IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
    Покупка над 520 нямам, последната ми беше на 495.
    Ти кажи как се разминахме с 430?
    Кой те е излъгал,че си се разминал ?
    И недей да лъжеш.Или поне се опитвай да е по-достоверно.Първата ти покупка в живота бе края на юли.Колко бе тогава цената?

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Бе ти първо излез на нула от първия ти вход на 542, пък тогава се прави на "инвеститор"
      Първата ти позиция в живота още я влачиш на загуба хахах
      Добре поне че си с един дял.
      Покупка над 520 нямам, последната ми беше на 495.

Ти кажи как се разминахме с 430?

Коментар

SXR8 вече е на 540 евро, а до преди седмици Петърчо го събаряше на 430
        Бе ти първо излез на нула от първия ти вход на 542, пък тогава се прави на "инвеститор"
        Първата ти позиция в живота още я влачиш на загуба хахах
        Добре поне че си с един дял.

Коментар

Благодаря.

Месечен DCA (между 5 и 10 дяла на месец), но взех да се изкушавам да спекулирам...

Период: минимум 10 години.

Целта ми е само и единствено запазване на стойност срещу инфлацията.
          Без да ти се бъркам обаче спекула+дългосрочен хоризонт на един инструмент има шанс да се объркаш или да кажем да се натовариш излишно.

Иначе Септември е най-лошия месец през медианна възвръщаемост изобщо за последните 100 години. Обаче за 2024 СП е на 18% - дори и да падне 10% септември ако гледаш през призмата на +10 години хоризонт не мисля че ти трябва Петърчо.

Поздрави,

Коментар

• Първоначално изпратено от pazderkov Разгледай мнение

На пръв поглед изглежда добре. Краткият ми преглед на данните от последния отчет и общото представяне през годините, показва обещаваща компания.
            Две неща ме притесниха - очакваната печалба за 2025 г от 200 млн. От към EBITDA изглежда супер прогнозата за 2024-25 г. но нетната печалба малка. При сегашната капитализация от 2,5 млрд. на компанията.
            Второто нещо е растящия дълг. Доста се е вдигнал последните години.
            Иначе другите неща супер.

На база на това на какво основание се очаква х3. Би било супер да стане. Ще се радвам да споделиш защо.
            До момента направиха огромни инвестиции, разбриа се основно с дълг.
            Този проект се забави, но от няколко седмици функционира - https://www.youtube.com/watch?v=uH7kdj38fpA&t=30s

Компанията не очаква дългът да расте. През 2026 година вече ще изглежда различно. Очакват да държат средно около 4 пъти дълг/ебитда.

Погледни през паричния поток CAPEX-a за последните периоди. Имат още малко да доинверстират в приключване на активите си и вече компанията става "дойна крава".
            Нетната печалба изобщо не я гледам. За мен само ЕБИТДА е отправна точка. Също така, при бизнес в такъв критичен повратен момент, нетната печалба и очакваната такава за следващите 2 години не е нещо релевантно. Тук, посоката оперативния паричен поток и ограничаването на потока за инвестиционна дейност.
            Имат си стабилна дивидентна политика и според мен при вход на тези текущи нива, спокойно може да се очаква бъдещия дивидент (от 2026 г. нататък) да надхвърли 15-20% div. yield.

Не е препоръка.

Поздрави!

Коментар

Сега се чудя да продължавам ли по план (със следваща вноска) или да изчакам до изборите.

Някакви идеи?

Ако Петърчо каже че срива е зад ъгъла, веднага купувам още 10 дяла
              Последните 4 години септември е куц месец. А и повечето септември в изборни години също. От малкото изключения е 1928, но знаем какво става на следващата година. Може би съветът да поизчакаш малко на колегата е добър.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение
                Здравейте, колеги,

Някой инвестира ли в NFE?
                На база на всичко, което изчетох и анализирах за компанията, моята прогноза е, че акциите на компанията ще се утроят през следващите 24 месеца.
                В момента тази компания е с най-голям дял в портфейла ми. Обичам да хващам падащи ножове и това е и стратегията ми.
                Средната ми покупна цена е 13$

Не е препоръка за покупка на ценни книжа!
                На пръв поглед изглежда добре. Краткият ми преглед на данните от последния отчет и общото представяне през годините, показва обещаваща компания.
                Две неща ме притесниха - очакваната печалба за 2025 г от 200 млн. От към EBITDA изглежда супер прогнозата за 2024-25 г. но нетната печалба малка. При сегашната капитализация от 2,5 млрд. на компанията.
                Второто нещо е растящия дълг. Доста се е вдигнал последните години.
                Иначе другите неща супер.

