IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
    В какво време напред трябва да бъдат достигнати тия нива 85 и 100 $/барел ? И аз мисля, че отворят ли се икономиките ще хвърчи тоя петрол. Той брента довчера беше на 70 $, а далеч не е започнало голямото търсене, от хората, от авиокомпаниите и други.
    Аве, всички почнахте да го мислите това... С няколко месеца закъснение... Те и в другата тема един уравновесен. Само дето все забравяте да ги пишете навреме великите неща, които мислите.

заяждам се, ама наистина е смешно и донякъде даже жалко. От под 20 долара барел повтарям като латерна, на 60+ почна да просветва. После се смеете на Ивелина

Коментар

• Бидонът е приел и вкарал в действие закона за делистване китайски компании и всичко китайско потъва. А аз съм набухана предимно с такива. Ще ме занули тая заспала деменция

А колко ме е яд че продадох Форума и купих затъващото TUI че и на върха го взех и от тогава все надолу. Ама тва е - каръщина - нема избавия

Коментар

• кой щеше да си регва фирма в БГ?

Печалбите от акции на чуждите пазари стават необлагаеми за БГ фирмите
        https://www.investor.bg/novini-i-ana...comment-newest

Коментар

В какво време напред трябва да бъдат достигнати тия нива 85 и 100 $/барел ? И аз мисля, че отворят ли се икономиките ще хвърчи тоя петрол. Той брента довчера беше на 70 $, а далеч не е започнало голямото търсене, от хората, от авиокомпаниите и други.
          Фючърсите ми са декемврийски. При тях е малко особено че освен цената трябва да хванеш и времевия период и калкулациите не са толкова праволинейни както съм ги написала, но генералната идея е такава.

Коментар

hazard, това нещо не е сериозно (за S&P), 0,2% годишно, това кумулативно е 2% за целия 10 год.период. Това ми се вижда невероятно, все едно да стоиме на тия нива 10 години. Ако не е журналистическо съчинение, вероятно банкерите нещо друго са искали да кажат
            Случвало се е и по-лошо представяне

Коментар

• hazard, това нещо не е сериозно (за S&P), 0,2% годишно, това кумулативно е 2% за целия 10 год.период. Това ми се вижда невероятно, все едно да стоиме на тия нива 10 години. Ако не е журналистическо съчинение, вероятно банкерите нещо друго са искали да кажат

Коментар

• Bank of America Expects The S&P To Return Just 0.2% Over The Next Decade

Няма значение, в нашия форум безпроблемно можем да постигаме по +6% на седмица, нали така ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
                  Днес влязох в една сделка, която обмислям от повече от месец, но с оглед днешния спад, реших да натоваря малко маржина (Ackman още ми се бави със сделката за Пършинг)

С една дума- петролец

По ред причини, дето няма да ги изброявам сега, смятам че петрола има потенциал да нарастне много през 2021. Алокацията е около 10% от портфейла, като е разпределена 75% в януарски опции нa XLE (страйкове $65 и $88.21), а останалите 25% са в опции на Дек. фючърси (страйкове 85 и 100).

От commodities нищо не разбирам, но определено искам да се хеджирам от инфлация и покрай GME съм част от изключителна група инвеститори и в този случай смятам да им се доверя.

Нищо от това не е препоръка

Коментар

• В какво време напред трябва да бъдат достигнати тия нива 85 и 100 $/барел ? И аз мисля, че отворят ли се икономиките ще хвърчи тоя петрол. Той брента довчера беше на 70 $, а далеч не е започнало голямото търсене, от хората, от авиокомпаниите и други.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение

Определено имаме различна представа за вероятността определено събитие да се случи. За мен изобщо не е невъзможно актив търгуван в интервала МИНУС $37 до $149 да постигне стойност около средата на този рейндж.. Спомни си миналата година : рязък спад на търсенето, а предлагането се адаптира по-бавно ( не е като да спреш чешмата в банята) и цената отиде на отрицателни стойности. Помисли пак дали е чак толкова невероятно тази година да се случи обратното- шоков ръст на търсенето (поради отварянето на икономиките, напредналата ваксинация, геополитически трус), а предлагането да лагне известно време.

Няма да е лошо да прочетеш малко и за теория на вероятностите и expected value. Най-просто казано, ако payout-а от определено събитие надвишава вероятността от случването му, то залог на това събитие е изключително печеливш. Елементарния пример е с рулетката - вероятността да се падне числото ти е 1/37, а ти изплащат 1/36, по този начин всеки залог ти е губещ. Ако обаче изплащането се увеличи на 50 към 1, то всеки залог ти е изключително печеливш (дори и да не познаеш числото).

Същото е с PHIL и петрола- изобщо не казвам че са подценени или примерно справедливата цена е друга. Имам основания да мисля че risk/reward съотношението е изкривено и съответно инвестиция/залог в тях е смислена

Част от целия ми oil play е опции върху фючърси и с инвестиция от около $5к контролирам 10 000 барела, разпределени 5000 на $85 и 5000 на $100. Ако петролецът отиде на $90 , инвестицията ми от 5К ще се е превърнала в 25к. Представи си цена $110, тогава отивам на 175К, при $140/барел стават към $500К.

Да не говорим пък че инвестицията ми в петрол е само с опции с IV само около 35%. При някакъв шок, волатилността ще се изстреля в небесата и изобщо не е необходимо да стигам първия си страйк от $85, че да започна да печатам.

