IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Бъфет може да се учи от теб в анализите си, да не му писа имейл та така бързо намали и дела си в BAC?
    https://www.cnbc.com/2024/04/13/buff...investing.html

Не ми се пише по темата ,тук има достатъчно мисъл от доста по образовани финансово хора ,предполагам някои са го чели

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Проблема с Окси е че има дългове и има малка капитализация и пазар,Шеврон например заради интеграцията си може да печели и при ниски цени за барел петрол ,това са основните разлики ,отделно е и това с Холъб,жената която е директор там ,Бъфет по скоро е купил заради евтината оценка ,но то има защо да е евтина ,малко сценария е като при Сноуфлейк и там бяха много обещания много нещо но все пак профит няма ,няма и да има скоро,тука с Оксиденшъл подобна картинка ,има и вариант Б след години които като дълъг период не са опция за всеки
      Бъфет може да се учи от теб в анализите си, да не му писа имейл та така бързо намали и дела си в BAC?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        Е, то аз затова и не съм Бъфет. Жените са супер за много неща, но жена за водач дори на каруца е бедствие.
        Бъфета не винаги за следване ,Сума ти куци инвестиции за Парамаунт се извинил че загубили пари ,ама някой го е следвал какво ?Пие една студена вода ,аз като гледам читавите им входове май ги правят тия под него ,а той се услисва по стари схеми дето май вече не са толкова адекватни

Коментар

• Е, то аз затова и не съм Бъфет. Жените са супер за много неща, но жена за водач дори на каруца е бедствие.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Коле, с портфейл от 500евро, заслужава ли си да пишеш в тази тема? Я си ела обратно в имотната тема, че сегашните срутвачи са гола-вода. Как е положението в деЦката? Зазидано ли е? С Левчо те каним на късно море, ела да си похортуваме на по бира.
            Портфейла е увеличен - средно за позиция око 8 000 - 10 000 долара

Коментар

И за дългосрочно си имам мнение, но отговорът ми беше конкретно на въпроса "как се изкарват пари от нафтодобивните". Не е съвсем пряка връзката между суровина и цена на акциите. Ексон ти е на нива от нафта >100, Сънкур е много над цената тогава. Тръбите, които са ми най-голямата позиция са на 5 годишен връх и много над петрол на 100.

Ето например, едва още по мащабна война може да направи нафтата по 200 и в същото време да съсипе бая добивачи.

... пък и фактът, че Кавръков е продал говори много. Не че бих купил компания, водена от жена инженер.
              Проблема с Окси е че има дългове и има малка капитализация и пазар,Шеврон например заради интеграцията си може да печели и при ниски цени за барел петрол ,това са основните разлики ,отделно е и това с Холъб,жената която е директор там ,Бъфет по скоро е купил заради евтината оценка ,но то има защо да е евтина ,малко сценария е като при Сноуфлейк и там бяха много обещания много нещо но все пак профит няма ,няма и да има скоро,тука с Оксиденшъл подобна картинка ,има и вариант Б след години които като дълъг период не са опция за всеки

Коментар

... пък и фактът, че Кавръков е продал говори много. Не че бих купил компания, водена от жена инженер.
                Интересно. Бъфетът купи акцията точно заради тази жена. Била с интегритет, ала бала, и т.н
                Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Доста е странно всичко, за първи път нямам идея какво предстои. Някои умни хора дават паралел с 1968, когато също е имало прекомерни дефицити и ситуации близки до бунтове в САЩ. Ако е така ще ми обърка базовия 18г цикъл. Други умни хора твърдят, че сме като 1995. Мисля си, че след година ще имаме проблем по-скоро със стагфлация, отколкото с дефлационна рецесия, но не бих се обзаложил.
                  Надявам се сега наистина да има хубаво рали, особено в крипто, но с едно оченце гледам към изходите.
                  Естествено, че няма да позволят дефлация. В момента е някаква кратка аберация. Някой го беше писал преди време, кога не беше модерно. Май беше обяснил и причините, но съм позабравил.

