If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Имам по 100 парчета Lucid и Arrival. Догодина, като станат по 1000$, ще ги продам и ще си купя един Rivian. А може и Волво със зелено тенеке . Жалко, че не може да им се тури газ, че знае ли се...
Ан тъй те искаме, бравос! Остави го Терзиев да си чака IPO за парни локомотиви да се включи.
Имам да връщам голяма сума другия месец и се чудя шитни на минус ли да продавам или да се разделя с част от Тесла. Принципно теслата не е за игра ама там за сега имам най-голям профит. Мислите ли че теслата е стигнала своебразен връх?
Не само за Ивелина, ами и за всички дето инвестират само от 5-6 години, не инвестирайте пари които не може да си позволите да загубите и ви трябват за нещо друго ....крахът се случва веднъж на 10 години, всичко изглежда розаво и на другия ден е вече кърваво .. Нищо лично спрямо някого - всичко се свежда до простоватите "икономически цикли" ...
Форде, не се запъвай кат' магаре на мост, ами се включвай у "модерния" тренд и почвай да събираш у касичката за Rivian R1, проекта на FORD и Амазон за EV-та. https://rivian.com/
Аз си харесах новия Hummer-EV, ще се завъртат и задните колела до 10 градуса и ще може да върви и по диагонала. С 16 камери, гледаш около всяко колело и под колата 'ко стаа...Aма освен че гроздето е кисело, то за най-високия клас всички заявки са запълнени. https://www.gmc.com/electric/hummer-ev/suvs
Имам по 100 парчета Lucid и Arrival. Догодина, като станат по 1000$, ще ги продам и ще си купя един Rivian. А може и Волво със зелено тенеке . Жалко, че не може да им се тури газ, че знае ли се...
Имам да връщам голяма сума другия месец и се чудя шитни на минус ли да продавам или да се разделя с част от Тесла. Принципно теслата не е за игра ама там за сега имам най-голям профит. Мислите ли че теслата е стигнала своебразен връх?
...
Няма страшно Митак, волата голяма, ама ножа дървен, винаги може да се ролнат във времето ако се наложи.
Нямам проблем и да ме упражнят, по принцип тия SPAC-ове дето при първоначалното излитане подминават $30, съм забелязал че после след спада пак полека се връщат на същите нива и даже подминават последния връх с много. Тука ми мирише, че ще има и нови върхове, не падна (засега) под 62% Фибо, значи има добър бичи отпор.
Тия неща ми се виждат като реклама в духа модерния зелен екотренд. Не са чак такава иновация. Били са началото на 20-и век, когато швеците за пръв път използват водород за производство на специални висококачествени стомани. С ток открай време се добива стомана в електродъгови пещи, но за целта е необходим чугун, а за чугуна масово трябва кокс. Е, за някоя тренди кола може и от водородна пещ, в крайна сметка хипстърите ще платят.
Никъде не казват колко еко стомана са произвели и на каква цена. Също не се споменава рудата от мина ли са я копали или пчелички са я събирали.
Форде, не се запъвай кат' магаре на мост, ами се включвай у "модерния" тренд и почвай да събираш у касичката за Rivian R1, проекта на FORD и Амазон за EV-та. https://rivian.com/
Аз си харесах новия Hummer-EV, ще се завъртат и задните колела до 10 градуса и ще може да върви и по диагонала. С 16 камери, гледаш около всяко колело и под колата 'ко стаа...Aма освен че гроздето е кисело, то за най-високия клас всички заявки са запълнени. https://www.gmc.com/electric/hummer-ev/suvs
Иначе мен днес ме размазаха. Тежък съм нафта/газ/тръби, имотни, Китай+EM, цигари, метали/суровини и беше погром. В такива моменти човек оценява котвите в портфейла от сорта на комуналки и храни.
Нали купи KOLD, що ревеш?
Непрекъснато се убеждавам, че класиката FAANG си е най-печливша. С малко Тесла за цвет. Купуваш и заспиваш.
(Bloomberg) -- Lloyd Blankfein still gets up in the middle of the night to check the markets. It’s a habit he developed over four decades at Goldman Sachs Group Inc., first as a precious-metals trader and, eventually, as chairman and chief executive officer of Wall Street’s most storied firm.
2016 e падала до 2,6. Помня че тогава довкарах вкарах всичко свободно в Газпром макар че се замислях и за PBR и после гледах тъжно след няколко години като PBR стигна 16 долара за разлика от Газпром, който порастна само до 8 и то за по-дълъг период. Каквото и да си говорим трейда да десетилиетито е Наздак от 2009 досега 16 пъти ръст и балона не се пръснка все още.
Е, ти си наистина ветеран. Прав си за 2009-2021. Как да спори човек, то си е факт. Точно затова обаче сега не е далавера теха. 2009-та най-голямата компания е Ексон. Тогава пъке било тъпо ако се нашиеш точно там. Петробраз може да падне до 2,6 при преврат или гражданска война. Малко вероятно, но възможно.
Иначе мен днес ме размазаха. Тежък съм нафта/газ/тръби, имотни, Китай+EM, цигари, метали/суровини и беше погром. В такива моменти човек оценява котвите в портфейла от сорта на комуналки и храни.
2016 e падала до 2,6. Помня че тогава довкарах вкарах всичко свободно в Газпром макар че се замислях и за PBR и после гледах тъжно след няколко години като PBR стигна 16 долара за разлика от Газпром, който порастна само до 8 и то за по-дълъг период. Каквото и да си говорим трейда да десетилиетито е Наздак от 2009 досега 16 пъти ръст и балона не се пръснка все още.
Мисля, че голямото събитие в тази тема и тази седмица беше, че АмЩатските лидери срещнаха "непреодолими препятствия пред стремежа си да повишат данъците...или поне да ги върнат до нивата преди Тръмп. Искаха много, ама се оказа, че нямат желание.
Утре ще си направя една снимка, за да видя как изглеждам, когато изглеждам глупаво.
Тия неща ми се виждат като реклама в духа модерния зелен екотренд. Не са чак такава иновация. Били са началото на 20-и век, когато швеците за пръв път използват водород за производство на специални висококачествени стомани. С ток открай време се добива стомана в електродъгови пещи, но за целта е необходим чугун, а за чугуна масово трябва кокс. Е, за някоя тренди кола може и от водородна пещ, в крайна сметка хипстърите ще платят.
Никъде не казват колко еко стомана са произвели и на каква цена. Също не се споменава рудата от мина ли са я копали или пчелички са я събирали.
Коментар