IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Вчера беше един много поучителен ден за мен на американската борса.Започнах със спекулата на премаркета,но търговията беше толкова разнопосочна,че където посегнах изядох дървото.Чак в редовната сесия нещата се успокоиха и се появи прекрасна възможност за шортване при MRNA та до края на афтърмаркета не само избих загубите и излязох на прилична печалба,но и излязох и на кеш.Хубавото на такива дни е,че виждаш грешки които може да се избягват в бъдеще.Понякога е по-добре да се изчака да се помисли и чак тогава да се търгува.Успешен ден на всички.Аз сега отивам на плажа и в 14 ч българско време отварям борсата .

    Коментар


    • Ако е лаладжия значи при него силно надделява самовлюбеността и абсолютно неконтролируемото Его

      Реално, ако един нормален човек си мисли да купи NIO и вкара жълти стотинки за келява "печалба" и после продаде на $11 а NIO отиде на $20, как мислиш, че ще реагира. Предимно ще го е яд, че не направил нищо

      При Терзича обаче нещата не стоят така. Защо? Защото този човек няма никаква идея дори да прави пари на борсата

      Или е тотално луд егоцентрик или играе театро


      Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

      Не вярвам да е трол. По-скоро е надъхан лаладжия, който си мисли че борста е лесно достъпен банкомат с неограничен лимит.
      При него надделяват хазартните страсти (и при Ивето) вместо здравия разум. Ама има време, ако е хаирлия ще се научи, ако не ще храни брокерите.

      Коментар


      • Стига спам! Коментирайте пазара, а не пазаруващите. Тук вече съвсем заприлича на детска градина. Търсенето във форума, особено по трибуквени тикери не е много добро и камарата безполезни постове затрупват полезното. Може би ако слагаме някакъв допълнителен символ пред или зад тикерите...

        Ако има достатъчно желаещи, да си отворим отделна тема, в която да обявяваме всяка покупка и всеки да си дава линк към порфейла и съответно да се състезаваме.

        ---

        IvelinaJensen , забравяш дивидентите.

        Коментар


        • intint, прав беше - ето я същята графика, но жълтото е Nasdaq Composite. Но ако бях купила Apple и Tesla преди 5 месеца, сега щях да изляза в пенсия със същата доза лежане Ама никой не ми каза - вие умниците все след дъжд качулка се изказвате, ама тогава и аз си го знам. But too late. Все още чакам вашите резултати от срива насам. Купихте ли Apple и Tesla тогава ?

          П.С. Аз не мога да разбера защото всеки говори за фундамент, отчети, световна икономика и политика, а никой не споменава единственото реално важно, което движи пазара - моментните новини
          Click image for larger version

Name:	graf2.jpg
Views:	1
Size:	14.7 КБ
ID:	3642926

          Коментар


          • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

            Ивче скъпа ако си купуш насдак 100 ще е същата работа като твоите проценти, и без нищо да правиш, защо си мислиш че си постигнала кой знае кво за тоя период, Ако се мислиш за печен трейдър трябва поне х2 на тоя резултат
            Не си ме разбрал. ИЗОБЩО ама ГРАМ не мисля, че съм печен трейдър. Ония 13 годишните дето правят от опции по 10 000% годишно са печени. Аз съм лузър и ако не бях на късмет уцелила дъното, а бях си почнала в нормален пазaр сега щях да съм на минус, защото съм отявлен карък. Постнах си резултата за да подтикна и вас да си го постнете, но не знам защо никой не го прави. А не за да се похваля - по-скоро да се оплача. Наясно съм че ако бях купила и не бях пипала сега щях да съм на двоен профит.
            И друго установих - отричам се от думите си, че интуцията помага в пазар, в който всичко се движи от новините и навременния достъп до тях.
            Заради закъснели новини правя грешни стъпки. Без колебание мога да кажа, че изпуснах шанса на живота си ( NIO ) защото уцелих и момента и капитал имах по чудо. Но каръщината победи. Толкова ме е яд, че ако не намеря с какво да се успокоя ще се изям. За целта се успокоявам с датския индекс който ако го бях купила и легнала по гръб картинката щеше да е следната. Синята линия съм аз през последните 3 месеца, а жълтата е датския индекс

