Това са два различни инструмента - стоп-лос и тейк-профит. Идеята им е различна.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Имам един тънък въпрос .
При покупка на акция ,веднага ли задавате ордер за изход или изчаквате да мине време някакво ?
Ако е за продажба при скок на цената кой тип ордер задавате понеже досега аз ги продавах като стигнеха някаква цена или процент който ме устрйва ,или когато цената стигне некакво ниво слагате стоп за да затвори когато падне под нея ?
Общо взето кой ордер се използва най често при продажба с цел някаква печалба ?Питам не заради друго ,защото прочетох че не винаги ордерите се затваряи на тази цена ,за Интерактив става въпрос .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
Не
Коментар
-
Първоначално изпратено от pazderkov Разгледай мнениеА какво ви е мнението за Lufthansa?
Мен ми се вижда твърде ниска цената и в момента, въпреки обстоятелствата със стачките и очакващото се увеличение на заплатите на персонала.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Фундаментално има причини да расте, но графиката изглежда просто ужасно точно сега
Коментар
-
Първоначално изпратено от pazderkov Разгледай мнениеА какво ви е мнението за Lufthansa?
Мен ми се вижда твърде ниска цената и в момента, въпреки обстоятелствата със стачките и очакващото се увеличение на заплатите на персонала.
Коментар
-
https://m.investing.com/news/stock-m...ing-on-3332457
Mega бикът на Тесла намалява дела си в компанията !
Теслата май май стагнира нещо..
Коментар
-
Мен ми се вижда твърде ниска цената и в момента, въпреки обстоятелствата със стачките и очакващото се увеличение на заплатите на персонала.
J.P Morgan,Barclays,Bank of Amerika ,Wedbush securities ,всичко е рейтинг Buy
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеБг данък дивидент е 5% и при СИДДО се самооблагаш до 5%, ако са ти удържали над 5% не доплащаш нищо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Идеално положение няма на този свят !Въпреки данъка дивидента пак е много добър.
Дори най-дърварският вариант - продаване точно на дивидент - е за предпочитане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
В УСА-то данък дивидент ми е 10%. Хамериканците пак изпревариха ЕУ. Ако искаш як дивидентец от много сериозни УСА комании можеш да обърнеш внимание на:
1. MO (Altria). Div yield - 9.4%
2. PM (Philip Morris Intl). - Div. yield - 5.6%
3. T (AT&T) - Div. yield. - 6.5%
4. VZ (Verizon) - Div. yield - 6.75%
Има един цял океан от компании в УСА дето дават подобен дивидент, стига да го искаш.
Взимал съм такива от PDM (около 8%) и ABR (сега падна на 13%, беше дори по-висок).
А най-добре танкерните компании, понеже не удържат данък!
Там гонеха между 14% -16% чисто! На 7-та година инвестицията се е избила напълно!
NAT преди няколко месеца го намалиха хем - и пак e 12%.Last edited by Julius_BG; 10.03.2024, 19:33.
Коментар
Коментар