IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само допълнение към долното - покупката в Ново Нордиск не е продиктувана само от въпросния разговор на който станах страничен свидетел. Финасово това е една от най-стабилните фирми в уиш листата, времево може и да не е най-добрия избор, но това което чух в малка пекарна някъде в Западна Европа просто ме изуми.

Докато сме на символична тема - реших и паркирах нещо малк0 във Ферари. Винаги съм имал слабост към компаний който успяват да оптимизират допълнително маржовете и тези не правят изключение. Всъщност в дългосрочна перспектива маржа и продажбите са най-важни статистически погледнато. В моите селекции обаче аз слагам една идея по голяма тежест на здравината на баланса - измерена през дълговото бреме преди нарастването на продажбите и след управлението на маржовете.

Иначе в по-широка перспектива преди да започне лятото да напомним че в президентски изборни години най-добрия период за СП е всъщност май до август - средно 7% / това измерено за последните 100 години/. Дори и без статистиката обаче всичко изглежда добре нарисувано за продължаване на ъп движенията. Което и да хванеш - тех, финаси, злато, суровини и прочие.

Особено златото - не знам от бомбите на арчи ли от какво ли, но си е гремлин преди потоп.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
      Терзиев ти ли беше дето дебнеше Несте във Финландия - да не го изпуснеш.

Иначе през уикенда станах неволен свидетел на интересен разговор в една пекарна и днес отворих символична позиция в Ново Нордиск.

Хората наистина са странни същества, за едната суета какво ли не са готови да направят.
      Пищя дне, но съм от телефона и ми е трудно да гледам подробно. А и честно казано доста капитал за моите разбирания съм ангажирал вече по брокерите и ми е супер дискомфортно такива суми да ги гледам само на картинка.

....

Добавка - пуснах поръчка, но не ме огря. На тази цена сме близо до дъно. Все пак освен зелени шитни, произвеждат и нормално.
      Last edited by terziеv; 15.05.2024, 18:32.

Коментар

• Терзиев ти ли беше дето дебнеше Несте във Финландия - да не го изпуснеш.

Иначе през уикенда станах неволен свидетел на интересен разговор в една пекарна и днес отворих символична позиция в Ново Нордиск.

Хората наистина са странни същества, за едната суета какво ли не са готови да направят.

Коментар

• Немските колиби. Най-накрая! Вече трябваше да сме на 35. Толкова нарисувано и пак се назландисва.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Добро. Полях се с компот от смях.
            Еми днес му се е отворил парашута на архитекта - и е Даун Джоунс...

Утре няма да му се отвори и ще е Ъп Джоунс... цикъл, кво да прайш! ..... Дето е текло - пак ще ...

Коментар

• Poll comes as US regulators review Steve Cohen-backed proposal for a 24/7 exchange

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Имаааааам, благодаря!
                И чакам рали...
                Таргет - поне 10 по баланс???
                При мен позицията беше доста сериозна и на 5.8 се разделих с акциите, но коловете със страйк 3 и 4 за 26-та ще си ги държа. Имам и доста колове със страйк 7 до края на юни, купени на 2 цента. Продадоха 10 болници и взеха 2 милярда. Ако продадат още 20-30 могат да върнат целия дълг и останалите 200 болници да останат почти без пари. Една по една съм ги разглеждал болниците през гугъл мапса и не изглеждат зле...
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                  Държиш ли още MPW? Щорт скуиза изглежда брутален...
                  Имаааааам, благодаря!
                  И чакам рали...
                  Таргет - поне 10 по баланс???

Коментар

• Младежи, намазах стабилно стабилно филията с Бари

Забавното е, че обосновката ми не беше точна. Редуцирано наполовина.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Романтиката не във въглищата, Терзо!!! Погледни към небето. Не може ли да добиваме енергия от слънцето, вятъра, морето и... звездите???
                      Колко романтично! ♡

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение

ДАУН И ТОЙ
                        Добро. Полях се с компот от смях.

Коментар

• КАК СА НОВИНКИТЕ ВЪРВЯТ ЛИ . ФУНДАМЕНТА ВЪРВИ ЛИ

АБЕ НЕЩО СИПА ВИ ПАК ПАДНА

ДАУН И ТОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

И после някой с 50 - 100 хиляди ти разправя, че борсовата игра трудна, скучна и той ще го играе Бюфет, ще разчита на сложната лихва и други жалкарщини. Кефи ме колко дегенерати имат много прилични портфейли.
                            Бъфет прави по 10% последните 20 години, отдавна си е загубил нюха
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Аз изядох хурката с nvdia, обаче естествено бях хеджират, за да няма game over. Не мога да си представя колко арогантен трябва да си, за да не купиш застраховка. Разчиташ на връзки и се надяваш пак да забранят купуването?

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Премаркет и с AMC е същото, +49%. Вероятно пак са редитчиите, няма кой друг да ги купува.
                                Някой тук скачаше на къси. Да гледа сега. С GME многомилиарден фонд хвърли кърпата, та нано инвеститор от форума ли!?

Коментар

Working...
                                X