IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
    Пазара е сравнително стар , 15 годишен
    Накратко за price action-а.
    Кончето в момента е в 6-7мес, консолидация.И още по-важното е,че това става около АТН.
    След такава дълга консолидация ще последва много силно и масивно движение в една от двете посоки,което ще продължи месеци.
    Няма да има замръзвания,паузи някъде и т.н.Движението ще е голямо.Паузите са в момента.

КОлкото за крипто пазара,той се дели на две,Преди и след СМЕ фючърсите.Така че ако искаш да търсиш някакъв фрактал или зависимост,гледай от 2017 насам когато маркет мейкър стана СМЕ.Преди това беше лесно и х100 по-доходоностно от сега
    Таргетите ти иначе са точни.Под 10к ще иде на 99%.100к обаче за мен е 50/50 и то ако ходи трябва да е следващите 1-3м.
    Last edited by danetha; 27.09.2024, 20:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Това няма да стане никога ве момче.За етера 270% ръст.Пък и за месец два
      ПОсле такова замръзване на 80 на коня също няма как да има,нито е имало подобен price action,нито има някаква логика в това.
      След край на цикъла при коня следват нереални за човешката психика дъмпове,продължаващи с месеци и години
      Замръзване,каквото и да е,няма как да има
      Биткойн 2017 септември - декември ръна от 2000-3000 до 19 600. Етера може да го повтори.
      Отделно сега Биткойн доминацията е на пикови нива .

Относно замръзването имам предвид биткойна да не може да направи връх доста повече от месец , което е около месец при класически алкойсезон, това към края на да изнерви участниците и да ротират към алткойни без нов връх при биткойна. Това за изненадата при крипто.

Пазара е сравнително стар , 15 годишен и и от сравнително голям порядък и няма как да завърши бе някъква форма на еуфория и не мисля че края на тази зима беше така .
      Ако се сравни с декември януари 2017 и април -май 2021 модела не е спазен.

Ноември 2021 е ритресмант , флат корекция при крипто ,
      а и сега имаме и нов връх пазара при крипто незавършва така.

Иначе след пробив 100 000 , и аз чакам Да влезе в убийствен мечи тренд не толкова като цена а като тайминг . Около 2030 го чакам на 9000-6000.
      Last edited by Майстора233; 27.09.2024, 20:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
        Относно алткойните мисля да си купя един лотариен 500евро билет за SUI, гледам че има resistence на 1.80. Но колко нагоре може да отиде нямам идея. От крипто не разбирам, по принцип не завършва ли биткойн цикъла преди алтовете?
        Купуваш някаква шитня,която е +114% за септ
        Мислех,че не си новобранец
        Last edited by danetha; 27.09.2024, 17:09.

Коментар

Ще се ориентираш по силен алткойн сезона и етер над 10 000 за край на цикъла. Което буквално може да се случи за месец -два. При биткойна може да има изненади от типът леко боцване на 100 000. , поле замръзване на 80 000 за по дълго време отколко всички очакват докато в един етап всичко останало почва да бичи.
          Това няма да стане никога ве момче.За етера 270% ръст.Пък и за месец два
          ПОсле такова замръзване на 80 на коня също няма как да има,нито е имало подобен price action,нито има някаква логика в това.
          След край на цикъла при коня следват нереални за човешката психика дъмпове,продължаващи с месеци и години
          Замръзване,каквото и да е,няма как да има
          Last edited by danetha; 27.09.2024, 17:10.

Коментар

Това с 68 година го писах преди няколко години.
            Но без крайна фаза на еуфория нямя как на да влезем във тежък стагфлационен мечи пазар. Всички сигнали са на лице .
            Ще се ориентираш по силен алткойн сезона и етер над 10 000 за край на цикъла. Което буквално може да се случи за месец -два. При биткойна може да има изненади от типът леко боцване на 100 000. , поле замръзване на 80 000 за по дълго време отколко всички очакват докато в един етап всичко останало почва да бичи. Не казвам че ще стане така но некак си иначе ми се вижда прекалено лесно.
            Относно алткойните мисля да си купя един лотариен 500евро билет за SUI, гледам че има resistence на 1.80. Но колко нагоре може да отиде нямам идея. От крипто не разбирам, по принцип не завършва ли биткойн цикъла преди алтовете?

Коментар

• Canadian Solar Inc. (CSIQ) NasdaqGS - NasdaqGS Real Time Price. Currency in USD
              14.90+0.93(+6.66%)
              Случаенос?

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
              Точно в този момент априлските 5$ колци на btg са изключително евтин залог. Няма нужда от спредове, чистички дълги колци.
              Определено не уцелих най-добрия момент, обаче до април има още малко време.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                Сега, признавам, че не ги знам китайците какво що. Обаче, ако наистина са решили да стимулират ВСИЧКО, това означава най-вече безумен ръст на суровини и преработвателна промишленост. Някой, не помня кой, май спомена да се купува железо кога беше точно на дъно.

Като следствие ще имаме рязко обръщане на вектора от дефлация към инфлация. Така де, в заводите в Кантон може да работят само роботи и да не им трябват заплати, ама без въглища и те не искат да работят.