На база на това на какво основание се очаква х3. Би било супер да стане. Ще се радвам да споделиш защо.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Изчакай, септември вероятно ще падне малко. . След изборите ще е късно - когато се успокоят, че имат някакъв президент - пазарите обикновено хукват нагоре. Не знам каква е стратегията ти обаче, годишен DCA?
                  Благодаря.

Месечен DCA (между 5 и 10 дяла на месец), но взех да се изкушавам да спекулирам...

Период: минимум 10 години.

Целта ми е само и единствено запазване на стойност срещу инфлацията.

Коментар

Сега се чудя да продължавам ли по план (със следваща вноска) или да изчакам до изборите.

Някакви идеи?

Изчакай, септември вероятно ще падне малко. . След изборите ще е късно - когато се успокоят, че имат някакъв президент - пазарите обикновено хукват нагоре. Не знам каква е стратегията ти обаче, годишен DCA?

Коментар

• SXR8 вече е на 540 евро, а до преди седмици Петърчо го събаряше на 430

Някакви идеи?

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                        Попадна ми една компания обаче в сегмент който ми е доста чужд - стомана:

https://www.outokumpu.com/en/investors/materials/2024

Баланса ми харесва, не знам нормално ли за толкова капиталоемък бизнес да са с толкова малко дълг макар че всъщност е резултат от редуциране.

Тикер: OUT1V
                        Прекалено ми е нишово и съответно не мога да го разбера.

Като цяло съм голям фен на желязото на тези цени. Добив и стомана. Въпреки това смята, че е по-вероятно още надолу да се слиза и някои по-дребни може да отидат у ряката. Войната си иска стомана.

Коментар

• Здравейте, колеги,

Някой инвестира ли в NFE?
                          На база на всичко, което изчетох и анализирах за компанията, моята прогноза е, че акциите на компанията ще се утроят през следващите 24 месеца.
                          В момента тази компания е с най-голям дял в портфейла ми. Обичам да хващам падащи ножове и това е и стратегията ми.
                          Средната ми покупна цена е 13$

Не е препоръка за покупка на ценни книжа!

Коментар

• Click image for larger version

Name:	XAU_USDH4 ME4A DIWERGENCIA.png
Views:	2
Size:	11.1 КБ
ID:	4207851

ЗЛАТО

Click image for larger version

Name:	XAG_USDH4 ME4A DIVERGENCIQA.png
Views:	2
Size:	12.0 КБ
ID:	4208411

СРЕБРО

Вече четири месеца меча дивергенция между злато и сребро. Нови върхове при златото докато среброто все по - ниски върхове.

Какво би означавало това , вероятно ФЕД ще намали лихвите минимално с 0.25 или пак ще отложи намаляванването .
                            Но може вече пазара на на ЦМ да е отиграл намаляването.
                            Предполагам нов последен връх при златото около края на септември . И последващо изсипване при златото следващите месеци като мечият тренд вероятно ще остане и през 2025.
                            Което ще натиска на долу и целият суровинен пазар , противно на очакванията, че сваляне на лихвите от ФЕД ще напомпи златото и суровинити , Ликвидноста през 2025 отново ще се насочи към рискови активи.

ПП Тези дивергенции при златото и среброто ги има често , но при ATH обикновено става въпрос за обръщане на тренда средносрочно или дългосрочно.
                            Last edited by Майстора233; 06.09.2024, 11:10.

Коментар

Баланса ми харесва, не знам нормално ли за толкова капиталоемък бизнес да са с толкова малко дълг макар че всъщност е резултат от редуциране.

Да не съм Черна станция, ама строителство в Европа намалява, а в Щатите е настрани...

Коментар

Тези на печалба ли са?

Коментар

Working...
                                X