IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Aз гледам да избягвам китайски компании, колкото и големи да изглеждат, благодарение на милиардното население. Все пак там закона е комунистическата партия. Винаги могат да обвинят някого, да го затворят, да му ограничат пазара и какво ли не, което да срине инвестициите. Същото се отнася и за Русия и руски компании, и за Бългагария се отнася (със съжаление го казвам). А знаете че доверието е най-важното нещо в тази търговия.
    Не че не могат да се правят пари и там в определени моменти , но има генерални рискове в тези юрисдикции. Това особено важи, когато се управляват големи активи например. Според рисковия профил, малко пари се поставят на такива места.
    Неотдавна коментирахме как Путин издал указ да одържави земи на чужденци в Крим(или принудително да бъдат продадени в 1 год.срок). Според настроението и интересите на даден владетел(император). Инвестицията ти хвръква или се обезценява значително.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение

Ако ги слушаш тия прогнози, далеч няма да стигнеш. Ако ставаше така, всеки щеше да е милионер
      Всъщност и така става. Емпирично е доказано, че портфолио съставено от компании, по които има консенсус на водещите анализатори докарва α средногодишно.

Много е забавно как опитваш да представиш елементарни неща за ядрена физика. Мразя умни цитати, ама в случая Линч е много прав.

Основният проблем при нея е, че купува само на връх. През 2020-та работеше, защото се тръгна от много ниско и до истинското плато имаше много катерене.

Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
      Никакви глави и рамена.
      Права си, тази глава няма рамене.
      Last edited by terziеv; 26.03.2021, 12:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
        Никакви глави и рамена. Бидона срина китайския пазар. И война ще дигне тоя ретард
        Ся пък Бай Дън виновен!?

Коментар

• Никакви глави и рамена. Бидона срина китайския пазар. И война ще дигне тоя ретард

Коментар

Baidu has an intrinsic value of $327.58 per share, which implies an upside of 30% from the current market price of around $252.
            Ако ги слушаш тия прогнози, далеч няма да стигнеш. Ако ставаше така, всеки щеше да е милионер

Коментар

Baidu has an intrinsic value of $327.58 per share, which implies an upside of 30% from the current market price of around $252.
              E, то под 205 вече. Някъде на нивата от преди 5-7 години.
              Взех да се заглеждам и аз по него от вчера.
              150 би било още по добре, ама....

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

По кои критерии,според твоите или на някой хедж фонд

Всичко е заради Бидона дето иска да делиства
                Last edited by IvelinaJensen; 26.03.2021, 10:46.

Коментар

Ужас. А аз още го държа. Ама то е подценено, какви са тия глави и рамена. Това е много силна компания по дяволите....
                  По кои критерии,според твоите или на някой хедж фонд
                  "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

По Теория на Вероятностите май имах четворка, ама отдавна беше. Със сигурност обаче не ми е помогнала на пазара да изкарам и пет стинки с нея. В какъв годишен рейндж се бил движил даден инструмент е последното нещо което ще ме заинтересува. Всяка цена си е адекватна към съответния момент, според ситуацията тогава.
                    Петрола почнах да го скъсявам от вчера, вече имаше сигнал, ама ще дам и подробности че веднага пак ще скочат да ми обясняват колко съм прос`.
                    Къс PUT на SCO (ProShares -x2 UltraShort Bloomberg Crude Oil) 16-ти Април`21. Нямаше по-близък падеж, в случая ИСКАМ да ме упражнят, защото иначе ETF-a не се предлага на ритейлъри да го купуват. Не ми е за $300-те дето съм взел, просто няма как директно да го купя. Накратко, това расте когато петрола пада, но не го следва сляпо ами зависи и от волатилността. Ще съм дълъг от $10, риска ми е до нулата (ако петрола излети до луната), засега само 1 контракт (100 акции) с намерение да добавям. Целият риск е $1000 минус $300 съм взел от премията, значи $700 (преди да почна да добавям). Тъй като е инверсен, при ролването към следващия контракт контангото е в моя полза, а не трупа загуби. Ще видиш, че много трудно пада цената, а лесно излита. https://finance.yahoo.com/chart/SCO#
                    И не мисля да изкарам малко пари, а съвсем прилични https://drive.google.com/file/d/1ffJ...ew?usp=sharing
                    За PHIL не споря, домързя ме да чета за тях. Дано да удариш бингото там!