Въпросът е дали Щатите ще го позволят или ще затворят границите.

Според мен се играе с колци далеч извън парите, защото не вярвам жълтите да са тръгнали толкова ва банк. Това си е бетер основание за реална война.

... а, да... и това всъщност не е много бичо за златото.
                https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...-da-e-za-dalgo

Китай събуди пазара на индустриални метали, но няма да е за дълго Димитър Георгиев, ръководител "Финансови пазари" в "ЕЛАНА Трейдинг", "Бизнес старт", 26.09.2024 г.

Не смятам, че това съживяване ще трае много дълго - пазарът отново ще се сблъска с реалността, че пазарът на имоти в Китай и все по-високата задлъжнялост на общини и компании ще се окаже решаващият фактор. Не очаквам в следващите няколко месеца някакво силно рали на пазара на металите - в момента виждаме една възходяща корекция на негативния тренд.

Коментар

• Сега, признавам, че не ги знам китайците какво що. Обаче, ако наистина са решили да стимулират ВСИЧКО, това означава най-вече безумен ръст на суровини и преработвателна промишленост. Някой, не помня кой, май спомена да се купува железо кога беше точно на дъно.

Като следствие ще имаме рязко обръщане на вектора от дефлация към инфлация. Така де, в заводите в Кантон може да работят само роботи и да не им трябват заплати, ама без въглища и те не искат да работят.

Въпросът е дали Щатите ще го позволят или ще затворят границите.

Според мен се играе с колци далеч извън парите, защото не вярвам жълтите да са тръгнали толкова ва банк. Това си е бетер основание за реална война.

... а, да... и това всъщност не е много бичо за златото.
                  Last edited by terziеv; 26.09.2024, 23:58.

Коментар

• Майчице, китайците прекалиха. Мислех, че тоя CWEB ще си го държа до гроб.

Коментар

• Дайте акъл за петрола Ексън под 100 дали ще падне ?

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Доста е странно всичко, за първи път нямам идея какво предстои. Някои умни хора дават паралел с 1968, когато също е имало прекомерни дефицити и ситуации близки до бунтове в САЩ. Ако е така ще ми обърка базовия 18г цикъл. Други умни хора твърдят, че сме като 1995. Мисля си, че след година ще имаме проблем по-скоро със стагфлация, отколкото с дефлационна рецесия, но не бих се обзаложил.
                        Надявам се сега наистина да има хубаво рали, особено в крипто, но с едно оченце гледам към изходите.
                        Това с 68 година го писах преди няколко години.
                        Но без крайна фаза на еуфория нямя как на да влезем във тежък стагфлационен мечи пазар. Всички сигнали са на лице .
                        Ще се ориентираш по силен алткойн сезона и етер над 10 000 за край на цикъла. Което буквално може да се случи за месец -два. При биткойна може да има изненади от типът леко боцване на 100 000. , поле замръзване на 80 000 за по дълго време отколко всички очакват докато в един етап всичко останало почва да бичи. Не казвам че ще стане така но некак си иначе ми се вижда прекалено лесно.
                        Last edited by Майстора233; 26.09.2024, 19:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Няма и нужда, но къде е Бъфет и къде Larry Swedroe (при цялото ми уважение към него)? Истината е, че винаги ще има някой да отрича селекциите на Бъфет, при това той сам си признава, че е правил грешки и вероятно ще прави и в бъдеще. BRK.A/B ни връща в реалността.
                          Бъфет е човек ,не забравяй това ,имай предвид че и най големите мозъци в едни такива години на близо 100 доближава ,се променят малко или много ,според мен той търси неща които вече са игла в купа сено и риска да се нашие е по голям отколкото в годините когато е бил млад

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                            Хм такова разминаване с очаквания за 2 дни не бях имал - все едно жълтите директно прведоха пари на луксозните групи. Това 9% за ден отдавна не бях виждал. Жълтите тех се качват по малко от френските модни къщи.

Кавръков стискаш ли още ЛВМХ?
                            Не ,и него го продадох с 10% плюс,мислех да взема Hermes на 1900 но се отказах ,нива около 1600,1700.1750 нещо такова бих го пипнал но ми се стори скъпа ,а и Китай въпреки стимулите не се знае дали ще тръгне влака ,за мен само Хермес си струва от лукса и нищо друго ,ти знаеш защо

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

https://www.cnbc.com/2024/04/13/buff...investing.html

Не ми се пише по темата ,тук има достатъчно мисъл от доста по образовани финансово хора ,предполагам някои са го чели
                              Няма и нужда, но къде е Бъфет и къде Larry Swedroe (при цялото ми уважение към него)? Истината е, че винаги ще има някой да отрича селекциите на Бъфет, при това той сам си признава, че е правил грешки и вероятно ще прави и в бъдеще. BRK.A/B ни връща в реалността.

Коментар

• Хм такова разминаване с очаквания за 2 дни не бях имал - все едно жълтите директно прведоха пари на луксозните групи. Това 9% за ден отдавна не бях виждал. Жълтите тех се качват по малко от френските модни къщи.

Кавръков стискаш ли още ЛВМХ?

Коментар

Working...
                                X