IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dengi Разгледай мнение
    Някой наблюдава ли RIG, този път отразява скока при нафтата много слабо.
    Да, аз. Нямам позиция, но го следя го изкъсо и при следващия спад на петрола ще действам. На 1 им са отчетите. Не мисля че е слабо, от 70 цента стигнаха 5 долара.

Коментар

• Някой наблюдава ли RIG, този път отразява скока при нафтата много слабо.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        Със или без желязото, VALE е подценено. Иначе съм съгласен, че суровините са готови за пързалка... за момент. Заложил съм бая путове на 13 и на 12. И после пак нагоре. Не ги разбирам отделно суровините къде какво търсене има, но в средносрочен план просто няма друг вариант.

Газпром няма нужда от коментар. Купен на 3-4 еврака няма продаване. Независимо дали ще върне обратно на 6 или ще качи до 10.

Мечел за жалост го изпуснах, както и останалите руски. POSCO даже не го бях чувал.

За Мечел колко е добър вход?
        За Мечел след срива 2008-2009 до 7 долара през 2011 стига до 60 долара, подозирам че с лекота може да стигне 15 долара имайки предвид че вероятно ще спечели $1 млрд за 2021. Иначе за вход не мога да кажа и най-добре си остави възможнсотс за добавки. Аз вече веднъж направих четворно от купените 2014 и продадени 2016, сега на тези които купих миналата година средната ми цена е 1,86, а бяха се сринали до 1,3. Не може да се уцели дъно тук и позицията да е премерена, че е много волатилна. Най-важното е че винаги след 2012 се е търгувала като компания, силно заплашена от фалит, но това ще е така само до момента, в който няма да е така, защото дългът намалява значително.. Малко е оскатаена защото се наложи да продадат активи, за да плащат дълга. За такава рискова позиция повече от 5% в портфолиото не препоръчвам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
          Как сте колеги правите ли кинти
          не. Вчера трябваше да пазарувам, но се оказа, че тия глупаци от SAXO са изтрили картата ми от която захранвам. И понеже съм на почивка в чужбина и картата не е в мен и не можах да заредя и да купя промоцията. Одеве ги питах защо са я изтрили и така и не отговориха. Абе...не са те виновни, а пословичната ми каръщина. Чаках тоя ден от 2 месеца, защото чак сега можех да заема пари хем и съвпадна с промоция и накрая пак ме прецака каръка.

Според вас това ли беше прословутата корекция зa която се говори от 3 месеца, или пак ще ни залъже и тогава вече ще ни занули?
          Last edited by IvelinaJensen; 19.10.2021, 23:43.

Коментар

• Със или без желязото, VALE е подценено. Иначе съм съгласен, че суровините са готови за пързалка... за момент. Заложил съм бая путове на 13 и на 12. И после пак нагоре. Не ги разбирам отделно суровините къде какво търсене има, но в средносрочен план просто няма друг вариант.

Газпром няма нужда от коментар. Купен на 3-4 еврака няма продаване. Независимо дали ще върне обратно на 6 или ще качи до 10.

Мечел за жалост го изпуснах, както и останалите руски. POSCO даже не го бях чувал.

За Мечел колко е добър вход?

Коментар

А кои са с пожизнен хоризонт при теб?
              Мисля че се задава по-сериозна 5% пързалка при суровините. Например CRB индекса е на горна точка на канала CRB Commodity Index | 2021 Data | 2022 Forecast | 1994-2020 Historical | Price | Quote (tradingeconomics.com) Не бих продал Gazprom особено след като вече малко коригира a също и MTL и POSCO, VALE ми е е под наблюдение повече от 2 месеца, но манипулаторите яко са го нарочили. Там искам да вкарам едни 40-50 К минимум и сигурно ще падне точно след като накупя. :-) В момента не виждам нищо по-добро от VALE при large cap суровините компании, не мисля че се търгува изобщо по фундамент и затова няма да и правя ама никакъв анализ и по-задълбочено проучване. Това е идеалната акция за buy and forget and let the dividends run.

Коментар

З... Ако нямаш суровини достатъчно, сега е моментът за нещо като VALE.
                Tц, не особено съгласен, не гледай че е евтино, че се е сурнало, не е без причина.
                3/4 от бизнеса им е желязо, а покрай почти завършената инфраструктура и пукането на имотния балон в Китай ( досега отговорен за над 1/2 от глобалното потребление)....нали.
                Виж ако отделят никела си и медта ( 20% общо) в друго дъщерно - и аз може там.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

NEXA, MT закрити
                  А кои са с пожизнен хоризонт при теб?

Коментар

• Направо не е за вярване. Кой ги раздава тези пари не знам вече...
                    Връщам се от Кауф..анд, напазарувал яко - диетичен хляб, кашкавал от тия -плащаш един - вземаш два, яйца XL размер, минерална вода от тия 11-литровите туби. поглеждам в платформата и всичко е възстановила. Цялата сметка. Даже са останали за един PUT на Nasdaq и се чудя веднага ли да го купя или да чакам 15900?

Коментар

• Зависи от акциите/секторите, но като цяло тепърва ще катерим. Ако дават добър дивидент, не бих пипал или бих продавал колци. При мен старческите (WELL/VTR) са прекалено нависоко и ми се иска да кастря... Ако нямаш суровини достатъчно, сега е моментът за нещо като VALE.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                        Днес пазара е прекалено оптимистичен и затова не очаквам ръст. Имам насъбрани тлъсти печалби при акции, които не са ми с пожизнен хоризонт. Точно днес на откриването големите батки прибират печалби от няколко от най-ръстовите позиции напоследък. Дали да не ги последвам се чудя, че оптимизма ми взе да идва малко множко като знам че Китай е с режим на тока
                        NEXA, MT закрити

Коментар

• Днес пазара е прекалено оптимистичен и затова не очаквам ръст. Имам насъбрани тлъсти печалби при акции, които не са ми с пожизнен хоризонт. Точно днес на откриването големите батки прибират печалби от няколко от най-ръстовите позиции напоследък. Дали да не ги последвам се чудя, че оптимизма ми взе да идва малко множко като знам че Китай е с режим на тока

Коментар

Ноемврийски PAAS 23 - нямам проблем да ме упражнят.
                            Ха, тръгнало нагоре. Колко неочаквано. И танкерчетата (dht) на годишен връх. A газът сякаш се търгува по техника и отскочи от 4,9.

Мисля, че е добър момент за BOIL игра.

Коментар

• Продадох си М преди месец.Държах ги 1.5 години.Направих повече от 100 процента.Сега малко ме е яд ,само днес още 17% ъп

Коментар

• Дай акъл за каруците. Тези Marten знаеш ли ги?

Иначе пазара го разпрах с хастара.

Коментар

Working...
                                X