Първоначално изпратено от ED
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Ако си беше направил труда щеше да разбереш, че доходността от споменатите компании е близо 30% (годишно). Всеки с малко мозък и опит е наясно че такива резултати са трудно постижими особено ако се сравняват с risk adjusted return – шарп е близо 3 пъти по-голямо от това на пазара.
С лафчета за хиляди печалби може да си вървежен пред балъците.
Започни да обявяваш реални трейдове с цена, дата, стоп, таргет и % от капитала може и да те вземат на сериозно след години.преди да се разбере че вируса е налазил Тръмп.
Не за друго щот Ивето пита .
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение[SIZE=12px]
Самочувствието ми идва от това, че и моите собствени идеи, пускани в този форум, ми донесоха почти удвояване на началната инвестиции. Може да съм пропуснал, но не знам някой друг да сподели акъл за неща като WES, AM или NIO. Който има време да гледа какво казваха умниците тук за NIO.
Естествено, че най-печелившите залози ще са в падналите и силно ударени компании. Стига да не скача човек като идиот. Това има икономически, психологически и дори социални основания.
С лафчета за хиляди печалби може да си вървежен пред балъците.
Започни да обявяваш реални трейдове с цена, дата, стоп, таргет и % от капитала може и да те вземат на сериозно след години.
- 4 Харесвания
Коментар
-
........................ ...................................
Току що казаха и по ТИЛИВИЗИЯТА .... световната новина .............Американските индекси се сринаха заради положителен тест на Доналд Тръмп .................
Това , не означава че ще му е минало , обаче ................
- 1 like
Коментар
-
Да, тъпото и упорито държане на тези компании не носи пари. Всеки може да се убеди като погледне графиките им
Някои хора правят пари с малко на брой транзакции, които ги има пуснати тука във форума в реално време. Други "трейдват" истерично без да пускат в реално време, защото ги е шубе, лапат мухите и тролят за утеха
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение[SIZE=12px]Идиоти са тези, които се правят на умници, а техните велики стратегии не носят пари. Да не говорим, че тъпото и упорито държане на V, MA, Епъл и Найк не може да бъде стратегия на човек, който следи активно пазара. Добра стратегия може и да е за някоя американска бабичка.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
А вчера ............. няма фундаменталистче , което да е преполагало че на Тръмпя ще му текнат сополете ..........
То и без никакви новини си се саморазбира че в периода до изборите (а и известно време след тях) индексите ще играят пинг понг, нищо ново.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеНе знам що в демото на Plus500 нещо не мога да намеря и да купя AM. Видяхте ли междупрочем какво се случи с BAYN ? Дали си струва да се влиза?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеИнтересно, че СиП фючърсите падат защото Тръмп е пипнал Ковид-19. По-скоро би трябвало да се дигнат
За мен пък си реагират напълно логично и разбираемо
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Е хубаво беше това да ни го кажеш вчера, ма нейсе...
Разбираемо е изкушението да натриеш носа на чистите фундаменталистчета, ама в тоя случай може и да не си прав.
Вероятно е който е бил наясно със състоянието на близката до Тръмп ХХ да е предал инфото нататък на когото трябва.
Аз не казвам , че съм го знаел , вчера ............. За да ти кажа ....на ушенце............
Казвам '' че му беше време да коригира '' ........ Можеше и утре .....можеше и другиден .............
И Новина винаги ще има ........... Графичен модел - също ......... Например , ако беше утре .......... сигурно щеше да се се удължи Диагонала в (5) ......... Но .... предполагането е още от вчера ..... Като се гледа завършването на петицата в зелено .........
А вчера ............. няма фундаменталистче , което да е преполагало че на Тръмпя ще му текнат сополете ..........
Коментар
-
Уффф... Аман! За последно да преговорим - стратегия нямам! За справка - Клаузевиц. Фиксация към компании почти нямам. Почти, защото не искам да се занимавам с техове. Претенции да съм инвеститор нямам. Имам идеи. Единствената ми цел са парите. Определям стойността на написаното тук по това колко е доходоносно. Идиоти са тези, които се правят на умници, а техните велики стратегии не носят пари. Да не говорим, че тъпото и упорито държане на V, MA, Епъл и Найк не може да бъде стратегия на човек, който следи активно пазара. Добра стратегия може и да е за някоя американска бабичка.
Уважавам хората във форума, които са дали печеливши идеи. От ALK, STOR, JE например съм замъкнал хиляди. В такива като TDOC не играх, но не съм сляп как се развиват. Самочувствието ми идва от това, че и моите собствени идеи, пускани в този форум, ми донесоха почти удвояване на началната инвестиции. Може да съм пропуснал, но не знам някой друг да сподели акъл за неща като WES, AM или NIO. Който има време да гледа какво казваха умниците тук за NIO.
Естествено, че най-печелившите залози ще са в падналите и силно ударени компании. Стига да не скача човек като идиот. Това има икономически, психологически и дори социални основания.
Никога не съм писал или дори помислял си, че всички тук са идиоти. Money обаче е клиничен идиот, форумен идиот и инвестиционен идиот. Последното се определя абсолютно обективно - по портмонето. Спор с такъв няма и не може да има. Това да се стремиш да съсипеш тема, за да се пише в друга тема е просто уникално.
-----
BAYN е за другия форум, но мисля, че може да падне още малко. В дългосрочен план обаче е нагоре в абсолютни стойности. Общо взето сигурна работа, но не нещо изключително. Може дълго време човек да е на 0 с него.
* Сега е момента човек за AM. Вчера опитах на 5,14 но от 5,22 върна на 5,18 и ми удари стопа. След фиаското оня ден съм доста по-предпазлив и гледам задължително да съм на +.
* Разгледах BMY. Не ми стана ясно защо компанията е на тази цена. За мен е доста подценена.
* PM под 75 е чудесна работа. Ковида изобщо не му влияе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
Не е от Ковида на Тръмпя .......... Що за новина е това , която да отмести индекса.................... Просто си му е време да корегира ........
Започна още вчера следобяд - когато новината не беше факт
Разбираемо е изкушението да натриеш носа на чистите фундаменталистчета, ама в тоя случай може и да не си прав.
Вероятно е който е бил наясно със състоянието на близката до Тръмп ХХ да е предал инфото нататък на когото трябва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеВъзможно е съвсем случайно да е съвпаднало по време. Точно обявяват новината за Ковида, фючърсите се сриват, но няма причинно-следствена връзка
Причинно-следствената връзка трудно се доказва, но тези съвпадения по време са съмнителни
Причинно - следствената връзка е в мозъка ни ........
Ако не беше Новината за Тръмпа , щеше да е някаква друга новина , на която сега не обръщаме внимание .... .........................
Новини - вссекакви и по всеко време ..............
Ако се разровя , мога да ти покажа поне 5 новини , които биха били приети за това движение ако не беше Ковида на тръмпи .....
До довечера могат да станат и ...............20 .................
Коментар
Коментар