If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Прекрасен ден.Артийката ми изхвърчя с 40%.Днес беше ден за прибиране на печалбите.Междувременно ябълката и николчо отново дават прекеасна спекула.За който го може де .
15 минути след като им казах да взимат то скочи като ракета и сега е 14% нагоре за няма и един час. Това са по 14% на час
Те милите се опитват за два месеца да правят по толкова и па не успяват. Сорката преди два-три дни излезе на нулата с NTR и това след три месеца държане От простотия много се печели, ей
С този бизнес и този дълг... днес +15%, утре -30% може, тип Robinhood моментен фаворит. Другите по същият начин, възможност за огромна печалба, но много хазартни. За смели до 1% от портфейла да се пробва.
Ако изключим какво показва графиката, инвестирам обичайно в бизнес или услуга, която познавам. В сектора ми харесва PLNT, но онова с колелцето е наистина просотия, не го схващам и за това питам за друго мнение, да не би да съм твърде ограничен тук и да не виждам нещо от цялата картина. Движенията в "Тесла" , които се основават на мечти и почти вяра в свръхестественото, ги разбирам, но тук ми става сложно
Не чете ли за скандала с рекламата? По нормалниите медии даже писаха. Предполагам, че тогава насъбра фенове и стана нарицателно. Гоуем goodwill един вид. Аз бях забравил името, но веднага се сетих от описанието. 23 млрд. компания за велоергометри... но както казах - всичко е до късмет.
Сорка не се стърпях. Сега малко по-сериозно - защо търсиш логика или под вола теле? От простотиите най-много се печели.
Ако изключим какво показва графиката, инвестирам обичайно в бизнес или услуга, която познавам. В сектора ми харесва PLNT, но онова с колелцето е наистина просотия, не го схващам и за това питам за друго мнение, да не би да съм твърде ограничен тук и да не виждам нещо от цялата картина. Движенията в "Тесла" , които се основават на мечти и почти вяра в свръхестественото, ги разбирам, но тук ми става сложно
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
С този бизнес и този дълг... днес +15%, утре -30% може, тип Robinhood моментен фаворит. Другите по същият начин, възможност за огромна печалба, но много хазартни. За смели до 1% от портфейла да се пробва.
Какво ви казах, бе ей, трейдърчета. Това KOS отлетя като ракета докато блеете и terziev се опитва да се заяжда като третокласник
Peloton - цената изби рибата, а е за мен смотан велоергометър с монитор за ограничени хора, които не могат да изкарат едно нормално колело навън за 1/2 час или да потичат в парка. Или в САЩ са идиоти, или е някакъв нов мега тренд, който аз дори като активно спортуващ не мога да разбера, смях се като излезе IPO-то. WTF?!
Някой има ли мнение за тази акция и продуктите им, да не би да сме само в началото на нова мода ала "Покемон"?
Нарисуван шорт, дееа.
Сорка не се стърпях. Сега малко по-сериозно - защо търсиш логика или под вола теле? От простотиите най-много се печели.
Peloton - цената изби рибата, а е за мен смотан велоергометър с монитор за ограничени хора, които не могат да изкарат едно нормално колело навън за 1/2 час или да потичат в парка. Или в САЩ са идиоти, или е някакъв нов мега тренд, който аз дори като активно спортуващ не мога да разбера, смях се като излезе IPO-то. WTF?!
Някой има ли мнение за тази акция и продуктите им, да не би да сме само в началото на нова мода ала "Покемон"?
Това си е най-якия моментум за мене. Съчетаниe на large cap growth с дивидентен растеж с 15+% годишно. Дори да е малък дивидента при този ръст за 10 години става доста сосен, дори да не гледаме капиталовите печалби
И аз обичам моментума, болшинството от акциите ми ( вкл.и по тежест) са от този род. То дори и етф-те са един вид залог на моментум поради теглото на успешните акции, само сравни графиките на spy/rsp и ясно за какво иде реч.
Обаче съм на мнение че един портфейл за да е успешен трябва да комбинира различни стратегии, моментум, валю, дивиденти, ботъм фишинг, суинг трейдинг и др., т.е. трябва да е диверсифициран и в това отношение. Малък % и в откровена високорискова спекула дори не е излишен.
Примерно при рейтовете малко ме интересува капиталовата, не че не е добре дошла..
ПС Пак сте я подкарали напоследък през просото туканка, на искрено и лично, дори по скоро на селска кръчма сте замязали. Земете са повразумете малко.
Със Сорката туканка ще водим смислен дебат? Колкото в златото с другия му ник, той още от там е набрал
ПС Пак сте я подкарали напоследък през просото туканка, на искрено и лично, дори по скоро на селска кръчма сте замязали. Земете са повразумете малко.
Няма сми. Тука се толерира общуване тип 2-ра група на детската градина. Разгледах и другите вървежни теми и съвсем се убедих. Те и статиите с "фабричната активност" са на същото ниво. Целта явно е фън и убиване на скуката.
Дам, денят определено е добър за прибиране на печалби. Аз обаче ще пропусна, защото почти всичко ми е дивидентно и има къде да расте. Ще разтоваря PPL, ако дигне до 29,50. Но то е само защото съм >20% от портфейла в тоци.
* Според мен MYL няма къде да пада, но и едва ли ще скача много. И другите фарма са рискови и ако си много напред, може да прибираш печалбата.
* Не бих пипал недвижимите и ADM. Не бих ги гледал даже как вървят моментно. Според мен те са едни от най-перспективните. Ще има глупости покрай "втората вълна", но твоите не са заплашени от фалит. Освен това дават висок дивидент.
* NIO бих държал, a ТSLA бих разкарал при добра печалба. Малко е странно, защото смятам, че по принцип теслите ще ходят още нагоре. Не мога да го обясня добре, не знам дали сам се разбирам. Ябълката ме дразни и не съм обективен.
Имай предвид, че тези неща ги пиша без да знам как точно си ти нещата с данъците. Но като цяло портфейлът ти е за завиждане, ако си го взела на добри цени. Според мен трябва да намалиш малко фармацията.
С други думи - продай няколко от дублиращите се, особено ако не дават дивидент (напр. MYL) и с парите чакай на гюме да паднат цените, a не да купуваш веднага.
---
Очевидно е какво означават кутийките от картинката ти, но как конкретно се реализира нямам идея. Няма ли някакво упътване, някъде да въведеш лимит. Пробвай на демото, обади се по телефона. Бас, че ти си им бахти ценното клиент. Едва ли мултимилионерите търгуват през тях.
Пип, съгласен съм с ED тука, макар, че той гледа на нещата по по-различен начин от мене....
И аз обичам моментума, болшинството от акциите ми ( вкл.и по тежест) са от този род. То дори и етф-те са един вид залог на моментум поради теглото на успешните акции, само сравни графиките на spy/rsp и ясно за какво иде реч.
Обаче съм на мнение че един портфейл за да е успешен трябва да комбинира различни стратегии, моментум, валю, дивиденти, ботъм фишинг, суинг трейдинг и др., т.е. трябва да е диверсифициран и в това отношение. Малък % и в откровена високорискова спекула дори не е излишен.
Примерно при рейтовете малко ме интересува капиталовата, не че не е добре дошла..
Коментар