Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСамо да напомня на меркалиите за дей трейдинг - днес чакаме ACN да се дигне
- 1 like
Коментар
-
Разбрах аз... леко се бъзикам с тебе, а и с рейшотата
Ама това не значи, че съм против. Просто човек трябва да има едно на ум като гледа рейшиота
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Говорим за ниво портфейл, мислях че се разбира от само себе си, не за отделна акция.
Всъщност да, може би по на място би бил поста ми в новата тема.
ПС Да се надяваме все пак че няма се нароят много нови теми.Last edited by Money; 28.09.2020, 16:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Е, ти сега навлезе в дълбокото
Чакай, че още не можем се разберем за месечната доходност 3 ли е или 7%. Тръгнал за risk adjusted return да говори.
сОпри се бре Т‘анасе
Гив ми 1% енд мейк ми хяпи
Коментар
-
Това с доходността си е много относително понятие. Зависи кой какво търси като таргет и как го разбира. А и какъв риск е склонен да заложи за целта.
Вчера си извадих от ИБ портфолио анализа за тая година. Това че съм напред от бенчмарка двуцифрено ме радва( аз си знам че е главно заради по доброто представяне при мечия пазар фев/март), ама по ме кефи че шарпа и сортиното ми показва че са 1.01/1.35 срещу 0.31/0.43 за сп500 бенчмарка.
Та не е въпроса само да биеш пазара, това би било супер и към това се стреми всеки, ала по важно е какъв ти е risk adjusted return-а.
Примерно не бих бил особено огорчен, дори напротив ако да кажем идните няколко години имам само 90% от доходността на пазара, но го правя с двойно по малко поет риск.
Чакай, че още не можем се разберем за месечната доходност 3 ли е или 7%. Тръгнал за risk adjusted return да говори.
сОпри се бре Т‘анасе
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПип, спомням си, че GILD едно време (в края на 2015 и началото на 2016) беше супер подценена компания с монго нисък риск и това ви го казваха някакви рейшиота...
А Мишо ви казваше съвсем друго... Ама рейшиотата са по-надеждни, разбира се
Всъщност да, може би по на място би бил поста ми в новата тема.
ПС Да се надяваме все пак че няма се нароят много нови теми.
- 1 like
Коментар
-
Пип, спомням си, че GILD едно време (в края на 2015 и началото на 2016) беше супер подценена компания с монго нисък риск и това ви го казваха някакви рейшиота...
А Мишо ви казваше съвсем друго... Ама рейшиотата са по-надеждни, разбира се
Това с доходността си е много относително понятие. Зависи кой какво търси като таргет и как го разбира. А и какъв риск е склонен да заложи за целта.
Вчера си извадих от ИБ портфолио анализа за тая година. Това че съм напред от бенчмарка двуцифрено ме радва( аз си знам че е главно заради по доброто представяне при мечия пазар фев/март), ама по ме кефи че шарпа и сортиното ми показва че са 1.01/1.35 срещу 0.31/0.43 за сп500 бенчмарка.
Та не е въпроса само да биеш пазара, това би било супер и към това се стреми всеки, ала по важно е какъв ти е risk adjusted return-а.
Примерно не бих бил особено огорчен, дори напротив ако да кажем идните няколко години имам само 90% от доходността на пазара, но го правя с двойно по малко поет риск.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
А иначе се радвам на супер доходността. Щом казваш.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не знам за седмицата, но аз сега очаквам да няма чак толкова голяма волатилност около изборите, по-скоро колкото е нормално за избори. Републиканците масово разкритикуваха Тръмп за коментарите, че няма да признае резултатите от изборите ако загуби. Без подкрепа от партията Тръмп ще изглежда смешен ако се запъне и пазарът няма да го вземе особено на сериозно
А също и втората вълна наистина ще се окаже по-слаба от първата и като смъртност, и като ефект върху икономиката и като шок на пазаритеLast edited by Money; 28.09.2020, 12:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Това ти е проблемът, гусин художник. Вместо да се учиш - завиждаш.
И сега още по-сериозно - почти всички компании, които наплю, са ми докарали супер доходност. С нетърпение чакам следващия ти списък.
А иначе се радвам на супер доходността. Щом казваш. Всичко излязло от твоята уста е чисто злато
- 1 like
Коментар
-
Гледам някаква компанийка LAKE и препоръчвам най-вече да се стои настрана. По принцип да се стреля на посоки е извънредно тъпо
Но ако някой много държи да трейдне LAKE по-скоро е като за шорт отколкото за лонг, бих казал 55% вероятност за надолу и 45% нагоре. При все че анализатори някакви, четирима на брой, имат таргети за нагоре за следващите 12 месеца
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЗабелязваш ли, че в метода ти на избиране самата компания не съществува? Изброяваш математически модели свързани с оценка на миналото, но настоящето и особено бъдещето не съществуват. В общи линии изброеното от теб е да вземеш последните 12 месеца от миналото и да ги съпоставиш с текущата цена, след което да вземеш решение въз основа на което да търгуваш. Интересен подход, към който изпитвам умерен скептицизъм и би ми било интересно да го обосновеш защо според теб би сработило.
Коментар
Коментар