IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като повдигнахте темата за BIDU ( а и китайските акции като цяло ), компаниите, а и цялата страна лети напред. Очевадно е че на Американците това не им харесва и се опитват по всякакви начини да си ги спират, но не мисля че имат шанс дългосрочно. Ако сте гледали интервюта с предприемачи и като цяло хора напред с материала ( и умствено и материално ) още преди няколко години препоръчваха да почваме да учим и Китайски или най-малкото да почваме да гледаме много сериозно на Китай. Имаше един документален филм защо запада е победил навремето изтока, скоро може да очакваме филм защо изтока почва да мачка запада. Ако погледнете какви са американците ( а и повечето развити западни страни) .. разглезени до небесата и интелектуално изостанали масата поне .. мързеливи и като видиш китайците ... как бачкат като луди и как учат.. почва да ти става ясно на къде отиват нещата. Е ако не стане някой голям съкътлък .. макар че този вирус не е малък и пак се вижда едните и другите как се справят.

Един стар виц по-темата:

"Американска и японска корпорация решили да организират състезание с лодки, като символ на работа в екип. И двата отбора тренирали усилено.
    Японският отбор спечелил състезанието с 1 км преднина. Американският мениджмънт решил, че на всяка цена трябва да открие причината за съкрушително поражение наели консултантска фирма. Консултантът констатирал, че японският отбор имал осем гребци и един лидер, докато американският отбор имал един гребец и осем лидера.

Така че, на следващата година, управленската структура на американския екип била напълно реорганизирана: четири лидера, четири супервайзора и нова бонусна система за гребеца. Този път, японският екип спечелил с преднина от 2 км. Унижени, американците уволнили гребеца за слаби резултати и раздали на мениджърите и супервайзорите бонуси за откриване на проблема."

Коментар

• Покрай това ЗДДФЛ се получи смешка, или може би крилата фраза:
      Балъците продават акции, тарикатите разпореждат финансови инструменти.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Всъщност и така става. Емпирично е доказано, че портфолио съставено от компании, по които има консенсус на водещите анализатори докарва α средногодишно.

Много е забавно как опитваш да представиш елементарни неща за ядрена физика. Мразя умни цитати, ама в случая Линч е много прав.

Основният проблем при нея е, че купува само на връх. През 2020-та работеше, защото се тръгна от много ниско и до истинското плато имаше много катерене.
        Права си, тази глава няма рамене.
        Продавам на дъно и купувам на връх. Но не щото го искам, а щото така се случва докато се мъча да направя точно обратното.
        Но не е това основният проблем. Както казах имах брутални печалби януари. По едно време всичките ми акции бяха на плюс и някои на 100% плюс. Грешката е, че не ги продадох тогава. Трябва да се избавя от FOMO-то и да почна да си следвам здравия разум и интуицията. Похилядвам едно и също, що така ти е трудно да схванеш бе? А уж си умно момче.

BIDU са си Buy баш сега. Що не ги шитнах като бях на +20% профит и ся пак да си гу купя да се таковам и у каръка
        Last edited by IvelinaJensen; 26.03.2021, 12:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
          русофобски истерии
          Борбата с реалността на Пича продължава.

Целият свят се изнесе в Китай, защото там се прави трудно бизнес???

Китай ли заплашва чужди компании да ги махне от борсата в ХК???

Май е време за още едно попълнение на игнор листата.

И Пич, ти верно къщичка за птици не си правил даже. Не говори за бизнес, моля
          Last edited by terziеv; 26.03.2021, 11:25.

Коментар

• Aз гледам да избягвам китайски компании, колкото и големи да изглеждат, благодарение на милиардното население. Все пак там закона е комунистическата партия. Винаги могат да обвинят някого, да го затворят, да му ограничат пазара и какво ли не, което да срине инвестициите. Същото се отнася и за Русия и руски компании, и за Бългагария се отнася (със съжаление го казвам). А знаете че доверието е най-важното нещо в тази търговия.
            Не че не могат да се правят пари и там в определени моменти , но има генерални рискове в тези юрисдикции. Това особено важи, когато се управляват големи активи например. Според рисковия профил, малко пари се поставят на такива места.
            Неотдавна коментирахме как Путин издал указ да одържави земи на чужденци в Крим(или принудително да бъдат продадени в 1 год.срок). Според настроението и интересите на даден владетел(император). Инвестицията ти хвръква или се обезценява значително.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение

Ако ги слушаш тия прогнози, далеч няма да стигнеш. Ако ставаше така, всеки щеше да е милионер
              Всъщност и така става. Емпирично е доказано, че портфолио съставено от компании, по които има консенсус на водещите анализатори докарва α средногодишно.