++++++++++100 на това му се вика чист ПА

"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Пфу, почват да се усещат. Vix-a удря пода, премиите никакви. Всички май се примириха, че ще летим. Добре че вчера шитнах GME путовете.

Коментар

Ужас. А аз още го държа. Ама то е подценено, какви са тия глави и рамена. Това е много силна компания по дяволите....
                        от 2018 има съпротива на 275... подминало я е и и образува фигура за спад ...освен ако не се задейства .. от 277 е трябвало да си на къси ...впрочем тия падове напълно съвпадат с някакъв мечи пазар за индексите за кото пиша последните две три седмици така че хич не се учудвам , че някоои графики образуват фигури ,падане и така нататък..
                        същото важи и за еврото за което писах че му предстои спад още когато бе на 1.2238 ..така че внимателно с дългите
                        Last edited by trade; 25.03.2021, 22:49.
                        Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

По Теория на Вероятностите май имах четворка, ама отдавна беше. Със сигурност обаче не ми е помогнала на пазара да изкарам и пет стинки с нея. В какъв годишен рейндж се бил движил даден инструмент е последното нещо което ще ме заинтересува. Всяка цена си е адекватна към съответния момент, според ситуацията тогава.
                          Петрола почнах да го скъсявам от вчера, вече имаше сигнал, ама ще дам и подробности че веднага пак ще скочат да ми обясняват колко съм прос`.
                          Къс PUT на SCO (ProShares -x2 UltraShort Bloomberg Crude Oil) 16-ти Април`21. Нямаше по-близък падеж, в случая ИСКАМ да ме упражнят, защото иначе ETF-a не се предлага на ритейлъри да го купуват. Не ми е за $300-те дето съм взел, просто няма как директно да го купя. Накратко, това расте когато петрола пада, но не го следва сляпо ами зависи и от волатилността. Ще съм дълъг от $10, риска ми е до нулата (ако петрола излети до луната), засега само 1 контракт (100 акции) с намерение да добавям. Целият риск е $1000 минус $300 съм взел от премията, значи $700 (преди да почна да добавям). Тъй като е инверсен, при ролването към следващия контракт контангото е в моя полза, а не трупа загуби. Ще видиш, че много трудно пада цената, а лесно излита. https://finance.yahoo.com/chart/SCO#
                          И не мисля да изкарам малко пари, а съвсем прилични https://drive.google.com/file/d/1ffJ...ew?usp=sharing
                          За PHIL не споря, домързя ме да чета за тях. Дано да удариш бингото там!
                          Отдавна отлагам да прочета подробно за подобни етф-и. Не разбирам добре момента с ролването на контрактите.
                          Погледнах графиката на това дето си ми изпратил и с уговорката че много не разбирам от технически анализ, ми допада това че в момента е на all time low, което си е предпоставка за ръст в някакъв момент Надявам се и двамата да спечелим, но тъй като си по-длгосрочен от мен, нека нафтата иде на 100 лятото/есента, а после ако ще да става -50

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение

образувало е хед and sholders.... и сега сече дясното му рамо... от 350 до 270 е образувало фигура пак хед and sholders на 277 е тествало с дwойни и тройни върхове и понеже не може да покачи се срутва ..

Коментар

Защо потъва BIDU !!!
                              образувало е хед and sholders.... и сега сече дясното му рамо... от 350 до 270 е образувало фигура пак хед and sholders на 277 е тествало с дwойни и тройни върхове и понеже не може да покачи се срутва ..
                              Pip master

Коментар

• https://ibb.co/7KrbqpX
                                разкарах го на върха ... нещо теgаво върви пък и ще ставам
                                Click image for larger version

Name:	US30M1 bul flag.png
Views:	1
Size:	26.1 КБ
ID:	3738183
                                Pip master

Коментар

Working...
                                X