If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
PS. Темата отново е яко осрана с псевдо-булшит от двама конкретни екземпляра и пак не се казва какво на колко кога се купува и продава. Явно нищо не се прави, само се плямпа
Абе свиркай си.На теб няма кой да ти каже каквото и да е Мишлев.Ти си корифей ще се оправиш сам . Ти си професор .
terziev, не съм направил много добре, защото при boeing ръста продължава още 3-4 долара след като излязох, ама какво да се прави. иначе за по-дългосрочните перспективи би трябвало да има такива, особено догодина, когато се започне по-активно да се лети. Печалбите май никой не ги гледа, всеки вика това е национален символ, олицетворява Америка, няма да го оставят да фалира, ще наливат пари.
Естествено, че на нигоко не му пука за печалбите. Затова е такъв кошмар за всички, които са чели "правилните" книжки. Последните десетина години доказаха категорично, че цената на акциите няма корелация със стойността на компанията. Добави към това ETF-ите, които директно наливат единствено в ултрамегагигакап тикърите с най-висока капитализация и надутите балони се надуват още повече.
Т.е. най-добрата стратегия - наливаш пари в най-скъпите компании и гледаш как ти расте портмонето. Да не говорим, че 90% от държачите на ETF-и нямат идея какво съдържат купените от тях фондове.
Не знам кога хората ще почнат да се питат защо изобщо работят за заплата или защо плащат данъци, когато с едно копче държавата може да си напечата колкото иска капитал.
С други думи - бухай сичко на борсата и стискай с палци да не настъпиш някоя случайна мина.
---
Според мен в настоящата ситуация не бива да се взимат за държане акции, които не дават дивидент.
PS. Темата отново е яко осрана с псевдо-булшит от двама конкретни екземпляра и пак не се казва какво на колко кога се купува и продава. Явно нищо не се прави, само се плямпа
terziev, не съм направил много добре, защото при boeing ръста продължава още 3-4 долара след като излязох, ама какво да се прави. иначе за по-дългосрочните перспективи би трябвало да има такива, особено догодина, когато се започне по-активно да се лети. Печалбите май никой не ги гледа, всеки вика това е национален символ, олицетворява Америка, няма да го оставят да фалира, ще наливат пари.
Аз днес малко скъсих позициите, като попродадох нещичко и излязох от boeing с по 7-8 долара плюс, на книга. Може и да съм ограничил печалбите, ако утре продължи ръста, но какво да се прави ...... не съм се стърпял
Добре си направил, пич. Прекалено рискова, а няма чак толкова потенциал за печалба. За рискова игра в сектора има много по-добри, за консервативна - също. Обсъждахме ги назад.
Да не говорим, че в момента BA е точно +6,66 ... Случайнос?
Maмка му, сърби ме. И аз мисля, че от тази цена, дето е в момента, ще лети. Няма да е двойно, ама едно 30% като нищо. Ако си взел под и 30, недей се лакоми над и 38.
От раз ще направи 40 % само да тръгне един път.Голяма игра играят там.В лапаницата са големи с много пари.
Батка ние с моя приятел Alex2511 накупихме.До края на деня ще видим дали няма да отразим по 5-6 бинки.
Maмка му, сърби ме. И аз мисля, че от тази цена, дето е в момента, ще лети. Няма да е двойно, ама едно 30% като нищо. Ако си взел под и 30, недей се лакоми над и 38.
Голяма рулетка беше и малко ме е шубе да не си насиля късмета. A и плащам комисьон на бр. акции, което в случай на загуба идва още по кур. Много ме радва като погледна графиката как успях да продам почти на най-големия връх. Сега се радвам на 3,5% при MO и съм турнал да продава половината позиция на 40. Другите ще си ги държа, че хванах много сгодна цена.
---
За 10 хил. акции ми е 100 гущера (200 общо) комисьона, дееба. Заслужава си само в изключителни случаи.
---
Виж VEON - добре играе и там. Няма шанс за бързо удвояване, но и няма шанс за фалит. Ако нямах такива такси бих спекулирал редовно.
Батка ние с моя приятел Alex2511 накупихме.До края на деня ще видим дали няма да отразим по 5-6 бинки.
Аз днес малко скъсих позициите, като попродадох нещичко и излязох от boeing с по 7-8 долара плюс, на книга. Може и да съм ограничил печалбите, ако утре продължи ръста, но какво да се прави ...... не съм се стърпял
Terziev гледай моята златна кокошка.Струва ми се че днес отново ще направи 80-100 % ръст.
Голяма рулетка беше и малко ме е шубе да не си насиля късмета. A и плащам комисьон на бр. акции, което в случай на загуба идва още по кур. Много ме радва като погледна графиката как успях да продам почти на най-големия връх. Сега се радвам на 3,5% при MO и съм турнал да продава половината позиция на 40. Другите ще си ги държа, че хванах много сгодна цена.
---
За 10 хил. акции ми е 100 гущера (200 общо) комисьона, дееба. Заслужава си само в изключителни случаи.
---
Виж VEON - добре играе и там. Няма шанс за бързо удвояване, но и няма шанс за фалит. Ако нямах такива такси бих спекулирал редовно.
Коментар