IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Уй на бати как ми излетя XELA днеска, дето я кометнирахме че не разбирам защо е толкова евтина. Хванах +100% (дабъл) макар и с неголям обем. Точно се чудех откъде да намеря пари да почна да наливам дългосрочно в QUBT (правят софтуер за квантови компютри) и се нервех че изпускам хубавите цени. Сигурно още днес ще купя малко. Само INO (Inovio) продължава да ми къса нервите, нищо друго нямам дето да ми е толкова на минус.

Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
    Не знам за тия имоти, сума време държах Corestate. Микро домове, след тях е само кашона. И загуби, загуби! Днес ги разкарах.
    Изобщо не мога да те разбера. Не познавам компанията, ама като погледнах графиката, най-накрая е направила по-високо дъно от предишните и е добър знак че може да почне да расте. Технически сега е момента да се купува, но трябва да се знае и фундамента разбира се.
    Last edited by Д.Петков; 09.03.2021, 19:16.

Коментар

• Кой е купувал елетрички вчера днеска направо да си прибира профита

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
        GAME WITHOUT STOPPING

Мислех че Реддит ще се насочат другаде, но това може да само началото, вероятно е да са ,,подпомогнати,, от някой китове от криптосите, който в последствие може да ги засмучат при тях.

Акцията почва да се синхронизира с крипто пазара и да придобива неговите характеристики . Доста вероятен пробив на историческият връх , ако пробие цената ще достигне 4 цифрени стойности.
        Мани го това недоразумение GME.

Някой сети ли се RIOT да вземе. Ташунко нещо блокчейни споменаваше

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
          За стотен път и наистина преставам - проблемът ти е още при покупката. На върхове купуваш, защото чак тогава ти става интересно. За спекула може, ама за държане?

Внимавай със стоповете. Аз преди ги слагах прекалено близко, сакън да не изляза на загуба. Ама понякога натискат бая надолу, баш за да друснат стоповете на народа. Особено по време на началния аукцион.

и за 999999 път - не се шашкай, пазарът ще бяга бая нагоре.
          как точно да внимавам? Аз винаги внимавам. Тъкмо един стоп ми отнесе Sandvik и май пак ударих дъното. На 2% от максимума го бях турнала.

За нафтата ако казваш, че още ще расте значи си е за купуване, нищо че е високо. Или грешно съм те разбрала?

Но не си прав че купувам високо. Ако имам пари ше купувам ниско, ама все се уцелва като падат да нямам. А нямам щото не съм продала когато е трябвало. И пак стигаме до извода, че грешката ми е че не продавам на високото за да имам после пари за ниското. Чак толкова малоумна не съм за да не мога да преценя кое е високо и кое ниско
          Last edited by IvelinaJensen; 09.03.2021, 18:16.

Коментар

• GAME WITHOUT STOPPING

Мислех че Реддит ще се насочат другаде, но това може да само началото, вероятно е да са ,,подпомогнати,, от някой китове от криптосите, който в последствие може да ги засмучат при тях.

Акцията почва да се синхронизира с крипто пазара и да придобива неговите характеристики . Доста вероятен пробив на историческият връх , ако пробие цената ще достигне 4 цифрени стойности.
            Last edited by Todor Sabev; 09.03.2021, 17:12.

Коментар

За стотен път и наистина преставам - проблемът ти е още при покупката. На върхове купуваш, защото чак тогава ти става интересно. За спекула може, ама за държане?

Внимавай със стоповете. Аз преди ги слагах прекалено близко, сакън да не изляза на загуба. Ама понякога натискат бая надолу, баш за да друснат стоповете на народа. Особено по време на началния аукцион.

Не съм мислил много за ползата от стопове, но сега ми хрумна, че ако имам стоп на -20% и не съм решил просто да загубя едни пари, най-полезно би било да имам и чакаща поръчка "купува" на тази цена.

Пример от онзи ден - Нован NOVN са ми на средна 1,40 и на 5-ти паднаха точно с 20% (1,12). До края на деня станаха 1,45. Е, ако имах стоп, какво щях да правя както не бях в платформата?

Коментар

• За стотен път и наистина преставам - проблемът ти е още при покупката. На върхове купуваш, защото чак тогава ти става интересно. За спекула може, ама за държане?

Коментар

Ето, не четеш форума. На този въпрос ти отговорих преди две страници. Ама да не търсиш - нямам си идея, но средносрочно е бая нагоре.
                  В момента от нафта, суровини и други подобни могат (все оше) да се спечелят неприлични суми, чак да засрамят gme-то. Байдъвей, как се развива ADMчето? Представи си там да беше турнала парите за "перспективното" AMD.
                  Точно щото чета помня че преди 2 страници ти самият каза, че нафтата е прекалено скъпа. И като го каза тя падна, ама малко.
                  За 100тен път ти казвам - купила съм хубави акции и почти всички в един период са и били на голяма печалба. Единственото за което съжалявам е, че не ги продадох тогава. А реално си беше ясно, че са за продан ама пусто FOMO. Не продадох и се върнах в изходна позиция. Сега ADM е нагоре ама не е ясно дали няма да последва съдбата на Тесла в един момент. Сам виждаш че си правят ротации кога им скефне. Яд ме е че имах шансове и ги профуках (не аз, а оня рогатия, ама все тая - аз го отнасям).

