IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнение
    потвърждавам, купих някаква шведска артия на -7% и им я върнах с 3% отгоре, преди изобщо да успея да отворя отчета
    много са плашливи шаранчетата на тая борса
    но ще трябва още доста подобни отигравания, за да изтрия срама от интелския боклук
    Еее, давай го акъла навреме тука. Няма да ти откраднем закуската. Пък всеки сам си решава дали да го играе "дългосрочен инвеститор" или да изкара пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

мисля, че го казах - парите отиват при късметлийте
      потвърждавам, купих някаква шведска артия на -7% и им я върнах с 3% отгоре, преди изобщо да успея да отворя отчета
      много са плашливи шаранчетата на тая борса
      но ще трябва още доста подобни отигравания, за да изтрия срама от интелския боклук

Коментар

• Абсолютно не е вярно. Надути са само определени компании. По-голямата част от включените в S&P са доста под нивата от февруари. Съответните тикери съм ги пускал многократно, даже прикачен файл съм сложил. Друг е въпросът, че според мен пари могат да се направят именно от надутите, а не толкова от подценените. Лично мен обаче ме е шубе, а и не ги харесвам. Кешът настрана е безумие. В ремонт да ги вложиш, да си купиш джакузи е по-добре.

Новините за Фортум са супер добри, ако и да не изглежда съвсем така. Русия е супер стабилен пазар. Много по-стабилен от Германия. Всяко слизане под 17 е добро за допълване. Все пак тук не могат да се очакват някакви рекордни печалби. По скоро е нещо сигурно, печелившо, с нелош дивидент. Перспектива - около 22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Кво искаш да кажеш, че не си достатъчно глупава да ги държиш и за това ги продаде.
          мисля, че го казах - парите отиват при късметлийте. Погледнато назад - глупаво постъпих че продадох толкова растящи акции и избягах зорлям от пачката. Но предвид, че не е имало как да знам, че постъпвам глупаво, е глупаво да се самообвинявам. Приемам че не ми е писано да се замогна от тоя вид бизнес и се пробвам да го приемам като игра и да се забавлявам колкото може.

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
            Очевидно г-н Терзиев е с много кратки хоризонти и то на един изманипулиран от ФЕД пазар. Има няколко вида търговци в момента на пазара. Едните са Блякрок, те помпат с парите на ФЕД и си взимат комисионните, вторите са дребните спекуланти, които се опитват да хванат тренда, но не го определят те също и без да са погледнали реалните коефиценти на компаниите, третите са професионалните инвеститори, като дядоти Бъфет, който е наясно че това е балон и че всичко е изкуствено надуто по политически причини.
            Точно така.За мен също този пазар е надут и затова ще чакам да тества отново 18000 пункта та да видим тогава това ли ще е дъното или ще падаме под 15000.Дори и според формулите на Бъфет пазара е надут и нивата за влизане са под 15000 пункта.Ще идим какво ще се случи,но при всички случаи по-добре е да се държи кеша за влизане на по-ниски нива от сегашните.

Коментар

• Ако Тръмп загуби изборите ще накаже много пазара
              Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

То и на под 2/3 от сегашните нива му изглеждаше надуто и нищо не купуваше, дори яко продаваше.
                А надуването тепърва ще става все по голямо като количество, по какви причини е без значение...
                Може и така да е, на ФЕД не им пука дали са на печалба или загуба, те пари си печатат. Въпроса е главният дирижор как ще се събуди утре

Коментар

Очевидно г-н Терзиев е с много кратки хоризонти и то на един изманипулиран от ФЕД пазар. Има няколко вида търговци в момента на пазара. Едните са Блякрок, те помпат с парите на ФЕД и си взимат комисионните, вторите са дребните спекуланти, които се опитват да хванат тренда, но не го определят те също и без да са погледнали реалните коефиценти на компаниите, третите са професионалните инвеститори, като дядоти Бъфет, който е наясно че това е балон и че всичко е изкуствено надуто по политически причини.
                  То и на под 2/3 от сегашните нива му изглеждаше надуто и нищо не купуваше, дори яко продаваше.
                  А надуването тепърва ще става все по голямо като количество, по какви причини е без значение...