            Click image for larger version

Name:	graf.jpg
Views:	1
Size:	15.4 КБ
ID:	3642923

            Коментар


            • All time high за S&P (3,478.7) и за Nasdaq (11,665), това е пазар. Сега както се полага трябва малко да върне, па после пак.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                RTX много им се чудя от известно време, комфортно би било да паднат още 7-8% за покупка, изхвърлят ги от DOW, дали фондовете са преструктурирали вече или ще го направят след 31.08.? pipbel , ти май пишеше за тях, какво мислиш, ще ги бутнат ли още малко надолу? Друг някой наблюдава ли ги?
                Ако търсиш дийп велю и ти се чака години ...

                когато видя компания да ъндърпърформва маркета не поглеждам по-нататък. Грозна картинка:
                Click image for larger version

Name:	RTX.jpg
Views:	1
Size:	80.9 КБ
ID:	3642894



                Виж такава картина вече предизвиква сериозен интерес в мен:
                Click image for larger version

Name:	OCUL.jpg
Views:	1
Size:	63.3 КБ
ID:	3642895



                Не е препоръка, но от risk/reward гледна точка втората опция е ЧУК.
                Нетфликса също е много обещаващ.

                Но както са казали хората на вкус и цвят тавариш нет.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                  Не става баш така то, не е и до реална/виртуална икономика, имам си мои правила/рамки дето си следвам. Safety first.
                  А и с 37% експозиция към техи не бих казал че съм ги игнорирал, дори обратното.

                  Не че за спекулата с по малки суми не съм го правил, и то нееднократно, при това и с х 2 и с х3 лостове.
                  Имаш ли идея как мога да се добера до продукт като REML?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнение

                    сичко директно в наско, закво ти е реална икономика?
                    Не става баш така то, не е и до реална/виртуална икономика, имам си мои правила/рамки дето си следвам. Safety first.
                    А и с 37% експозиция към техи не бих казал че съм ги игнорирал, дори обратното.

                    Не че за спекулата с по малки суми не съм го правил, и то нееднократно, при това и с х 2 и с х3 лостове.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение



                      бихте ли споделили от 18 март насам с колко процента сте нагоре? Аз в момента съм на 66,56%. Бяха повече ама днес съм на минус
                      Ивче скъпа ако си купуш насдак 100 ще е същата работа като твоите проценти, и без нищо да правиш, защо си мислиш че си постигнала кой знае кво за тоя период, Ако се мислиш за печен трейдър трябва поне х2 на тоя резултат

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                        За последен път ти отговарям, защото си един от спамаджиите и не искам да те храня занапред. В SA има mute бутон, тук за съжаление няма. Дреме ми какво си мислиш, че съм спечелил или не. Аз не се съревновавам с никого. Пиша тук, за да науча нещо. От няколко души съм откраднал идеи, за което съм благодарен. Може пък някой и от мен да е откраднал нещо.

                        Аз резултатите съм си ги поствал тук няколко пъти, че и с картинка. Ти направи ли го? Каза ми се, че не можело да са ми такива. Какво повече да направя? Ако си чак толкова фиксиран колко ми е портфейла, дай пет бона и ще ти пратя извлечение от IBKR. Във файл съм давал акциите, които следя. Не те видях да дадеш отношение по барем една от тях. Супер е жалко да завиждаш виртуално наместо да откраднеш добрите идеи. Поне две такива имаше, които минаха 200%. А твоето последно предложение кое беше, че ми е трудно да го открия? А как се промени цената му досега? За да си рахат, пак повтарям: реално нямам нищо на борсата.

