Като цяло съм съгласен че шорта е голяма тъпотия. Поемаш неограничен риск срещу максимална нагрда 2 пъти залога. Обикновено leverage ETF-фите и ETN-ните вървят дългосрочно само надолу понеже като падат надолу спрямо нещотото което следват падат малко повече от колкото като са се дигали. TQQQ e голяма изключение от правилото той следва NASDAQ 3 пъти long и мисля че причината е че просто nasdaq последните години върви само нагоре и декея се покрива от ръста. Проблема при шортенето е че имаш overnight fee която може да ти изяде цялата печалба при арбитража, но при моя измислен брокер защо я нямаше не знам, но и не съм имал проблеми с теглене на печалби. Не така стоят нещата обаче с SQQQ само му погледнете графиката и ще видите. Рискове има естествено рязък спад на nasdaq това чудо ще се изтреля нагоре и ако ProShares решат да го делистнат на върха ще ви иде да ги заколите. Сега щях да съм на плюс с мойта стратегия понеже видях че реалната цена на DGAZ е доста под тази която бях шортил но какво да правиш винаги има нещо което да се обърка
.

Коментар