и една сделка отпреди час в духа на тренда
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
и така да видим ...след спада на по големите графики... na 30 мин започва корекция нагоре .. цената стига върха 34980 там е низходящата трендлиния прокарана по върховете на 4 часа графика две позиции като втората е за много кратко време а индекса се озовава с ново дъно
https://ibb.co/WKmwG00Pip master
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИначе напълно споделям намаляване на експозицията към американския пазар, но моята причина е изключително високия политически риск в С. Америка. За жалост търговията от България с неамерикански компании и валути извън долар/евро ми е трудна и данъците са голям кор. Иначе щях да го играя предимно в Москва и Буенос Айрес. Като си помисля какви такси ми взеха за Газпрома или данъка дивидент на Фортум и се оказва, че далеч по-скапани компании ми носят повече нетен доход.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Как ритейл спестява пари купувайки пут?
DOTM пут го виждам като защита на притежавани акции - гарантиран стоп лос.
Кой би купил нещо което се очаква да се занули ако нямат акции?
Ритейл би трябвало да са алчни, а не предпазливи.
Обикновено дребните мечета са неуверени и предпочитат отм ( по малък залог-по малък риск), докато големите с информацията от кухнята са итм.
И при портфейлите е така, ритейл с 40-50 ябълки като иска да ги хеджира и евтин отм пут му върши работа, ама чичко паричко с по много пъти х такива .... Не е ли логично ?Last edited by pipbel; 14.09.2021, 11:33.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
Само петрола крепи пазара, може и да си прав, но продължавам да разчитам тези дни на лоши новини, които да бутнат брутално надценения американски пазар. Освен WLL и малко APA нямам нито една друга американска акция.
Иначе напълно споделям намаляване на експозицията към американския пазар, но моята причина е изключително високия политически риск в С. Америка. За жалост търговията от България с неамерикански компании и валути извън долар/евро ми е трудна и данъците са голям кор. Иначе щях да го играя предимно в Москва и Буенос Айрес. Като си помисля какви такси ми взеха за Газпрома или данъка дивидент на Фортум и се оказва, че далеч по-скапани компании ми носят повече нетен доход.
... с други думи Антеро под 12, CLF или HCC под 15 (бая скоро беше) тази година няма да видим, а спад при фигни като Епъл не ме интересува.
===
написах го и видях някакво заглавие, че реддит са вдигнали урановите добивачи. Не е точно така разбира се, защото не е само на борсите в САЩ, но ясно доказва тезата, че всяка акция е потенциално меме.Last edited by terziеv; 14.09.2021, 01:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИз отм, още повече дотм шетат ритейли, решили да спестят някой друг гущер. По добре да си имам работа с тях, отколкото да инкасирам къчове от атовете на тяхна територия при итм.
DOTM пут го виждам като защита на притежавани акции - гарантиран стоп лос.
Кой би купил нещо което се очаква да се занули ако нямат акции?
Ритейл би трябвало да са алчни, а не предпазливи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Ахам, идва. Зад ъгълъ е. Антеро като удари 20, после ще върне до 19,50 и ще е супер за купуване.
Коментар
-
Аз продавам седмични ITM путове за HOOD. Мисля че премията е толкова голяма защото лихвата за шорт е висока (към 100% годишно беше по едно време).
Вероятно затова и не са симетрични премиите по пут и кол.
Нямам идея докъде може да падне, мен си ме кефи компанията, нулевата комисионна ми е фетиш и бих им бил клиент ако можех.
Сега не знам колко е лихвата за шорт, но колко време могат мечките да плащат 100% годишно - ще спрат да я натискат и пак ще скочи.
Твоята стратегия с шорт путове по волатилни (високо премийни) акции не ми е по вкуса. За мен продаването на опции не е много умно, въпреки че предимно продавам. По-умни са купувачите на опции, предполагам че купуват когато очакват нещо конкретно да се случи, за което продавачите не подозират.
Из отм, още повече дотм шетат ритейли, решили да спестят някой друг гущер. По добре да си имам работа с тях, отколкото да инкасирам къчове от атовете на тяхна територия при итм.
Мен механиката на дотм путовете си ми харесва - най лошото което може да ти се случи е да придобиеш нещо което така или иначе искаш на много хубав дисконт спрямо настоящата цена. Пък ако не стане - поне регулярно си прибираш премиите. Уин уин сичуейшън дето му викат.
От другата страна - при коловете, когато става дума за купуване - най добре е човек да купува възможно най дълбоко итм, т.е. с най малко допълнителна е.валю.Last edited by pipbel; 14.09.2021, 00:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеВреме е за Корекцията сега и за малко уроци за buying the dip
Коментар
-
след петъчният спад започва корекция нагоре през целия ден... заформя се и една трендлиния възходяща и аз влизам от нея за дълги ...но с внимание тъй като има часова съпротива от петък... и съм бил прав по късно тя бута цената на индекса
https://ibb.co/NTZ2L1h
Pip master
Коментар
-
Твоята стратегия с шорт путове по волатилни (високо премийни) акции не ми е по вкуса. За мен продаването на опции не е много умно, въпреки че предимно продавам. По-умни са купувачите на опции, предполагам че купуват когато очакват нещо конкретно да се случи, за което продавачите не подозират.
Коментар
Коментар