IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Попадна ми една компания обаче в сегмент който ми е доста чужд - стомана:

https://www.outokumpu.com/en/investors/materials/2024

Баланса ми харесва, не знам нормално ли за толкова капиталоемък бизнес да са с толкова малко дълг макар че всъщност е резултат от редуциране.

Тикер: OUT1V

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      Някой има ли спомен дали през деветдесетте години в Бг е можело да се купуват акции на американски компании?
      Моя първи акаунт в Саксо беше от 2001г , но беше директно с тях. Помня ,че договора ми го изпратиха на хартия. Със сигурност не съм бил първия

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение

Със сигурност е можело, но в никакъв случай не е било нито лесно, нито евтино. Аз лично не съм купувал (нямах пари за целта, пък и не знаех как да организирам процеса), но съм чел статии по темата в български вестници.

Два примера - Елана започват дейност в началото на 90те (не знам точната дата на началото на партньорството със Саксо обаче), а книгата "Живея в България, печеля в Ню Йорк" е от 2003 (т.е. натрупаният опит включва поне края на 90-те).
        Те, Ивайло и Даниел, са търгували тогава cfd-та в Еврофинанс. Елана трейдъра е от по-късно. Някъде след 2007 май. Първи със Саксо започнаха Бенчмарк.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение

Със сигурност е можело, но в никакъв случай не е било нито лесно, нито евтино. Аз лично не съм купувал (нямах пари за целта, пък и не знаех как да организирам процеса), но съм чел статии по темата в български вестници.

Два примера - Елана започват дейност в началото на 90те (не знам точната дата на началото на партньорството със Саксо обаче), а книгата "Живея в България, печеля в Ню Йорк" е от 2003 (т.е. натрупаният опит включва поне края на 90-те).
          По това време трудно се правиха сделки с български акции, а какво да говорим за чужди !

Коментар

Някой има ли спомен дали през деветдесетте години в Бг е можело да се купуват акции на американски компании?
            Аз мисля, че не !

Коментар

Коментар

• Някой има ли спомен дали през деветдесетте години в Бг е можело да се купуват акции на американски компании?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                  Хайде, още един път да опитаме да се повозим на вълните - csiq на 12,32

...

И признавам, че https://seekingalpha.com/article/471...up-value-of-15 ме убеди да направя следната врътка:

дълга позиция на 5,11 и веднага къси септемврийски колци страйк 5 х 0,61 парчето.
                  Колкото повече чета за историята с voxx, толкова повече ми се иска да налазя с двата крака. Засега чопвам още малко.

Коментар

нъц, много ми е 50/50

Пък и там ми е една от гредите тази година и ми е обица ухото, че не бива да барам.
                    надуватттт

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                      Значи след белгийския телеком за който се закачих вчера днес ми изпратиха следното: VICAT - Терзиев това ако не се лъжа много ще ти хареса.

Бетон и смески и хартиено изглежда буквално Бетон Всъщност за толкова малка компания как са си построили модела и като диверсификация на инкъма е направо изненадващо поне за мен.

https://www.vicat.com/investors/financial-presentations

Колибите не са лоша идея обаче цимента става и за молове и за колиби и за инфраструктура. Въобще навсякъде си трябва цимент. Много сериозно се замислям па макар и да не обичам компании с малък кап
                      Много интересно. Трудно ми е обаче да намеря набързо хубава информация, а на преводачки вяра пълна нямам. https://bdif.amf-france.org/fr?socie...Information=DD Тука изглежда родата пазарува.

Изглежда сякаш в Турция са на загуба, което ми се струва невероятно. Инфлацията не е ли добра за износ или там нищо не изнасят.

Изобщо изглежда много добре. Просто ми е трудно съвсем самичък. Трябва ни Пандата тука.

... добавка - утре пазарувам поне малко.
                      Last edited by terziеv; 28.08.2024, 23:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kanu Разгледай мнение

nvda нощесссс ,,,,,,,,,
                        нъц, много ми е 50/50

Пък и там ми е една от гредите тази година и ми е обица ухото, че не бива да барам.

Коментар

Хайде, още един път да опитаме да се повозим на вълните - csiq на 12,32

...

И признавам, че https://seekingalpha.com/article/471...up-value-of-15 ме убеди да направя следната врътка:

дълга позиция на 5,11 и веднага къси септемврийски колци страйк 5 х 0,61 парчето.
                          nvda нощесссс ,,,,,,,,,

Коментар

• Хайде, още един път да опитаме да се повозим на вълните - csiq на 12,32

...

Last edited by terziеv; 28.08.2024, 20:40. Причина: линкът оправих

Коментар

Канада с нови мита срещу китайците. За колите - 100%.

Войната с дефлацията и глобализацията продължава. Залагам, че ще е успешна.
                              за кого?
                              препоръка е

Коментар

• Значи след белгийския телеком за който се закачих вчера днес ми изпратиха следното: VICAT - Терзиев това ако не се лъжа много ще ти хареса.

Бетон и смески и хартиено изглежда буквално Бетон Всъщност за толкова малка компания как са си построили модела и като диверсификация на инкъма е направо изненадващо поне за мен.

https://www.vicat.com/investors/financial-presentations

Колибите не са лоша идея обаче цимента става и за молове и за колиби и за инфраструктура. Въобще навсякъде си трябва цимент. Много сериозно се замислям па макар и да не обичам компании с малък кап

Коментар

Working...
                                X