IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Щом оценка от 5% капа на американския му събрат ти се виждат множко - шорти, твое си право.
    Може да е нещо елементарно, но си признавам, че нямам идея кой е този американски събрат? Пък и имах предвид, че ще съм дълъг - продажба на путове (bidu?) извън парите.

===

Добре... навеждаме и стискаме с палци да не падне биду-то под 100
    Last edited by terziеv; 29.03.2021, 18:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Бас, че "умните" пари са се осрали с облигации и ДЦК, щото са "управлявали" риска.

За мен лошото е, че само шитни разпродават. Тези и да паднат с 20%, пак са надценени. Най-много някое путче да захапя, за повече не ми се занимава.
      Щом оценка от 5% капа на американския му събрат ти се виждат множко - шорти, твое си право.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Tя новината още петък вечер слухтейки около биду я мярнах, ма ето пак. Ликвидация.

https://www.wsj.com/articles/japans-...15-11616992085

ПС Съответно възможности за добри входове.
        Бас, че "умните" пари са се осрали с облигации и ДЦК, щото са "управлявали" риска.

За мен лошото е, че само шитни разпродават. Тези и да паднат с 20%, пак са надценени. Най-много някое путче да захапя, за повече не ми се занимава.

Коментар

Мале, какво става в ХК. Ако днес продължи като в петък, хората с топки ще направят егати пачката последния половин час.
          Tя новината още петък вечер слухтейки около биду я мярнах, ма ето пак. Ликвидация.

https://www.wsj.com/articles/japans-...15-11616992085

ПС Съответно възможности за добри входове.

Коментар

• Мале, какво става в ХК. Ако днес продължи като в петък, хората с топки ще направят егати пачката последния половин час.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Не каза ли тука някой, че SOXL ще падне до $30.80, а ти уж не щеше да го купуваш. Ама като гледам го подминало с малко, не ги слушай техничарите, само се правят на интересни и чак си вярват!
              Хаха бай терзо се опитва да покаже, че може да печели от търговия,
              терзич батка правиш ли по 12% на месец още

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                SOXL, петрола, Nio , по-важното е е в петък в края на сесията пазара отлетя. Сякаш запалиха някаква ракета и хвръкна. Да видим дали ще продължи и другата седмица (13-та седмица от календара). Ще имаме и края на тримесечие, когато всички Асет менажери искат да докарат хубави резултати.
                Пич, не това е играта, а ТОВА:

- в. Сега

И с другото олио е същото. За Аржентина споменах ли, че не се сещам? Или още го чакаме японския сценарий.

Или пък по традиция чакаме някой да го напише на английски и друг, дето чел много книжки, да постне цитата.

добавка: ако някой е закъснял с нафтата, може да опита залог в Laredo (lpi). Статистическите показатели (по yahoo) са невероятни. Аз продължавам при Talos-ите, но там е по-спекулативно заради политическия риск.ч

---

Сега видях, че има доста некултурни хора в този форум. 2021-ва да се противопоставяш на почти универсално приетата икономическа теория, че предлагането, а не търсенето, е в основата на ръста... па даже да го обявяваш за соц. идея.... Нямам думи просто. Чудно ли е дали в образованието е причината или нещо от типа на Джони Браво.
                Last edited by terziеv; 28.03.2021, 12:22.

Коментар

• Чукча писател не читател и отрича всичко от което не разбира
                  "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Анализирах графиките на НИО за последните 12 години, съпоставих ги с МА69 и с сентимента факториел от затапването на Суец и се получи пределно ясна картина. Посочено е инивото на силна, безпощадна съпротива, както и пивота.

Съвет е.

Главата и раменете не лъжат.

===

Чиповете са нагоре, нафтата един господ знае, въглищата ще ударят небето. Никой не казва как да играем Аржентина. Накрая ще турна всичко на AGRO и ще видим кон боб яде ли.
                    Last edited by terziеv; 27.03.2021, 23:50.

Коментар

• SOXL, петрола, Nio , по-важното е е в петък в края на сесията пазара отлетя. Сякаш запалиха някаква ракета и хвръкна. Да видим дали ще продължи и другата седмица (13-та седмица от календара). Ще имаме и края на тримесечие, когато всички Асет менажери искат да докарат хубави резултати.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                        И NIO ли е направило глава и рамена? Малко сколиозни ама с повече въображение и за това може да мине.
                        Nio са спрели завод, щото нямат чаркове.

Коментар

• И NIO ли е направило глава и рамена? Малко сколиозни ама с повече въображение и за това може да мине.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Боко, много благодаря за комплимента, ама рибата си е още в морето. Веднага ме излови, че първо PriceAction-а гледам, ама и аз бъркам и ръфам пръчките. Ето че за TSM-а не видях очевидното, че му липсва спада до $107 и се изложих като кифладжия, а ти го очакваше. Ко да прайш, стават грешки, ама те къде не стават
                            Кой не бърка,все пак не забравяй,че ние дребните трейдъри се борим сами,нито информацията ни е от първо лице,нито достоверността и е на 100% Единственото достоверно нещо е графиката пред нас,и това което се случва на нея.Винаги е имало и ще има фалшиви движения,но винаги съм казвал,и не само аз има и по умни от мен,които казват,че ПА не е панацея,но е единственото нещо,което може да ти донесе успех в начинанието.Прочитането на Ал Брукс,Джо Рос,за ПА е задължително.
                            "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

Взех soxl на 19ти за 32 и нещо. Разбира се, че на 30 е още по-добре.

В интерес на истината обаче съм прав. Не съм написал, че не може да падне до 30, а че не може да падне, докато тайванците летят, както ти разчете техниката. Зависимостта soxl / tsm е пряка, а техниката я посочи като обратна.
                              Всяка компания си има свой собствен живот. Дори да имат почти еднаква бета (коефициента на корелация с индекса) и графиките да изглеждат подобни, винаги си има разлика. Пък и винаги се прави сравнение с индекса, а не с подобна компания. Не разбирам какви зависимости между SOXL и TSM търсиш. Само индекса може да те ориентира дали в сектора влизат пари или е обратното.

Коментар

• Взех soxl на 19ти за 32 и нещо. Разбира се, че на 30 е още по-добре.

В интерес на истината обаче съм прав. Не съм написал, че не може да падне до 30, а че не може да падне, докато тайванците летят, както ти разчете техниката. Зависимостта soxl / tsm е пряка, а техниката я посочи като обратна.

Коментар

Working...
                                X