Към всичкото по-горе трябва да се прибави и инфлационния хедж, който инвестицията в суровина носи на портфейла.

Между другото, зад всяка една моя дума в този форум стоят кореспондиращи инвестиции. Мисля си че ще бъде изключително полезно за качеството на мненията ако всеки прави така и подкрепя думите си с действия, а не само да си лала, колкото да не заспи.

Д.Петков може например да дадеш добър пример като шортнеш phil или петрола с опции на страйк 100. При положение че вероятността за теб е "никаква" това да се случи, защо да не изкараш малко free money?
                      Само не разбрах тая работа кога .

Коментар

• Много тънък пазара, няма сделки, така ли го усещате и вие ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Все повече те виждам в ролята на полякинята на румънската граница (както сама се изрази). За PHIL може и да има някакъв шанс да дръпне нагоре леко, но шанс за петрол на $100 -> никакъв.
                          Определено имаме различна представа за вероятността определено събитие да се случи. За мен изобщо не е невъзможно актив търгуван в интервала МИНУС $37 до $149 да постигне стойност около средата на този рейндж.. Спомни си миналата година : рязък спад на търсенето, а предлагането се адаптира по-бавно ( не е като да спреш чешмата в банята) и цената отиде на отрицателни стойности. Помисли пак дали е чак толкова невероятно тази година да се случи обратното- шоков ръст на търсенето (поради отварянето на икономиките, напредналата ваксинация, геополитически трус), а предлагането да лагне известно време.

Няма да е лошо да прочетеш малко и за теория на вероятностите и expected value. Най-просто казано, ако payout-а от определено събитие надвишава вероятността от случването му, то залог на това събитие е изключително печеливш. Елементарния пример е с рулетката - вероятността да се падне числото ти е 1/37, а ти изплащат 1/36, по този начин всеки залог ти е губещ. Ако обаче изплащането се увеличи на 50 към 1, то всеки залог ти е изключително печеливш (дори и да не познаеш числото).

Същото е с PHIL и петрола- изобщо не казвам че са подценени или примерно справедливата цена е друга. Имам основания да мисля че risk/reward съотношението е изкривено и съответно инвестиция/залог в тях е смислена

Част от целия ми oil play е опции върху фючърси и с инвестиция от около $5к контролирам 10 000 барела, разпределени 5000 на $85 и 5000 на $100. Ако петролецът отиде на $90 , инвестицията ми от 5К ще се е превърнала в 25к. Представи си цена $110, тогава отивам на 175К, при $140/барел стават към $500К.

Да не говорим пък че инвестицията ми в петрол е само с опции с IV само около 35%. При някакъв шок, волатилността ще се изстреля в небесата и изобщо не е необходимо да стигам първия си страйк от $85, че да започна да печатам.

Към всичкото по-горе трябва да се прибави и инфлационния хедж, който инвестицията в суровина носи на портфейла.

Между другото, зад всяка една моя дума в този форум стоят кореспондиращи инвестиции. Мисля си че ще бъде изключително полезно за качеството на мненията ако всеки прави така и подкрепя думите си с действия, а не само да си лала, колкото да не заспи.

Д.Петков може например да дадеш добър пример като шортнеш phil или петрола с опции на страйк 100. При положение че вероятността за теб е "никаква" това да се случи, защо да не изкараш малко free money?
                          Last edited by Ivetka; 25.03.2021, 13:10.

Коментар

• Из рубриката "Архивите са живи"
                            19.08.2020, 09:59

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                            Абсолютно не е вярно. Надути са само определени компании. По-голямата част от включените в S&P са доста под нивата от февруари. Съответните тикери съм ги пускал многократно, даже прикачен файл съм сложил. Друг е въпросът, че според мен пари могат да се направят именно от надутите, а не толкова от подценените. Лично мен обаче ме е шубе, а и не ги харесвам. Кешът настрана е безумие. В ремонт да ги вложиш, да си купиш джакузи е по-добре.

Новините за Фортум са супер добри, ако и да не изглежда съвсем така. Русия е супер стабилен пазар. Много по-стабилен от Германия. Всяко слизане под 17 е добро за допълване. Все пак тук не могат да се очакват някакви рекордни печалби. По скоро е нещо сигурно, печелившо, с нелош дивидент. Перспектива - около 22.
                            Мда, леко подцених Фортум-а... тръгнал е към пролетен априлски максимум >25. Обаче има един гросе ? - Северен поток цвай. Продължавам да съм >90% сигурен, че САЩ ще направят и невъзможното, за да го спрат. Война, отвличания, ново дело срещу VW... Наскоро обяснявах на ПИЧ -а за водата, че е мокра и откъде идва лошата бизнес среда.

пп. ремонт правих, джакузи не купих

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                              - S. Grannis
                              Почвам вярно да се чудя дали проблемът е, че не пиша на английски.
                              Не е

Коментар

• https://ibb.co/b382jDy снощи мернах някакъв instrument БРЕНТ ..та викам чакай да го пробвам ДАЛИ РАБОТИ НА ТА (щот нали викате че никъде не работел ) та тоя БРЕНТ кажи речи даде близо 100 пипса

https://ibb.co/b382jDy
                                Click image for larger version

Name:	BRENTM1.png
Views:	2
Size:	7.8 КБ
ID:	3737741

Attached Files
                                Last edited by trade; 25.03.2021, 07:11.
                                Pip master

Коментар

Working...
                                X