IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
"роснефт"
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от jujo_si Разгледай мнение

Защо Евраз а не Роснефт или Лукойл?
    1. За Евраз купуването работеше.
    2. Имам бая Евраз и искам да ми дигнете цената

...

бих купувал всичко руско, което е паднало >80%. ~0 риск. Малоумен трябва да си, да не купиш поне нещичко руско в момента.

Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Съвсем сериозно те питам - как, къде и от кого купуваш руски акции ?
    Примерно - давам ти 1000 евра кеш и ти ми купуваш руски акции....Всички комисионни ги плащам кеш, а когато ги продадеш получаваш 5%...
    Подписваш ми само една разписка за получените средства и за какво ще ги ползваш.
    Поздрави
    пп Ако искаш ми пиши на лични
    Пропуснал съм поста. Лукойл и Роснефт и в момента се търгуват в САЩ през OTC. Специално Лукойл е една от най-ликвидните.

редакция: извинявам се, IBKR днес не дават. Написах го по инерция от вчера.

редакция 2: с rsx колци в парите става. лично проверено.

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

И за какво ти е нещо дето скоро ще е делистнато, т.е. 1 голяма нула...
    Я пак.
    Last edited by terziеv; 02.03.2022, 21:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Ще пълниш с евроатлантическа солидарност и русофобия. С три пъти "ботоксно джудже" и два пъти "путлер" минаваш София - Бургас.

Или... парите за нафта ги слагаш в Евраз по 50 стинки. През ИБ може да се купува.
      Защо Евраз а не Роснефт или Лукойл?

Коментар

• Жорка, не си прав. Спекулацията със суровини е голяма работа. Аз там не влизам, баш защото е за батковци. По тази причина и аз съм при производителите/добивачите. Както обяснявах и по-рано, чрез компаниите КПДто е по-ниско. Другото е, че немалко компании ги няма на борсата. "Каргил" или големите кооперативи можеш само да им се радваш отстрани. За политическия и педалския риск при компаниите да не говорим. Ето ти CS - шеф негър, началник на отдела жена + китаец. Как няма да занулят; в Ню Йорк даже няма такива гаври. Всички са наясно, че Роснефт и Газпром са без пари в момента. Ама знаеш ли каква микроагресия ще направят янките; то шляхтата със зъби ще опита да прегризе тръбата.

dbc не ме кефи по други причини - много нафта, с която съм преял. Не мога да намеря ликвиден фонд за суровини, но без нафта. С лост най-добре.

.... но то като се замисля... какви суровини, какви две евро. за изкарване на пари има btc. За мен е като теслата обаче. Не мога и не мога да се счупя да купя подобна фигня. Нека ходи до милион, пак няма да се кача.
        Last edited by terziеv; 09.04.2021, 14:03.

Коментар

• Днес щеше да е поредният скучен ден - пак рекорди, пак гавра с кешовиците... обаче се случи нещо интересно. Роснефт не отразиха скока на нафтата.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

А не те притеснява това, че петрола е прекалено лесен за манипулиране. Също това че е един от главните инструментите за стъкмяване на инфлацията. А голяма инфлация и скъп петрол никой не иска.
            Друга е играта. Зеленизъм, спрени мощности, за разгръщането на които трябват години... ама ми се изтърка клавиатурата да пиша за нафтата. Получи се временен балон при нафтата, недей чете какви глупости пише по сайтовете, че става въпрос за политика. Иначе сме още в самото начало на катеренето. Пусни една търсачка тук и в темата за златото. Рискът е, че достъпът до най-добрите компании ти е под заплаха. Роснефт, Газпром, Синопек... и затова остава втора цедка като XOM, които трябва да напълнят борда с жени, негри и пе*и.

XLE е възможно най-неоправдания избор. Особено на този етап. Най-малкото опциите на XOM са си достатъчно ликвидни. Аз си държа хартии на XOM-чето, но отигравам цикъла през TALO. Надявам се на x3. Директно с фючърси със сигурност могат да се изкарат бая повече пари, ама не ги разбирам нещата

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
              Много хитро. Ако залагаш едновременно на зеленото и на черно, наистина няма да загубиш, но и нищо няма да спечелиш. Ако пък и двете вървят нагоре, отново се връщаме към скъсване на връзката между борсите и икономиката, т.е. няма значение на какво залагаш, важното е да играеш. Пак ще повторя, че според мен Шел е възможно най-лошият избор. Най-добрият е Роснефт, но аз не съм дорасъл за още една борса.
              РОСНЕФТ, добра акция.....но данъци и политика...? При Шел ако дадат пълен дивидент ще се взриви нагоре ако не ще си прав...малко остана ...Опек ,пак опек министри , резултати и определяне дивидент....ако остане нисък няма никой да остане при тях....виждаш твойта тирада ...нали?

Коментар

• Много хитро. Ако залагаш едновременно на зеленото и на черно, наистина няма да загубиш, но и нищо няма да спечелиш. Ако пък и двете вървят нагоре, отново се връщаме към скъсване на връзката между борсите и икономиката, т.е. няма значение на какво залагаш, важното е да играеш. Пак ще повторя, че според мен Шел е възможно най-лошият избор. Най-добрият е Роснефт, но аз не съм дорасъл за още една борса.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                  terziev, А така информативно ако трябва да избирате от петролни компания на коя от следните бихте заложили - Exxon, Chevron или Shell ?
                  При равни условия, от трите аз съм за Exxon. Мисля, че имат най-голяма възможност да "затворят" пазара, след като шистите загинат. Но виж как ти е данъкът за дивидентите на Шел, защото на тях централата е в Европа. След като базова валута ти е кроната, помисли дали не е по-добре направо при батковците от Роснефт, а за дивидент - Газпром. ОМВ-то му бях голям мераклия на 20 евро, но пак пустите данъци. Като цяло обаче не мисля, че сега са евтини. Задръж малко.

Иначе има разни от "умните" пари, дето казват да купуваме, когато всички продават. Не е за мен.

---

Хехе, биткойн ако не е баш лале... По същата причина не съм съгласен, че златото е добър хедж. Подценява се, че и при него цената се вдига от аматьори робинхудовци, които са прочели, че и там има файда. Това добре се видя март, не знам защо го забравиха толкова бързо.
                  Last edited by terziеv; 14.06.2020, 11:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение

не се знае както е тръгнало надолу колко още може да откара....това може да е само началото на спада при петрола...
                    аз лично съм си набелязал няколко позиции за пазаруване ако цената продължи да дълбае надолу....
                    това са PBR,WLL,RIG,HES,SWN,BP и CHK.За сега изчаквам да видим пазара какво ще покаже
                    Много се закучи този пазар. Въпреки, че не пипам петролни акции и аз съм изненадан, че петрола падна до $45 при работещо споразумение на ОПЕК. Поне числото $45 не ни изненадва, че го бяхме смятали за брейк ивън на шистоваците миналата година, нали?
                    Мисля си за следващата среща на картела, която е на 25-ти май. Ако решат да кътнат още продукция, ще вдигнат цената за малко време, но ще загубят още веднъж пазарен дял за сметка на шистоваците и независимите от картела производители. Много лош бизнес за тях. Ако разтурят споразумението пък - цената на петрола би паднала толкова бързо и толкова дълбоко, че петролната криза може да мине в системна, ще загубят доверие и помежду си и...няма IPO на Арамко, няма доприватизация на Роснефт - не мисля, че е вероятно. Най-вероятно е да не решат нищо ново и да оставят сегашното положение.

Гледам, че си избрал умишлено слаби акции, очевидно с идеята, че ако тръгне пазара нагоре, те ще растат най-бързо. Правил съм го и аз, докато разбрах, че собствения ми темперамент не ми позволява да ги държа достатъчно дълго, докато условията в които работят са неблагоприятни. Защото те гадовете растат твърде бързо, докато все още условията за бизнес пред тях са твърде лоши. Оттогава предпочитам производители с добри баланси, просто по-лесно ги задържам, ако стане временно напечено положението.

От твоите компании следя единствено SWN. Защото е газова. Но и тя е с най-слабия баланс сред останалите в полезрението ми:
                    EQT, RICE, RRC, AR, CNX, евентуално GPOR и QEP.
                    Гледам по картинките, че слиза по един чорап надолу, който се затапва през следващите 30 дни при цена между $6.80 и $7.00. Картинката интересно съвпада с времето за ОПЕК среща. От там нататък, ако не тръгне нагоре, то вероятно ще слезе до $5.50-$6.00 откъдето вече би трябвало да се оттласне. Затова и плановете ми са за първа покупка между $6.80 и $7.00 и втора (ако даде) - между $5.50 и $6.00.
                    Ако стане по този начин, това вероятно ще се случи при рейндж на петрола около $45 до ОПЕК.
                    ...Е ако се окаже, че снощи сме минали през дъно за петрола, здраве да е. Поредната пропусната възможност.

От дълго време си мисля, че най-доброто за силните петролни компании и държави е да минат в бакуордейшън на петрола. Просто трябва да затапят цените на петрола година напред, за да предотвратят възможността за хедж на слабите и новите играчи....и стремеж към някаква консолидация в сектора на шистовите компании. Иначе играта е пат, защото след всеки пик на цените надолу и след всяка вълна от фалити се появяват нови ентусиасти да изгорят нови пари. Тези дни слушах CEO-то на една от газовите компании, които следя, по време на пресконференцията след отчета му.Та, човека твърди, че в момента е необходимо незабавно да се увеличат двукратно сондите, за да се гарантира, че до края на годината наличните по щатите тръбопроводи ще бъдат запълнени с газ в пълен капацитет.
                    Прилоша ми. Не стана дума нито за прогноза за потреблението, нито за баланс с предлагането. Човека си иска да напълни тръбите докрай и това е положението. Така че умната и успех на всички, които пипат в енергийния сектор.
                    Last edited by Tkilata; 06.05.2017, 13:19.

Коментар

Working...
                    X