IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Това ако се приеме Кавръков ще може и да шорти облиции!

https://www.investor.bg/a/538-pazari...-na-obligatsii
    С облигациите трябва да се внимава ,аз даже исках да купувам общински ама тия от Елана не са много в час понеже дадени области на Франция даваха добри доходности и на Испания също даже писах на французите да ми кажат ако фалират дали Макарона ще е зад тях ,ха ха ,за да знам какво да правя общо взето повечето области са със държавата и тя ги крепи ,за Испания е същото там имаше за Кастилия и Леон например около 6%
    Даже сега на падежа ако мине всчко както трябва ако има пак някакви къси оферти за по няколко месеца пак може да направя някоя сделка ,но там има и разходи та ще видим ,вадим каклкулаторчето и смятаме

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
      Критерият дали се дължи данък е мястото на сделката. Накратко, ако е борса в ЕС, няма данък. Ако е борса извън ЕС (с някои уговорки), има данък. Ако е в ЕС, но не е на борса, има данък. Ако държиш до падеж, няма данък (дори ако си купил с отстъпка). Справка: чл. 13 от ЗДДФЛ.
      Писал си, че си ги купил от Елана (а не на борса чрез Елана). Ако и продажбата стане по този начин (ако въобще продадеш, а не изчакаш до падеж), тогава ще дължиш данък.

<joke>Като се замисля, дори да продадеш преди падеж сигурно пак няма да дължиш данък, защото с твоя късмет ще продадеш на загуба.</joke>
      Няма нищо да продавам ,облигацията просто си падежира ,сега разбрах каква е логиката,заради посредника ,покупката е вторичен пазар през Елана ,доколкото знам те купуват през Блумбърг терминала ,спрямо зададените критерии ,така ми казаха поне тогава Сега не знам самото падежиране пак чрез тях явно се води печалба през посредника

Коментар

• Това ако се приеме Кавръков ще може и да шорти облиции!

https://www.investor.bg/a/538-pazari...-na-obligatsii

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Вчера спорих nradev ,то не спорих ами питах понеже той е счетоводител и той смята че не се дължи данък 10% при сделка с облигации в евро купени от Елана ДЦК на Белгия а от Елана ми казаха че дължа 10% данък капиталова
          Критерият дали се дължи данък е мястото на сделката. Накратко, ако е борса в ЕС, няма данък. Ако е борса извън ЕС (с някои уговорки), има данък. Ако е в ЕС, но не е на борса, има данък. Ако държиш до падеж, няма данък (дори ако си купил с отстъпка). Справка: чл. 13 от ЗДДФЛ.
          Писал си, че си ги купил от Елана (а не на борса чрез Елана). Ако и продажбата стане по този начин (ако въобще продадеш, а не изчакаш до падеж), тогава ще дължиш данък.

<joke>Като се замисля, дори да продадеш преди падеж сигурно пак няма да дължиш данък, защото с твоя късмет ще продадеш на загуба.</joke>

Коментар

Вчера спорих nradev ,то не спорих ами питах понеже той е счетоводител и той смята че не се дължи данък 10% при сделка с облигации в евро купени от Елана ДЦК на Белгия а от Елана ми казаха че дължа 10% данък капиталова
            С облигациите не съм мн. наясно, но мисля, че пак се гледа на какъв пазар е купено/продадено - дали е регулиран или не.
            Отделно, че дори на регулиран пазар има нерегулирани сегменти и ако сделката е минала от там (?) - май се дължеше данък?!
            Накарай ги от Елана да ти обяснят защо, а не така да питаш наляво-надясно без важните детайли.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

NVDA се готви за нов скок. Жална им майка на шортаджиите, които не вдяват ,че в началото на бул маркет акциите са най-силни. Да, изглеждат разтегнати, обаче Петря5 няма да го огрее корекция повече от 8-10% и после пак ъп-ъп до над 6000. Единствено не ясно дали ще е бързо движение до върха /в рамките до края на годината/ или нормален бичи пазар 1.5-2г.
              П.С. Биткойн всеки момент ще направи скокче до 40-45К. Златото май достигна дъно и скоро ще се включи в купона. Петролът не е ясен, макар засега да има добри сигнали. Без препоръки
              Златото ще зацикли при силен бичи тренд и ускорение на глобалната икономика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG
                Не помня как точно ги "даваха", но ако пристигнат като кеш в сметката ти - догодина ще дължиш 20$ лично на Румбата Спецов.
                Но е много по-вероятно да ги получиш под формата на техни акции (2.нещо-си * текущата цена 86$).
                Пък после ако решиш ги държиш, ако не - ги продаваш...

Коментар

NVDA се готви за нов скок. Жална им майка на шортаджиите, които не вдяват ,че в началото на бул маркет акциите са най-силни. Да, изглеждат разтегнати, обаче Петря5 няма да го огрее корекция повече от 8-10% и после пак ъп-ъп до над 6000. Единствено не ясно дали ще е бързо движение до върха /в рамките до края на годината/ или нормален бичи пазар 1.5-2г.
                  П.С. Биткойн всеки момент ще направи скокче до 40-45К. Златото май достигна дъно и скоро ще се включи в купона. Петролът не е ясен, макар засега да има добри сигнали. Без препоръки
                  Nvidia в момента ми се струва най-рискова ,така мисля мое мнение ,ако извадиш реалния бизнес потенциал към днешна дата спрямо очакванията които я надуха и потенциала за бизнес ,реални печалби пак към днешна дата няма да останеш доволен ,все пак се замисли над думичката "цените на акциите и манията около AI"-мания е огромен червен светофар

Коментар

Петър5 е доволен и на 1% та да ходи да се фали колко познава иначе парите не го вълнуват щото е на демо както стана ясно вчера

Обаче след изцепката с Дрона вече не смее кьорава прогноза да даде и само ходи та пита вие какво мислите

Коментар

Имам някои алтернативи ама ще ги запазя засега. Ного скъпи нвидията - > 30 пъти сейлс.
                      Last edited by dollarman; 12.07.2023, 11:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                        еНвидията какво ще я правим? Ще ѝ скъсяваме ли шортите?

Коментар

• Някой знае ли ако изпратя линк за препоръка на друг човек за Интерактив тия 200 долара ,облагат ли се като печалба ?
                          Предполагам да ,или как се водят като перо?

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Не забравяй,че аз не съм като ватенката и сие да говоря празни приказки.
                            Ръста е 49% и малко,но го закръглих на 50 за по-лесно възприемане
                            Тебе те видяхме кога некоя акцята потъне се кълнеш във всичко мило че не си я докосвал даже

Иначе всички други яко си ги бил разцепил - Ама на демото

Click image for larger version

Name:	Untitled1.jpg
Views:	12
Size:	13.1 КБ
ID:	4089557

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение

Тъй-тъй. Целият пазар и въобще цялата световна финансова система се върти около твоята евентуална покупка за 1000 долара.

Ако си толкоз дългосрочен, няма причина да се вторачваш толкова в дневната графика.
                              Така е прав си ,сори за спама

Коментар

Ръста и е 40%
                                Не забравяй,че аз не съм като ватенката и сие да говоря празни приказки.
                                Ръста е 49% и малко,но го закръглих на 50 за по-лесно възприемане

https://i.imgur.com/EFjuKZ4.png

Коментар

Working...
                                X