Много е забавно как опитваш да представиш елементарни неща за ядрена физика. Мразя умни цитати, ама в случая Линч е много прав.

Основният проблем при нея е, че купува само на връх. През 2020-та работеше, защото се тръгна от много ниско и до истинското плато имаше много катерене.

Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
              Никакви глави и рамена.
              Права си, тази глава няма рамене.
              Last edited by terziеv; 26.03.2021, 11:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                Никакви глави и рамена. Бидона срина китайския пазар. И война ще дигне тоя ретард
                Ся пък Бай Дън виновен!?

Коментар

• Никакви глави и рамена. Бидона срина китайския пазар. И война ще дигне тоя ретард

Коментар

Baidu has an intrinsic value of $327.58 per share, which implies an upside of 30% from the current market price of around $252.
                    Ако ги слушаш тия прогнози, далеч няма да стигнеш. Ако ставаше така, всеки щеше да е милионер

Коментар

Baidu has an intrinsic value of $327.58 per share, which implies an upside of 30% from the current market price of around $252.
                      E, то под 205 вече. Някъде на нивата от преди 5-7 години.
                      Взех да се заглеждам и аз по него от вчера.
                      150 би било още по добре, ама....

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

По кои критерии,според твоите или на някой хедж фонд

Всичко е заради Бидона дето иска да делиства
                        Last edited by IvelinaJensen; 26.03.2021, 09:46.

Коментар

Ужас. А аз още го държа. Ама то е подценено, какви са тия глави и рамена. Това е много силна компания по дяволите....
                          По кои критерии,според твоите или на някой хедж фонд
                          "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

По Теория на Вероятностите май имах четворка, ама отдавна беше. Със сигурност обаче не ми е помогнала на пазара да изкарам и пет стинки с нея. В какъв годишен рейндж се бил движил даден инструмент е последното нещо което ще ме заинтересува. Всяка цена си е адекватна към съответния момент, според ситуацията тогава.
                            Петрола почнах да го скъсявам от вчера, вече имаше сигнал, ама ще дам и подробности че веднага пак ще скочат да ми обясняват колко съм прос`.
                            Къс PUT на SCO (ProShares -x2 UltraShort Bloomberg Crude Oil) 16-ти Април`21. Нямаше по-близък падеж, в случая ИСКАМ да ме упражнят, защото иначе ETF-a не се предлага на ритейлъри да го купуват. Не ми е за $300-те дето съм взел, просто няма как директно да го купя. Накратко, това расте когато петрола пада, но не го следва сляпо ами зависи и от волатилността. Ще съм дълъг от $10, риска ми е до нулата (ако петрола излети до луната), засега само 1 контракт (100 акции) с намерение да добавям. Целият риск е $1000 минус $300 съм взел от премията, значи $700 (преди да почна да добавям). Тъй като е инверсен, при ролването към следващия контракт контангото е в моя полза, а не трупа загуби. Ще видиш, че много трудно пада цената, а лесно излита. https://finance.yahoo.com/chart/SCO#
                            И не мисля да изкарам малко пари, а съвсем прилични https://drive.google.com/file/d/1ffJ...ew?usp=sharing
                            За PHIL не споря, домързя ме да чета за тях. Дано да удариш бингото там!

++++++++++100 на това му се вика чист ПА

"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Пфу, почват да се усещат. Vix-a удря пода, премиите никакви. Всички май се примириха, че ще летим. Добре че вчера шитнах GME путовете.

Коментар

Ужас. А аз още го държа. Ама то е подценено, какви са тия глави и рамена. Това е много силна компания по дяволите....
                                от 2018 има съпротива на 275... подминало я е и и образува фигура за спад ...освен ако не се задейства .. от 277 е трябвало да си на къси ...впрочем тия падове напълно съвпадат с някакъв мечи пазар за индексите за кото пиша последните две три седмици така че хич не се учудвам , че някоои графики образуват фигури ,падане и така нататък..
                                същото важи и за еврото за което писах че му предстои спад още когато бе на 1.2238 ..така че внимателно с дългите
                                Last edited by trade; 25.03.2021, 21:49.
                                Pip master

Коментар

Working...
                                X