Първоначално изпратено от Alonso
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Не съм съвсем съгласен. Реалният бизнес, който не получава държавни пари, е в нокдаун. Нивата са високи и би трябвало да има поне мини корекция. Още повече нямам идея защо, обаче навсякъде по интернет тръбят, че всеки момент ще свалят лихви. На мен ми се вижда малко вероятно да саботират гущера толкова зверски.
Като цяло обаче не бих продавал основни позиции (моите са с реални активи), защото инфлацията е най-сериозният проблем. Научих си урока с електроцентралите (SO, FE) и разни имотни като WELL, където редуцирах с едно 80%, последва сур и се мислех за много умен. Сега се върнаха, че и задминаха предните нива.
Коментар
-
Само допълнение към долното - покупката в Ново Нордиск не е продиктувана само от въпросния разговор на който станах страничен свидетел. Финасово това е една от най-стабилните фирми в уиш листата, времево може и да не е най-добрия избор, но това което чух в малка пекарна някъде в Западна Европа просто ме изуми.
Докато сме на символична тема - реших и паркирах нещо малк0 във Ферари. Винаги съм имал слабост към компаний който успяват да оптимизират допълнително маржовете и тези не правят изключение. Всъщност в дългосрочна перспектива маржа и продажбите са най-важни статистически погледнато. В моите селекции обаче аз слагам една идея по голяма тежест на здравината на баланса - измерена през дълговото бреме преди нарастването на продажбите и след управлението на маржовете.
Иначе в по-широка перспектива преди да започне лятото да напомним че в президентски изборни години най-добрия период за СП е всъщност май до август - средно 7% / това измерено за последните 100 години/. Дори и без статистиката обаче всичко изглежда добре нарисувано за продължаване на ъп движенията. Което и да хванеш - тех, финаси, злато, суровини и прочие.
Особено златото - не знам от бомбите на арчи ли от какво ли, но си е гремлин преди потоп.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеТерзиев ти ли беше дето дебнеше Несте във Финландия - да не го изпуснеш.
Иначе през уикенда станах неволен свидетел на интересен разговор в една пекарна и днес отворих символична позиция в Ново Нордиск.
Хората наистина са странни същества, за едната суета какво ли не са готови да направят.
....
Добавка - пуснах поръчка, но не ме огря. На тази цена сме близо до дъно. Все пак освен зелени шитни, произвеждат и нормално.Last edited by terziеv; 15.05.2024, 18:32.
- 1 like
Коментар
-
Терзиев ти ли беше дето дебнеше Несте във Финландия - да не го изпуснеш.
Иначе през уикенда станах неволен свидетел на интересен разговор в една пекарна и днес отворих символична позиция в Ново Нордиск.
Хората наистина са странни същества, за едната суета какво ли не са готови да направят.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Добро. Полях се с компот от смях.
Утре няма да му се отвори и ще е Ъп Джоунс...цикъл, кво да прайш! ..... Дето е текло - пак ще ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Имаааааам, благодаря!
И чакам рали...
Таргет - поне 10 по баланс???Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеДържиш ли още MPW? Щорт скуиза изглежда брутален...
И чакам рали...
Таргет - поне 10 по баланс???
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Романтиката не във въглищата, Терзо!!! Погледни към небето. Не може ли да добиваме енергия от слънцето, вятъра, морето и... звездите???
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
ДАУН И ТОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
И после някой с 50 - 100 хиляди ти разправя, че борсовата игра трудна, скучна и той ще го играе Бюфет, ще разчита на сложната лихва и други жалкарщини. Кефи ме колко дегенерати имат много прилични портфейли.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар