IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как сте колеги правите ли кинти

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Виж Marten.
      Гледах ги ама в сравнение с другите лагват, може би защото са специализирани. Ще видим другата седмица.

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
        Вече съм в играта след голяма чудене :-) За съжаление изпуснах отварянето и не можах да взема добра цена за една от акциите а другите направо ги изпуснах.

Това е за момента: UEC, CSX, CF, SCCO, EXPE, JBHT, NSC. Има доста място и за още ама да видим как ще тръгне.

Също това е лично мое мнение и не е препоръка за търговия.
        Виж Marten.

Коментар

• Вече съм в играта след голяма чудене :-) За съжаление изпуснах отварянето и не можах да взема добра цена за една от акциите а другите направо ги изпуснах.

Това е за момента: UEC, CSX, CF, SCCO, EXPE, JBHT, NSC. Има доста място и за още ама да видим как ще тръгне.

Също това е лично мое мнение и не е препоръка за търговия.

Коментар

• Ноемврийски PAAS 23 - нямам проблем да ме упражнят.

Коментар

• Днес/утре ще пускам въдици на 3 места, надявам се да хвана повечкото рибки
              soxl за 17дек и 21 Ян на 27-26$ за към 2.6 до 4.5% премия съотв.
              svxy за 19 ное @ 48 за около 1.4%
              mara 29-30$ за 26 ное - 2.2-2.4%

Коментар

• Еее, най-после ги минахме 85-те долара.

Коментар

• Какви точно чипове? ВСИЧКО липсва. От кондензаторчета по копейка, до свръхсложни интегрирани схеми за хиляди. Явно имат проблеми с някои мощности, част отива за криптокопачки... ама пак не ми се връзва съвсем. Четох разни обяснения по нета, които си противоречат и не описват цялата картинка.

А за автомобилите не е просто чиповете. Даже не знам защо толкова пеят само на тази струна. !ДЖАНТИ! няма, гумени уплътнения няма. Все неща, които са при подизпълнители. Но за тях вероятно транспортът има огромна роля. Все ми се струва, че при чиповете е малко по-друго. Ще видим отчетите.

--

иначе четох, че при паметите се очаква скоро да има свръхпредлагане и да паднат с много цените. Изобщо не го вярвам, ама на, умните хора ми го обясняват.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Чиповете.

Играта със SOXL едно на ръка. Обаче как стои въпросът с приходите на самите компании? Дори най-елементарни компоненти скочиха по 5-6 пъти, ако изобщо ги има. Транспортът едва ли е много голямо перо тук, ако и да не съм съвсем сигурен. Но по какъв начин и дали са засегнати от инфлацията самите производители.

Смятам, че дефицитите ще стават все по-свирепи. Но доколко самите производители ще са на кяр.
                    И аз се чудя кое точно недостига? Пясък ли (силиций) или машини които да произвеждат.
                    Ако е суровина, производителите може да не вземат голяма печалба, въпреки че може да ценообразуват като плочкаджии, монтьори удвоявайки материалите.
                    Според мен е абсурдно заради недостиг на чип да намаляват производство на коли.
                    Спокойно могат да вдигнат 2-3 хиляди цената заради чиповете и пак да има клиенти. Кой друг продукт може да надцака кола - лаптоп, телефон, кафеварка?
                    Също интересно е какви чипове липсват - нови модели или неща произвеждани от години.
                    Имаше и новина че в тайван чиповете недостигат заради сушата, но не смея да я спомена да не ме осмеят.
                    Last edited by jori; 18.10.2021, 00:24.

Коментар

• Чиповете.

Играта със SOXL едно на ръка. Обаче как стои въпросът с приходите на самите компании? Дори най-елементарни компоненти скочиха по 5-6 пъти, ако изобщо ги има. Транспортът едва ли е много голямо перо тук, ако и да не съм съвсем сигурен. Но по какъв начин и дали са засегнати от инфлацията самите производители.

Смятам, че дефицитите ще стават все по-свирепи. Но доколко самите производители ще са на кяр.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                        Пробвай разходки на чист въздух, медитация, йога, витамини и коензими... Има много неща, които можеш да направиш за себе си и да се почувстваш много по-добре

Пробвах борсова търговия. Действа. Печалбите правят чудеса със самочувствието. Пожелавам го всекиму. Ще видиш, че ако и ти почнеш да печелиш, ще изглеждаш с няколко сантиметра по-висок и барем някоя жена ти обърне внимание. Вероятно дори ще спреш и с лъжите, защото няма да има смисъл. Печалбите ще ти докарват достатъчно адреналин и ендорфин.

Иначе няма проблем ако предпочиташ йога, коензими и прочие мъжествени занимания. Халал да са ти. Щом обаче печалбите от борсовата търговия не те интересуват, ще е хубаво да спреш да пишеш в тази тема. Или поне ДА СПРЕШ ДА ЛЪЖЕШ И КЛЕВЕТИШ.

Коментар

• Пробвай разходки на чист въздух, медитация, йога, витамини и коензими... Има много неща, които можеш да направиш за себе си и да се почувстваш много по-добре

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                          Извинявам те предвид иЗполинската ти езикова култура. По принцип бих подминал написаното, защото е с отрицателна информативна и когнитивна стойност (т.е. човек затъпява като те чете). Все пак, предвид че споменаваш конкретно мен, отново без посочване на конкретен мой пост, се налага учтиво да те помоля да понаучиш значението на думата "подозирам". В твоя текст беше по-приемливо да използваш по-простичкото "измислям си". Разбира се най-точна би била употребата на "лъжа" и "заяждам се", но да не издребняваме.

Проблемът с лъжите е, че човек по някое време почва сам да им вярва. В твоя случай това доведе до две години под вода. Две години, през които спокойно можеше да станеш борсов милионер. Само трябваше да признаеш през себе си, че просто не ставаш и да препишеш от хората, на които им се получава.

Ето сега, безплатно ти казвам, че още не си изпуснал съвсем въглищата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                            Ама приказката в случая е за джуджето, което твърди, че е най-големия изполин на света с паничка, която се пълни в пъти по-бързо от паничките на другите. А какво има в паничката не е много ясно и се мени със задна дата. Някаква тайна субстанция е, под формата на пост-фактум трейдниг, от който и най-губщите позиции стават печеливши (AGRX и CWCO се оказа, че били печатница за пари). Всъщност не е ясно дали не е демо-паничка. Подозирам
                            Извинявам те предвид иЗполинската ти езикова култура. По принцип бих подминал написаното, защото е с отрицателна информативна и когнитивна стойност (т.е. човек затъпява като те чете). Все пак, предвид че споменаваш конкретно мен, отново без посочване на конкретен мой пост, се налага учтиво да те помоля да понаучиш значението на думата "подозирам". В твоя текст беше по-приемливо да използваш по-простичкото "измислям си". Разбира се най-точна би била употребата на "лъжа" и "заяждам се", но да не издребняваме.

Проблемът с лъжите е, че човек по някое време почва сам да им вярва. В твоя случай това доведе до две години под вода. Две години, през които спокойно можеше да станеш борсов милионер. Само трябваше да признаеш през себе си, че просто не ставаш и да препишеш от хората, на които им се получава.

Ето сега, безплатно ти казвам, че още не си изпуснал съвсем въглищата.

At the moment, 25% of all U.S. electricity produced is derived from coal-fired plants, up ten percentage points since the beginning of COVID.

Коментар

• Ама приказката в случая е за джуджето, което твърди, че е най-големия изполин на света с паничка, която се пълни в пъти по-бързо от паничките на другите. А какво има в паничката не е много ясно и се мени със задна дата. Някаква тайна субстанция е, под формата на пост-фактум трейдниг, от който и най-губщите позиции стават печеливши (AGRX и CWCO се оказа, че били печатница за пари). Всъщност не е ясно дали не е демо-паничка. Подозирам

Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                              Не, тези джуджета гледат какво има в чуждата паничка https://acf.bg/bg/osemte-dzhudzheta-novo-razsledvane-2/
                              Last edited by Money; 16.10.2021, 23:18.

Коментар

• Хубаво е да се припомнят някои работи. Особено "анализите" на същества, които са дълбоко под вода по време на най-бичия пазар в историята, но въпреки това не спират да дават акъл.

С други думи "Не правете като тях, за да няма ох и ах".

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Дългосрочният тренд за надолу е за приходите и печалбите на петролките, като XOM например. Освен ако не се преориентират към други бизнеси

Връх обявиха за консумацията на петрола. Иначе цената си зависи от търсенето и предлагането

За цената на петрола глeдах преди два-три месеца прогнози на IAE за нещо от сорта на $55-65 за 2022-2024. Т.е. движение настрани

Tekila стягаш ли куфарите за Китай

Това всъщност е за т.нар. break even или 5-Year Treasury Constant Maturity Securities, което показва инфлационните очаквания

Според мене ще има кратък ифлационен спайк, ама не драматичен (примерно 3.5% инфлация максимум и то за кратък период от по-малко от година) и после инфлацията пак ще се укроти. В момента и дългосрочните инфлационни очаквания си остават много ниски. А за златото това е по-важното, какви са дългосрочните инфлационни очаквания и лихви

Затова като стане дума за злато гледам предимно 10YR, а не толкова fed funds rate или дори 5-годишните constant maturity облигации

Money писа в/във NYSE
                                in Чужди капиталови пазари

25.09.2021, 08:03 Следвам

Проблемът отчасти е със supply chain disruption-ите, които ще отшумят. Иначе дългосрочно има два фактора, както казваш. Забавянето в Китай и преминаване към нова инфраструктура, а предполагам и подновямане на старата. Едното ще дърпа надолу, другото нагоре...

Ако това със суровините си го отиграл още от миналата година по това време сега можеш да прибереш тлъстите печалби. Някои от суровинето ще последват дървения материал. Със сигурност при въглищата това е временно качване. При други суровини вероятно ще има супер цикъл.
                                Виж по-малко | Към коментара
                                Но дори, когато действителността удря по главата (и по тотала), "анализаторът" не се отказва.

Написано на 10.10.2021, 17:50

Да, верно, казал съм 3.5% на годишна база и не съм уцелил право в десятката, ами греша с цели 0.1%. Чувствам се ужасно сега

Но някак предсказанията за хиперинфлация (което значи 50% месечно) ми се струват безкрайно далече от сегашните 0.3% месечна инфлация отчетена в щатите за август...

Мързи ме да търся постовете на форумния водолаз за Биткойн и за златото. Призовавам горепосоченият анализатор с хоби подводно лазене да ни ги припомни. С цел да се учим един от друг разбира се. Забавлението, което осигуряват неговите прогнози са просто бонус. Е, щеше да е малко по-приятно без лъжичката катран в меда - МНОГО ЛЪЖЕШ, Money. Не бива, грях е. Лоша карма.

Коментар

Working...
                                X