                        Днешната ми виртуална покупка е ABEV, че бая паднаха и ми удариха лимита за покупка. Бая намалих средната цена, а и се надявам лятоска латиносите да пируват.
                        Извинявай ама ти си мислиш че правиш нещо и се надъхваш сам, а реално не смееш да кажеш на колко купуваш и с какъв процент от портфейла си . А това че само следиш някви компании е безмислено да се надъхваш че правиш нещо и още по малко че някой те взима под внимание.
                        Айде кажи Аbev na колко купи и с какъв процент от капитала си днес ако ти стиска разбира се да те видим що за дей трейдър си или там за какъвто се мислиш трейдър.
                        То всеки може да изброи 100 компании и все ще има 10 които да минат 200% aма ква полза от голо изброяване.

                        Коментар


                        • Най-после стоплих защо terziev, търси паднали акции на утвърдени форми. Именно защото е на демо акаунт. Това е напълно логично - иска да провери след колко години дългосрочно инвестиране в правилните фирми ще стане втория Бъфет. Аз дори не знам как функционира това с демо акаунтите. Стана ми интересно да направя същото като него.
                          Ще потърся къде има такава опция, а може направо да ми каже къде той си го е направил. Тъкмо ще разбера кое е по-печелившо - дългосрочно инвестиране или нескопосания ми трейдинг.
                          Но с реален капитал не ми се купуват точно сега потънали активи дето не е ясно кога ще почнат да носят печалба (въпреки че по негови идеи вече си купих няколко такива и си ми залежават). Искам от инвестиране да живея сега, а не на пенсия

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                            RTX много им се чудя от известно време, комфортно би било да паднат още 7-8% за покупка, изхвърлят ги от DOW, дали фондовете са преструктурирали вече или ще го направят след 31.08.? pipbel , ти май пишеше за тях, какво мислиш, ще ги бутнат ли още малко надолу? Друг някой наблюдава ли ги?
                            Твърде малко фондове има вързани към DJIA, така че може да ги изпуснеш. Всичко под 60 е невероятна сделка. Всичко под 65 е много добра. Въпросът е дали вярваш във възстановяване на въздухоплаването. Аз лично - да.

                            Коментар


                            • RTX много им се чудя от известно време, комфортно би било да паднат още 7-8% за покупка, изхвърлят ги от DOW, дали фондовете са преструктурирали вече или ще го направят след 31.08.? pipbel , ти май пишеше за тях, какво мислиш, ще ги бутнат ли още малко надолу? Друг някой наблюдава ли ги?
                              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

                                А той никока не казва на колко купува и на колко продава от страх да не се изложи

                                Само изброява компании и после ни уведомява кои са се вдигнали
                                За последен път ти отговарям, защото си един от спамаджиите и не искам да те храня занапред. В SA има mute бутон, тук за съжаление няма. Дреме ми какво си мислиш, че съм спечелил или не. Аз не се съревновавам с никого. Пиша тук, за да науча нещо. От няколко души съм откраднал идеи, за което съм благодарен. Може пък някой и от мен да е откраднал нещо.

                                Аз резултатите съм си ги поствал тук няколко пъти, че и с картинка. Ти направи ли го? Каза ми се, че не можело да са ми такива. Какво повече да направя? Ако си чак толкова фиксиран колко ми е портфейла, дай пет бона и ще ти пратя извлечение от IBKR. Във файл съм давал акциите, които следя. Не те видях да дадеш отношение по барем една от тях. Супер е жалко да завиждаш виртуално наместо да откраднеш добрите идеи. Поне две такива имаше, които минаха 200%. А твоето последно предложение кое беше, че ми е трудно да го открия? А как се промени цената му досега? За да си рахат, пак повтарям: реално нямам нищо на борсата.

                                Днешната ми виртуална покупка е ABEV, че бая паднаха и ми удариха лимита за покупка. Бая намалих средната цена, а и се надявам лятоска латиносите да пируват.

                                Коментар

                                Working...
                                X