IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Burberry LSE: BRBY продължава да пада стремително (днес 4.5%) до исторически ниски нива. Започват да ми намигат много сериозно. Работата върви към афера.

Не съм другия ник на АРХИТЕКТА. Само да уточня.

Коментар

• Много мислих тези дни. Мислех какъв тип компании биха били новите сензации от типа на Майкрософт и другите големи тех.
      Манията по ИИ не ме хвана, а и имам чувството, че фондовете също изстинаха към ИИ и намаляват експозиците там.

Измислих, че новият голям потенциал е към космоса. Затова започнах позиции в долните две компании. Смятам първоначално да купувам до по 3.5% от портфейла за всяка. Ако сгънат стабилно ще добавям до още толкова проценти.

Имат вече опит и реални постижения и според мен инвеститорите няма да ги оставят да потънат.
      Ако успеят да оцелеят, вярвам, че ще донесат много добра възвращаемост.

P.S.
      Ако не греша, Съни търсеше компании с П/Е под 15. Днес попаднах по случайност на тези PVH Corp - NYSE: PVH.
      P/E - 7.75, EPS - 12.47 според мобилната версия на Интерактив. Дрехи и аксесоари - Келвин Клайн, Томи Хилфигър, Ийстпак, Тимбърланд. Това са най-извесните на мен марки от портфолиото им.
      Last edited by Никола20; 04.09.2024, 18:24. Причина: Добавка Съни.

Коментар

• Откривам две нови позиции - току-що взех LUNR на 5.30 и търся RDW около 6 УСД. После ще обяснявам.

П.П. Redwire RDW - 6.39. Понеже ТА (доколкото аз го разчитам) показва още спад, влязох с малко, засега.
        Last edited by Никола20; 04.09.2024, 17:53. Причина: Цена RDW.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
          Та кой не е чувал ...
          Кажи Дани,
          ти как смяташ да отиграеш очакваната голяма корекция?

Хеджиране с деривати, обратни ETF-и, нециклични акции (здравеопазване, фармация, потребителски, комунални), защитни (злато, облигации)... Друго???

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Той дядката разпродаваше и 2020та (после беше напазарувал без много шум), а danetha има десетки, да не кажа стотици грешни прогнози.

Ще изчакам до края на месеца и си продължавам по план, ако САЩ е супер сила след 10 години, няма как да загубя
            Така де, затова всичко е "без препоръки". Всяка коза на свой крак!

Коментар

• А бе, пичове, вие сън не сте спали да се дърлите, а?

Добро утро и дано да е хубав ден!

П.П. Часовникът на форума що е час назад?
              Last edited by Никола20; 04.09.2024, 10:06.

Коментар

• Естествено,че едно новософииско брокерче ,току що открило първата си позиция в живота, "разбира" много повече от гурутата на Wall street.Та кой не е чувал за софииския вълк Николайчо,страшилището на финансовите пазари.
                Last edited by danetha; 04.09.2024, 14:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
                  Като цяло съм съгласен с danetha, че идва СЕРИОЗЕН спих, да не кажем крах или катастрофа, но въпросът е кога. Може началото да е днес, а може и след 2 години. Иначе дядката разпродава като за последно. Все ми се струва, че той и неговите хора виждат нещата по-добре от нас.
                  Той дядката разпродаваше и 2020та (после беше напазарувал без много шум), а danetha има десетки, да не кажа стотици грешни прогнози.

Ще изчакам до края на месеца и си продължавам по план, ако САЩ е супер сила след 10 години, няма как да загубя

Коментар

• Luxury Downturn Leads Some Swiss Watchmakers to Seek State Aid

• Girard-Perregaux and Ulysse Nardin among brands getting help
                    • Work stoppages follow drop in demand for Swiss watch industry
                    Кефи как всеки капиталист иска да цоца, кога невидимата ръка не му изнася.

Коментар

• От петък 1/5 от портфейла ми е късо, останалото кеш. Ще видим дали имам топки да изкарам септември...

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
                        ... Иначе дядката разпродава като за последно...
                        Мхм, пу пу, да не му е уроки, ама то таквоз...

Иначе и мен нещо ме е шубе в момента, но засега съм само 21% кеш. Може пък да е някакъв Меркурий, знае ли човек?

Коментар

• Като цяло съм съгласен с danetha, че идва СЕРИОЗЕН спих, да не кажем крах или катастрофа, но въпросът е кога. Може началото да е днес, а може и след 2 години. Иначе дядката разпродава като за последно. Все ми се струва, че той и неговите хора виждат нещата по-добре от нас.

Коментар

• Започвате да се заяждате! Престанете!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
                              Петърчо, заложи някой изстрадан лев и ще ти покажа какво и кога съм купил.
                              Иначе твоята първа покупка в живота кога ще е?
                              Николайчо,пърата ти позиция в живота и още да не може да я изкараш на плюс,може ли такова нещо
                              Но като питаш по форумите коя акция да купиш,така е.Поне се образовай за финансовите термини ,за да разбираш какво ти говорим.
                              Last edited by danetha; 03.09.2024, 18:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Кой те е излъгал,че си се разминал ?
                                И недей да лъжеш.Или поне се опитвай да е по-достоверно.Първата ти покупка в живота бе края на юли.Колко бе тогава цената?
                                Петърчо, заложи някой изстрадан лев и ще ти покажа какво и кога съм купил.

Иначе твоята първа покупка в живота кога ще е?

Коментар

Working...
                                X