Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Коле, с портфейл от 500евро, заслужава ли си да пишеш в тази тема? Я си ела обратно в имотната тема, че сегашните срутвачи са гола-вода. Как е положението в деЦката? Зазидано ли е?С Левчо те каним на късно море, ела да си похортуваме на по бира.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИ за дългосрочно си имам мнение, но отговорът ми беше конкретно на въпроса "как се изкарват пари от нафтодобивните". Не е съвсем пряка връзката между суровина и цена на акциите. Ексон ти е на нива от нафта >100, Сънкур е много над цената тогава. Тръбите, които са ми най-голямата позиция са на 5 годишен връх и много над петрол на 100.
Ето например, едва още по мащабна война може да направи нафтата по 200 и в същото време да съсипе бая добивачи.
... пък и фактът, че Кавръков е продал говори много. Не че бих купил компания, водена от жена инженер.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
... пък и фактът, че Кавръков е продал говори много. Не че бих купил компания, водена от жена инженер.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
� -
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Доста е странно всичко, за първи път нямам идея какво предстои. Някои умни хора дават паралел с 1968, когато също е имало прекомерни дефицити и ситуации близки до бунтове в САЩ. Ако е така ще ми обърка базовия 18г цикъл. Други умни хора твърдят, че сме като 1995. Мисля си, че след година ще имаме проблем по-скоро със стагфлация, отколкото с дефлационна рецесия, но не бих се обзаложил.
Надявам се сега наистина да има хубаво рали, особено в крипто, но с едно оченце гледам към изходите.
Я да си купя нещо от Алито, докато още може
Коментар
� -
И за дългосрочно си имам мнение, но отговорът ми беше конкретно на въпроса "как се изкарват пари от нафтодобивните". Не е съвсем пряка връзката между суровина и цена на акциите. Ексон ти е на нива от нафта >100, Сънкур е много над цената тогава. Тръбите, които са ми най-голямата позиция са на 5 годишен връх и много над петрол на 100.
Ето например, едва още по мащабна война може да направи нафтата по 200 и в същото време да съсипе бая добивачи.
... пък и фактът, че Кавръков е продал говори много. Не че бих купил компания, водена от жена инженер.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнениеМай се прецаках с това изчакване на S&P 500, в началото на месеца цената беше по-добра.
Поредно доказателство, че трябва просто да правя обратното на това което казва danetha..
Другата седмица май ще действам и влизам пак в регулярен DCA, няма никакъв смисъл от спекулиране.препоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнениеДоста объркана ситуация с ЦМ.
До сега не съм виждал ФЕД ПИВОТ на самия олтаймхай при ЗЛАТО. Подобно нещо 1973 но там нещата не са чак толкова адекватни поради отвързване на златото.
Обикновенно фед пивота е
или на дъно на ЦМ 2000 Г.
или по време на корекция металите и след това рали при металите 2007
или след олтаймхай 1980
или баш на някво рали и връхче и след тва спих ЦМ, 2019.
Лихвите по Двугодишните облигации като чели обръщат тренда , ако е така златото би трябвало да ги последва. като добавим и дивергенцията между злато и сребро.
също и тренда на петрола клони ситуацията като чели към 2019.
https://x.com/nickgerli1/status/1579873616451502081
https://www.macrotrends.net/1333/his...100-year-chart
https://tradingeconomics.com/united-...ear-note-yield
Надявам се сега наистина да има хубаво рали, особено в крипто, но с едно оченце гледам към изходите.Last edited by RInvestor; 26.09.2024, 11:59.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
[ATTACH=CONFIG]n4212144[/ATTACH]
Кайзере, Кайзере, нито мене четеш, нито себе си.
Изкарай си графиката на XLE от 12ти досега и ще видиш, че си играл 100% гей ванга. Буквално на деня отскача и не спира да катери. Бонус, ако я постнеш тука.
А после погледни и в следващия пост какво съм ти казал за големите риби.
Но за да няма объркване - не бих взимал широки фондове. Бритишите още стават за купуване.
Офтопик - чета винаги с интерес твоите коментари...
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Тия ги продадох преди месец,пак с малка печалба.Нещо не вървят гладко нещата с ВизаС Левчо те каним на късно море, ела да си похортуваме на по бира.
Last edited by два_таралежа; 26.09.2024, 12:33.
- 1 like
Коментар
� -
За най-добрия "инвеститор" сред брокерите и "най-добрия" брокер сред инвеститорите,българския Бъфет,познат в този форум като лицето Николайчо.
А някои казват,че тайминга бил всичко,но това момче е на път да прати тази теория в коша.
China is considering injecting up to 1 Trillion yuan ($142 Billion) of capital into its biggest state banks The last time China injected capital into big banks was during the global financial crisis back in 2008Last edited by danetha; 26.09.2024, 10:54.
Коментар
� -
Доста объркана ситуация с ЦМ.
До сега не съм виждал ФЕД ПИВОТ на самия олтаймхай при ЗЛАТО. Подобно нещо 1973 но там нещата не са чак толкова адекватни поради отвързване на златото.
Обикновенно фед пивота е
или на дъно на ЦМ 2000 Г.
или по време на корекция металите и след това рали при металите 2007
или след олтаймхай 1980
или баш на някво рали и връхче и след тва спих ЦМ, 2019.
Лихвите по Двугодишните облигации като чели обръщат тренда , ако е така златото би трябвало да ги последва. като добавим и дивергенцията между злато и сребро.
също и тренда на петрола клони ситуацията като чели към 2019.
https://x.com/nickgerli1/status/1579873616451502081
https://www.macrotrends.net/1333/his...100-year-chart
https://tradingeconomics.com/united-...ear-note-yield
Last edited by Майстора233; 25.09.2024, 22:03.
- 1 like
Коментар
�
Коментар