Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
мисля, че го казах - парите отиват при късметлийте
много са плашливи шаранчетата на тая борса
но ще трябва още доста подобни отигравания, за да изтрия срама от интелския боклук
Коментар
-
Абсолютно не е вярно. Надути са само определени компании. По-голямата част от включените в S&P са доста под нивата от февруари. Съответните тикери съм ги пускал многократно, даже прикачен файл съм сложил. Друг е въпросът, че според мен пари могат да се направят именно от надутите, а не толкова от подценените. Лично мен обаче ме е шубе, а и не ги харесвам. Кешът настрана е безумие. В ремонт да ги вложиш, да си купиш джакузи е по-добре.
Новините за Фортум са супер добри, ако и да не изглежда съвсем така. Русия е супер стабилен пазар. Много по-стабилен от Германия. Всяко слизане под 17 е добро за допълване. Все пак тук не могат да се очакват някакви рекордни печалби. По скоро е нещо сигурно, печелившо, с нелош дивидент. Перспектива - около 22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Кво искаш да кажеш, че не си достатъчно глупава да ги държиш и за това ги продаде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениеОчевидно г-н Терзиев е с много кратки хоризонти и то на един изманипулиран от ФЕД пазар. Има няколко вида търговци в момента на пазара. Едните са Блякрок, те помпат с парите на ФЕД и си взимат комисионните, вторите са дребните спекуланти, които се опитват да хванат тренда, но не го определят те също и без да са погледнали реалните коефиценти на компаниите, третите са професионалните инвеститори, като дядоти Бъфет, който е наясно че това е балон и че всичко е изкуствено надуто по политически причини.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
То и на под 2/3 от сегашните нива му изглеждаше надуто и нищо не купуваше, дори яко продаваше.
А надуването тепърва ще става все по голямо като количество, по какви причини е без значение...
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениеОчевидно г-н Терзиев е с много кратки хоризонти и то на един изманипулиран от ФЕД пазар. Има няколко вида търговци в момента на пазара. Едните са Блякрок, те помпат с парите на ФЕД и си взимат комисионните, вторите са дребните спекуланти, които се опитват да хванат тренда, но не го определят те също и без да са погледнали реалните коефиценти на компаниите, третите са професионалните инвеститори, като дядоти Бъфет, който е наясно че това е балон и че всичко е изкуствено надуто по политически причини.
А надуването тепърва ще става все по голямо като количество, по какви причини е без значение...
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Егати и дребнавата злоба. Да беше погледнал колко от "умните" пари са се набухали в тези компании. Да беше погледнал "умните" ходове на разбирачи като Бъфет, дето купуват на върха и продават на дъното.
---
IvelinaJensen , баш тези тръби не са от неизвестните https://robintrack.net/symbol/AM
Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеДокато вие бистрите световно неизвестните тръби, невежите, дето са чули само Apple, Tesla и Amazon и не са прочели един ред за квото квото и да било за няколко месеца станаха милионери
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
Те по същия начин както са ги спечелили милионите, така ще ги и изгубят, с невежество!
Fortum се сринаха
Terziev, имах предвид неизвестни за масовия сульоLast edited by IvelinaJensen; 19.08.2020, 11:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
Те по същия начин както са ги спечелили милионите, така ще ги и изгубят, с невежество!
---
IvelinaJensen , баш тези тръби не са от неизвестните https://robintrack.net/symbol/AM
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеДокато вие бистрите световно неизвестните тръби, невежите, дето са чули само Apple, Tesla и Amazon и не са прочели един ред за квото квото и да било за няколко месеца станаха милионериМнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеВ интерес на истината лихва 10% не би ме шокирала. Едва ли ще е под 7%. Не биха се гърчили толкова, ако имаха достъп до нормална лихва. Като цяло праснаха новината в момент, когато акцията е на върха, т.е. просто са чакали най-добрия момент. Не мога да разбера всичко, ако и да четох изявлението три пъти. Определено ми е над нивото. Не ми е ясно как ще се обръщат в акции, сигурно ли е, че ще се обменят срещу акции... Другото е, че горещините свършват и има шанс да за още натиск надолу, ама това си е на късмет.
Отне ми страшно много време да гледам газовите една по една и определено Antero ми се струва най-подценена. Не че няма защо, но такава голяма компания едва ли ще фалира. Просто трябва да надживее по-закъсалите по периферията.
Реших да изчакам. Дано не стане като предния път, когато от скръндзавост пропуснах пика.
---
А как гледаш на тезата, че едни екоталибани на власт не са толкова лоши за тръбите, дори напротив. Нямало да разрешат нови тръби и това всъщност щяло да вдигне стойността на съществуващите. Няколко пъти го чета в рекламни анализи на ET.
На този етап си имат достатъчно:
https://fred.stlouisfed.org/series/CAPUTLG2212S
Коментар
Коментар