Я да си купя нещо от Алито, докато още може
                  ​​​​​​

Коментар

• И за дългосрочно си имам мнение, но отговорът ми беше конкретно на въпроса "как се изкарват пари от нафтодобивните". Не е съвсем пряка връзката между суровина и цена на акциите. Ексон ти е на нива от нафта >100, Сънкур е много над цената тогава. Тръбите, които са ми най-голямата позиция са на 5 годишен връх и много над петрол на 100.

Ето например, едва още по мащабна война може да направи нафтата по 200 и в същото време да съсипе бая добивачи.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
                      Май се прецаках с това изчакване на S&P 500, в началото на месеца цената беше по-добра.

Поредно доказателство, че трябва просто да правя обратното на това което казва danetha..

Другата седмица май ще действам и влизам пак в регулярен DCA, няма никакъв смисъл от спекулиране.
                      мислех, че отдавна всички знаят правилото
                      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
                        Доста объркана ситуация с ЦМ.

До сега не съм виждал ФЕД ПИВОТ на самия олтаймхай при ЗЛАТО. Подобно нещо 1973 но там нещата не са чак толкова адекватни поради отвързване на златото.

Обикновенно фед пивота е

или на дъно на ЦМ 2000 Г.

или по време на корекция металите и след това рали при металите 2007

или след олтаймхай 1980

или баш на някво рали и връхче и след тва спих ЦМ, 2019.

Лихвите по Двугодишните облигации като чели обръщат тренда , ако е така златото би трябвало да ги последва. като добавим и дивергенцията между злато и сребро.
                        също и тренда на петрола клони ситуацията като чели към 2019.

https://x.com/nickgerli1/status/1579873616451502081

https://www.macrotrends.net/1333/his...100-year-chart

https://tradingeconomics.com/united-...ear-note-yield
                        Доста е странно всичко, за първи път нямам идея какво предстои. Някои умни хора дават паралел с 1968, когато също е имало прекомерни дефицити и ситуации близки до бунтове в САЩ. Ако е така ще ми обърка базовия 18г цикъл. Други умни хора твърдят, че сме като 1995. Мисля си, че след година ще имаме проблем по-скоро със стагфлация, отколкото с дефлационна рецесия, но не бих се обзаложил.
                        Надявам се сега наистина да има хубаво рали, особено в крипто, но с едно оченце гледам към изходите.
                        Last edited by RInvestor; 26.09.2024, 11:59.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n4212144[/ATTACH]
                          Кайзере, Кайзере, нито мене четеш, нито себе си.

Изкарай си графиката на XLE от 12ти досега и ще видиш, че си играл 100% гей ванга. Буквално на деня отскача и не спира да катери. Бонус, ако я постнеш тука.

А после погледни и в следващия пост какво съм ти казал за големите риби.

Но за да няма объркване - не бих взимал широки фондове. Бритишите още стават за купуване.
                          Обърках се от коментара ти. Казвам и преди и сега, че петрола смятам ще пада и затова не купувам петролски акции. както и да е. Жив и здрав да си Терзиев!
                          Офтопик - чета винаги с интерес твоите коментари...
                          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Тия ги продадох преди месец,пак с малка печалба.Нещо не вървят гладко нещата с Виза
                            Коле, с портфейл от 500евро, заслужава ли си да пишеш в тази тема? Я си ела обратно в имотната тема, че сегашните срутвачи са гола-вода. Как е положението в деЦката? Зазидано ли е? С Левчо те каним на късно море, ела да си похортуваме на по бира.
                            Last edited by два_таралежа; 26.09.2024, 12:33.

Коментар

• За най-добрия "инвеститор" сред брокерите и "най-добрия" брокер сред инвеститорите,българския Бъфет,познат в този форум като лицето Николайчо.
                              А някои казват,че тайминга бил всичко,но това момче е на път да прати тази теория в коша.

China is considering injecting up to 1 Trillion yuan ($142 Billion) of capital into its biggest state banks The last time China injected capital into big banks was during the global financial crisis back in 2008
                              Last edited by danetha; 26.09.2024, 10:54.

Коментар

• Тия ги продадох преди месец,пак с малка печалба.Нещо не вървят гладко нещата с Виза

Коментар

Working...
                                X