическа несигурност.
Еми в някакъв момент като почнеш да връщаш обратно пари в сметката си - ще се заинтересуват!
(а дано да спечелиш та да има какво да превеждаш тъдява)
Но затова е хубаво да си ги декларираш овреме...
Иначе - да, има хора, които нищо не декларират.
Но си е за тяхна сметка.
И - да, смята се! Ако ще и 10 цента да са...
Всяка транзакция представлява данъчно събитие, ама сега няма да водя тука курсове.
Еле пък как се процедира, ако едно физ. лице надхвърли ддс-прага - подлежи ли на регистриране по ЗДДС!? и т.н.
То е ясно че подлежи ,записано е в закона ,след миналата година е 100 000лева прага но за 12 месеца или ако е направен за период до 2 месеца също трябва да се подадат документи но глобите са смешни от 500 до 5000 лева.Имам познат дето НАП го гони от няколко години за търговия ,е и ...нищо ..в момента вече плащанията ги правят директно по сметка като продажбата на самите стоки никъде не се вижда ,той се занимава с търговия на остатъчни консумативи от колите на старо ,търговците взимат оригиналните аксесоари и ги продават на смешни цени после ти ако искаш нещо оригинално купуваш на двойна и тройна цена ,само че директно превждаш парите и така НАП не знае за какво иде реч.И не е само той де ...масово е така..Не е нужно да водиш курсове всичко е записано в закона ,стана ми интересно понеже питах мои познати в Комисията по финансов надзор и те ми обясниха че НАП са супер зле и нямат никаква адекватна връзка с акциите и търговията през да кажем платформа като Интерактив
Аз сега искам не искам ще трябва да плащам 10% заради сделка с облигации но само защото Елана ще ми дадат данни за сделката ,там няма къде да мърдам.И пак е странно защото сделката ми е за облигации в Белгия ,Европа нали уж в ЕС не се облагат сделките когато са за инструменти на ЕС пазара
А,глупости ясно е че няма как ,но все пак съм нов ,не мога да нашия десетки хиляди левове без да имам поне малко опит да съм се очукал за някакъв период.
Друго ми е интересно как НАП ще знае аз какво съм спечелил ако не си подавам данъчна декларация и ако евентуално да кажем подам и съм купил и продал някакви акции с нищожни разлики от по 10,20 долара или даже по малко промерно 2 долара и на тези 2 долара ли трябва да им смятам 10% данък и да го внасям.
Защото може примерно утре да продадеш някаква акция да се отървем от нея с минимална разлика от цената на придобиване в посока нагоре да речем.
Еми в някакъв момент като почнеш да връщаш обратно пари в сметката си - ще се заинтересуват!
(а дано да спечелиш та да има какво да превеждаш тъдява)
Но затова е хубаво да си ги декларираш овреме...
Иначе - да, има хора, които нищо не декларират.
Но си е за тяхна сметка.
И - да, смята се! Ако ще и 10 цента да са...
Всяка транзакция представлява данъчно събитие, ама сега няма да водя тука курсове.
Еле пък как се процедира, ако едно физ. лице надхвърли ддс-прага - подлежи ли на регистриране по ЗДДС!? и т.н.
А,глупости ясно е че няма как ,но все пак съм нов ,не мога да нашия десетки хиляди левове без да имам поне малко опит да съм се очукал за някакъв период.
Друго ми е интересно как НАП ще знае аз какво съм спечелил ако не си подавам данъчна декларация и ако евентуално да кажем подам и съм купил и продал някакви акции с нищожни разлики от по 10,20 долара или даже по малко промерно 2 долара и на тези 2 долара ли трябва да им смятам 10% данък и да го внасям.
Защото може примерно утре да продадеш някаква акция да се отървем от нея с минимална разлика от цената на придобиване в посока нагоре да речем.
Коментар