IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
"barn"
Clear All
new posts

• Продадох + шоколадите. Не е зле за месец и нещо, но сбърках, че високите цени са добри за barn. Плантациите са им миниатюрни.

Коментар

• 2008-ма barn пада 50% от върха. Еквивалентът сега е да паднем на 1000. Близо сме, т.е. сравнително безопасно на днешната цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
        Младежи каква е дискусията за Бари и Еквадор?
        Търсих публична компания, която да има собственост на какао в Еквадор, защото там реколтата си е добре. Имат, но малко, повече са складове. Друго не намерих. От разни хасиенди няма как да купя дял.

... и е почти на дъно.

....

уточнение - след проста сметка, barn копат сами около 0,02% от световното какао.
        Last edited by terziеv; 23.04.2024, 21:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

големият проблем на Еквадор е че като Фарк в Колумбия се отказаха от дрогата, това създаде вакуум, а те ползваха доста логистика в съседите. съответно Еквадор са преебани следващите няколко години. игнорирай как нас са ни сменили с румънците на картата:

https://www.youtube.com/watch?v=5xm_luvYoc8
          Сега, не мога да ти кажа за barn много - може нагоре, може надолу. Обаче принципиално не си прав. За чуждите компании в бананови държави силно популистко правителство е ад; виреят най-добре при постоянен лоу левъл бандитизъм. Не си чел Маркес внимателно.

===

Па те Бардокови в Монбат са същите ненормалници.

... бъзикам се с ии-то. даже не съм го чел. Бас, че дърпа инфо по интернет от разни финансови страници, дето и те самите са правени от ии. Обаче вече е достигнало критична маса и движи пазара. Нещо като техниката.

===

Tozi е арменец? Стига, бре. По-добре гърци. Сещам се, че ти и без това искаше.
          Last edited by terziеv; 23.04.2024, 19:08.

Коментар

Някакви мнения за Fonar? много са го нагънали напоследък и отворих позиция
            Дуде, направо играй на БФБ. Същият чеп. Тука с едно 5 хил. можеш да направиш мазало. Изглежда здраво държат баланса, но едно 50% максимум и после родилни мъки, за да излезеш. Изглежда близо до дъно, но при този нисък таван, трябва сериозна позиция. Чувстваш ли се комфортно с такава в точно тази компания?

Форде, BARN искам и някакъв call цертификат да играя, но така и не ги усвоих. МОжеш ли да погледнеш. Идеята ми, че няма да падне под 1200

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
              Засега покачването на петрола , доста мижаво сравнение със развитието на събитията , събитията основно отразени в цената златото. Възможен нов тест на цената на на линията на клина на нива около 50 долара до края на годината , вероятно последен , лично аз не бих заложил на това. Да видим как ще протечат събитията с летната корекция която аз чакам , евентуално да се изясни картинката .

Най на края се докопах до лаптопа. [ATTACH=CONFIG]n4174241[/ATTACH]
              За почти всичко мога да приема техниката, ама за нафтата да се ползва за повече от час два напред е смешка тип Къци.

Инак понеделник съм решил - пълна позиция в BARN. Още го мисля как да направя врътката с швейцарските франкове, че там ме е страх на марджин, а обмяната ми взима директно едни 2%. Някой има ли предложение за дериват?

Коментар

Това какао съвсем откачи
                https://www.londonstockexchange.com/...e/company-page

да се сещате за някоя листната компания? не мога да намеря нито една

Mondelez International (MDLZ). Тези изглежда са най-големите - производителите на MIlka.
                Barry Callebaut (BARN) - швейцарци.
                The Hershey Company (HSY).
                Nestlé (NESN) - швейцарци.
                Lindt & Sprüngli (LISP) - швейцарци.
                Meiji Co Ltd (MEIJI) и Ezaki Glico Co., Ltd. (GLICO) - японци.

Коментар

Working...
                X