IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• gogi69006 да основно инвестирам във френски компании. Терзиев на прима виста не виждам как дефенс е свършил с посоката, но да може да има изтегляне на печалби. Фундаментално според мен не е като да не им липсват договори, а и колкото и да ми се иска не виждам мирни години напред във времето.

Иначе шефа на Норвежкия пенсионен фонд счупи тъпомера с изказването си онзи ден. Въобще тия са страшни лицемери. Продават газ и петрол, след което инвестират във всичко и пищят за ЕСГ критерите на фирмите в който са инвестирали. Мунчото пък сега много му се иска и Европа да замяза на щатите - работа по 24/7 и 365 дни. Айде няма нужда. Другия излишно високо платен шеф на Тотал му се привиждат листвания в САЩ видиш ли защото 39% от акционерите им са американци. Да чудесно - а останалите 61%. Напомня ми на идиотите от Прада който вместо да се листнат в Милано у дома си, решиха да се правят на интересни и се зашиха в Хонг Конг да били близо до клиентите си, та чак сега почнаха да мучат че можело да се листнат в Милано. През това време Монклер си избиха рибата точно в Милано. Ерм Зеня и те решиха че в Америка ще ги заобичат. Пука му на някой за подобни фирми в Щатите - там мащаба е такъв че тех шитните в един ден правят движения х 2 капа на Тотал.

Онзи ден като се ровичках из статистики обаче нещото което ме потресе леко е какъв срив на броя листнати фирми има в САЩ сега в сравнение с 90те години. Срива е с 50%. Интернета ли, дирекните фондове за рисков капитал ли, пасивното инвестиране ли, но всъщност днес малките фирми са най-недолюбваното животинче.

Коментар

• Аз и не искам да се регистрирам. Точно на Валентин Стойков нещата гледах. Но като цяло е доста завъртяна работа. Като БГ законодателството като цяло.

Коментар

• Първоначално изпратено от daytrade Разгледай мнение

Всъщност в закона става дума за "облагаем оборот", който е "сума от данъчните основи". Това не е ли различно от просто сумата в лева на общо купените/продадени акции?
        Търси в ютуб Мучакова и блога на Валентин Стойков имат разсъждения по темата. Не мисля, че е добра идея да се регистрираш по ДДС като физическо лице. А като се замисля сумати народ нищо не декларират и не плащат...

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Всеки четвъртък от НАП методолози правят консултации. Питай тях или направо започни процес по регистрация за ДДС и оттам може да ти откажат.
          Всъщност в закона става дума за "облагаем оборот", който е "сума от данъчните основи". Това не е ли различно от просто сумата в лева на общо купените/продадени акции?

Коментар

• Неска rig с отчетче. Ще видим колко бели косъма ще ми докара.

Коментар

• Първоначално изпратено от daytrade Разгледай мнение
              Здравейте,
              Търгувам на америк. борса с американски посредник. Купувам и продавам акции в рамките на деня.
              Общият обем на купени и продадени акции за година е над 100000 долара. Трябва ли да се регистрирам по ДДС?
              Всеки четвъртък от НАП методолози правят консултации. Питай тях или направо започни процес по регистрация за ДДС и оттам може да ти откажат.

Коментар

• Здравейте,
                Търгувам на америк. борса с американски посредник. Купувам и продавам акции в рамките на деня.
                Общият обем на купени и продадени акции за година е над 100000 долара. Трябва ли да се регистрирам по ДДС?

Коментар

• Някой има ли опит с leveraged ETF's, индексни?

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                    Днес по всичко прилича на FTD, което би означавало край на корекцията.
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                      Днес по всичко прилича на FTD, което би означавало край на корекцията. 48% инвестиран. Стари неща - APP, CRWD. COIN го пазя от преди. Нови тикери - CAVA, SG, CPNG
                      IB ми показва +23% ytd ,но е по-малко заради заемния. На БФБ +27% /да живее Шели/.
                      IB ми показва +11.7% ytd, +83.7% за две години и малко. на БФБ, БАКБ мачка Шелли тази година
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Днес по всичко прилича на FTD, което би означавало край на корекцията. 48% инвестиран. Стари неща - APP, CRWD. COIN го пазя от преди. Нови тикери - CAVA, SG, CPNG
                        IB ми показва +23% ytd ,но е по-малко заради заемния. На БФБ +27% /да живее Шели/.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                          Какви са ви вижданията за Дифенс сектор? Прави ми впечатление че последните 5 години Франция и Италия си повишават експорта сериозно. Франсетата сега даже изместиха Русия като експорт номер 2. Тия двете държави са интересна алтернатива на САЩ/Русия оста, освен това имат доста повече политическа свобода особено първите, за разлика например от една Германия която си е тежък васал.

Сафран специално изглеждат чудесно на хартия. Леонардо също хич не са лоши. Ясно е че сектора е получил буст от Украйна обаче си мисля дали фундаментално нямаме силна основа за нещо което да продължи в следващите поне 4-5 години - увеличение на разходите за отбрана в глобален мащаб.

Някой да се е ровичкал в повече дълбочина да сподели?
                          Принципно съм съгласе с теб, и съм влязъл в някои от европейските от сектора - талес, рейнметал,...Не съм задълбавал по отчети, щото не виждам смисъл в случая.... ти си във Франция - ако не бъркам??

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                            Фейса и Гуглето играят с по 10% на сесия, а вие обсъждате някакви еврошитни. Скъпи са вече. Малко мръвка е останала.

...

Инак играя около 30 истински позиции. Опа, Бюфет стайл.
                            и от двете имам!
                            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Фейса и Гуглето играят с по 10% на сесия, а вие обсъждате някакви еврошитни. Скъпи са вече. Малко мръвка е останала.

...

Инак играя около 30 истински позиции. Опа, Бюфет стайл.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                                Какви са ви вижданията за Дифенс сектор? Прави ми впечатление че последните 5 години Франция и Италия си повишават експорта сериозно. Франсетата сега даже изместиха Русия като експорт номер 2. Тия двете държави са интересна алтернатива на САЩ/Русия оста, освен това имат доста повече политическа свобода особено първите, за разлика например от една Германия която си е тежък васал.

Сафран специално изглеждат чудесно на хартия. Леонардо също хич не са лоши. Ясно е че сектора е получил буст от Украйна обаче си мисля дали фундаментално нямаме силна основа за нещо което да продължи в следващите поне 4-5 години - увеличение на разходите за отбрана в глобален мащаб.

Някой да се е ровичкал в повече дълбочина да сподели?
                                може и да си прав, в европа заделят повече за отбрана, а конфликти винаги ще има.

Коментар

Working...
                                X