И да те полаская - реших да те послушам и налепих стопове на всичките си акции
                  Last edited by IvelinaJensen; 09.03.2021, 14:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Кажи ми с твоето трезвомислие, като гледаш движението на нафтата днес след вчерашната корекция, нагоре ли е или има вероятност да обърне посоката надолу, че аз съвсем се обърках
                    Ето, не четеш форума. На този въпрос ти отговорих преди две страници. Ама да не търсиш - нямам си идея, но средносрочно е бая нагоре.
                    В момента от нафта, суровини и други подобни могат (все оше) да се спечелят неприлични суми, чак да засрамят gme-то. Байдъвей, как се развива ADMчето? Представи си там да беше турнала парите за "перспективното" AMD.

Коментар

Хе хе, всъщност не съвсем, но ми харесва как мислиш.

Общо взето спирам да чета хората, които нямат барем една конкретна компания в 5-6 поредни поста, тези, които предимно обсъждат другите хора, както и такива само с копи пейст и линкове. Като по чудо тези категории съвпадат.
                      Кажи ми с твоето трезвомислие, като гледаш движението на нафтата днес след вчерашната корекция, нагоре ли е или има вероятност да обърне посоката надолу, че аз съвсем се обърках

Техническия показва нагоре ама нали викат да му не вервам. Полудех
                      Last edited by IvelinaJensen; 09.03.2021, 13:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

усещам, че под форума "скромничко" визираш себе си
                        Хе хе, всъщност не съвсем, но ми харесва как мислиш.

Общо взето спирам да чета хората, които нямат барем една конкретна компания в 5-6 поредни поста, тези, които предимно обсъждат другите хора, както и такива само с копи пейст и линкове. Като по чудо тези категории съвпадат.

Сериозно, четенето на пропагандни клишета от полуинтелигенти само може да ти навреди.
                        Last edited by terziеv; 09.03.2021, 13:20.

Коментар

Tи форума да беше чела, щеше да ти е предостатъчно
                          усещам, че под форума "скромничко" визираш себе си

Коментар

• Страшно е наистина, но хората го усещат и !точно затова! хвърлят парите на борсата. Там поне !някакъв! шанс имаш.

А айтито е най-голеният балоняк с най-много ненужен персонал. Трябва обаче да му се намери някаква занимавка и затова се бълват продукти, решения, платформи.... коя от коя по-скапани. Тех олигархията надува цените и натиска за нови и нови идиотии на държавно ниво, с държавно финансиране. Колко народ "работи" разработка приложения за борба с Ковид, ум да ти зайде. Както виждаш обаче, има някои базисни потребности, за които си трябва реално да дадеш нещо. Сам виждаш какво става с цената на подслона, на храната, на строителни и други базови материали... Нещата могат да продължат известно време така, но не много. Затова такъв груб инженеринг и пропаганда за "минимализъм" ака мизерия. Мислят си, че имигрантите ще им решат проблемите, че те ще работят, докато плебсът гледа Нетфликс. Да търкаш дивана ресурси не трябват много. Не е като да се хвърляш всеки уикенд до някоя "дестинация" със самолетче. За това си трябва метали, гориво....
                            Last edited by terziеv; 09.03.2021, 09:31.

Коментар

• Сега хубаво покрай стимулите ще се напомпят пак балоните, но след това какво ще правим не знам. Работата почва да става страшна. Големи балони, голямо нещо и голямо гърмене ще пада :

"Coinbase Is Said to Be Valued at $90 Billion in Private Auction"
                              bloomberg.com

Аз ползвам coinbase от 2.5 години и мога да кажа, че за нищо не стават. Винаги като има някакво движение 10-15% и не може нито апликацията да им ползваш нито сайт-а. Интерфейс-а на сайт-а е под всякаква критика. Имам чувството, че са компания с под 20-30 човека персонал или поне така изглежда. А е оценена на 90 милиарда ... просто без коментар.

----------------------------------

Те тези стимули ги представят, все едно по милион раздават на хората. А реално с тези 1400$ даже не може един средностатистическа месечен наем да си платиш. Просто е страшно колко се обезценяват парите.
                              Last edited by pantaleev; 09.03.2021, 04:55.

Коментар

• With the Nasdaq down, investors are piling into safe haven assets like GME
                                Young people looking to spend almost half of their stimulus checks on stocks
                                Last edited by terziеv; 09.03.2021, 01:13.

Коментар

Working...
                                X