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Егати и дребнавата злоба. Да беше погледнал колко от "умните" пари са се набухали в тези компании. Да беше погледнал "умните" ходове на разбирачи като Бъфет, дето купуват на върха и продават на дъното.

---

IvelinaJensen , баш тези тръби не са от неизвестните https://robintrack.net/symbol/AM

Коментар

Докато вие бистрите световно неизвестните тръби, невежите, дето са чули само Apple, Tesla и Amazon и не са прочели един ред за квото квото и да било за няколко месеца станаха милионери
                      Кво искаш да кажеш, че не си достатъчно глупава да ги държиш и за това ги продаде.

Коментар

Те по същия начин както са ги спечелили милионите, така ще ги и изгубят, с невежество!
                        ЛЕжи на тази кълка - все с нещо трябва да се успокоява човек Потвърждава се експеримента с маймуните и професионалистите, където маймуните изтеглили по-печеливши акции от спецовете. Парите отиват не при много учените и знаещите, а при който му е писано, късметлиите или както искаш го наречи. Здравословно е да се примирим с този факт.
                        Fortum се сринаха
                        Terziev, имах предвид неизвестни за масовия сульо
                        Last edited by IvelinaJensen; 19.08.2020, 11:23.

Коментар

Те по същия начин както са ги спечелили милионите, така ще ги и изгубят, с невежество!
                          Егати и дребнавата злоба. Да беше погледнал колко от "умните" пари са се набухали в тези компании. Да беше погледнал "умните" ходове на разбирачи като Бъфет, дето купуват на върха и продават на дъното.

---

IvelinaJensen , баш тези тръби не са от неизвестните https://robintrack.net/symbol/AM
                          Last edited by RUBLA; 19.08.2020, 11:04. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

Докато вие бистрите световно неизвестните тръби, невежите, дето са чули само Apple, Tesla и Amazon и не са прочели един ред за квото квото и да било за няколко месеца станаха милионери

Коментар

• Докато вие бистрите световно неизвестните тръби, невежите, дето са чули само Apple, Tesla и Amazon и не са прочели един ред за квото квото и да било за няколко месеца станаха милионери

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                                В интерес на истината лихва 10% не би ме шокирала. Едва ли ще е под 7%. Не биха се гърчили толкова, ако имаха достъп до нормална лихва. Като цяло праснаха новината в момент, когато акцията е на върха, т.е. просто са чакали най-добрия момент. Не мога да разбера всичко, ако и да четох изявлението три пъти. Определено ми е над нивото. Не ми е ясно как ще се обръщат в акции, сигурно ли е, че ще се обменят срещу акции... Другото е, че горещините свършват и има шанс да за още натиск надолу, ама това си е на късмет.

Отне ми страшно много време да гледам газовите една по една и определено Antero ми се струва най-подценена. Не че няма защо, но такава голяма компания едва ли ще фалира. Просто трябва да надживее по-закъсалите по периферията.

Реших да изчакам. Дано не стане като предния път, когато от скръндзавост пропуснах пика.

---

А как гледаш на тезата, че едни екоталибани на власт не са толкова лоши за тръбите, дори напротив. Нямало да разрешат нови тръби и това всъщност щяло да вдигне стойността на съществуващите. Няколко пъти го чета в рекламни анализи на ET.
                                Екоталибаните и новите тръби са несъвместими, Те могат да умират от жега и студ, могат пръст да ядат, но няма да се предадат. Иначе няма да са екоталибани. Проблемът е , че спират разрешителни за газово свързване към нови клиенти, което и обезмисля новите тръби. И в крайна сметка се оказват прави, когато се установи, че старите са достатъчни. Не разбрах, защо това да прави старите по- скъпи?
                                На този етап си имат достатъчно:
                                https://fred.stlouisfed.org/series/CAPUTLG2212S

Коментар

Working...
                                X