IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не, още търся. Литият е свръх спекулативен и разни компании спокойно могат да отидат у реката, дори да ми е точна идеята. Posco сякаш пасва - хем желязо, хем разни батерийни разработки... обаче ми е терсене да купувам на тази цена, а и си е предимно стомана. Т.е. пак може да съм прав, а това чудо да се гмурне.

... eto, Сименс е добре като експозиция, обаче на тази цена ли

...

добавка - проблемът е, че хайпът по електрокарите се спихна, но електроинфраструктурата е на връх заради хайпа по ИИ и не става за пазар.
    Last edited by terziеv; 10.10.2024, 13:30.

Коментар

• Аз съм си набелязала тези:
      UUUU - Energy Fuels Inc

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        Пак да попитам, че повторението е майка на нещо си.

Как да спечеля от тролеите? Аз съм напълно убеден, че там е не бъдещето, а буквално настоящето.

Китай е центърът, но те са в другия лагер и срязването на финансовите връзки е въпрос на време. Европа - абсолютно не. Какво остава? Уран, лиитий, Тесла...?

И съм все по-сигурен, че нафтата е за купуване. Няма противоречие.
        Намери ли нещо интересно? Понеже си на ти със суровините - какво мислиш за това:

https://s201.q4cdn.com/960975307/fil...tion-vweb2.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

CAVA?
          Защо е толкова скъп този ресторант? Да не продават пици с кристали?

С P/E около 360 и инсайдерски транзакции -42%... нали не мислиш да купуваш?

Може да си взема някой пут утре. Малко прилича на CVNA... но тук Short Float никога не е бил 44 - 45% и май няма много предпоставки за дълъг ръст...
          Скъп, но опашки се вият пред ресторантите. И цялата група се оживи - CMG, SG, SHAK. Всеки случай няма да добавям повече и при първия признак на слабост продавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

От нормалните хора,да.Но едни ватничета купиха и то панел.И то точно на FED pivot-a
            ее, ти пък всичко знаеш
            клюкарка
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
              Сбъркал си темата...
              Тук няма човек, който да мисли, че е умно да се инвестира в недвижими имоти. Нито сега, нито преди 2, 3, 5 или 10 години...
              .
              От нормалните хора,да.Но едни ватничета купиха и то панел.И то точно на FED pivot-a

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                MSTR 24% CORZ 20% CART 14% CAVA 11% COHR 10% CEG 9% META 6% Cash 6%
                Малко съм се разпръснал, но основен фокус е крипто
                CAVA?
                Защо е толкова скъп този ресторант? Да не продават пици с кристали?

С P/E около 360 и инсайдерски транзакции -42%... нали не мислиш да купуваш?

Може да си взема някой пут утре. Малко прилича на CVNA... но тук Short Float никога не е бил 44 - 45% и май няма много предпоставки за дълъг ръст...

Коментар

• MSTR 24% CORZ 20% CART 14% CAVA 11% COHR 10% CEG 9% META 6% Cash 6%
                  Малко съм се разпръснал, но основен фокус е крипто

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

В момента средната цена по твоята справка върви към 2200 Нещо пречупването през 2022 не се случи, защо така? Колко пъти ти писах, Купувай, още не е късно! Помниш ли сега ти? Я да видим дали ще имаш доблестта да си признаеш и да кажеш: Прав беше, яд ме е, че не те послушах.
                    Сбъркал си темата...

Тук няма човек, който да мисли, че е умно да се инвестира в недвижими имоти. Нито сега, нито преди 2, 3, 5 или 10 години...

Приемливи са само чрез финансови инструменти.

Сори, ама някой трябваше да ти го каже...

Коментар

• Според мен днес беше як btfd момент за суровините. Уранските дори излязоха на зелено в края.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ми то толкоз беше горивото, ама вече трудно помниш.

Ето връща ми се паметта...

Жилищният пазар - анализи и прогнози (imoti.net)

Статия от 2021ва :

Пазарът на жилища е във фаза на балон

Николай Кавръков, читател на Investor.bg, коментиращ с потребителското име nkavrakov1982

Пазарът на жилища през 2021 г. бързо навлезе във фазата на еуфорията, движен от мощната кредитна експанзия на банките, екстремно ниското предлагане на жилища на пазара спрямо високото търсене и не на последно място страха от ускоряващата се инфлация, който доведе до ръстове на цените от 20% до 30%, особено на пазара в София.

Заради двуцифрените ръстове на цените в много кратък период, които вече значително задминаха ръста и на доходите, и на икономиката, категорично мога да кажа, че пазарът на жилища е във фаза на балон. Налице са всички фактори - агресивно ниски лихви по ипотеките, огромни проценти на поскъпване за няколко месеца, ниски наеми спрямо високи вноски по ипотечните заеми, изоставащи доходи, бясно строителство, мания при купувачите, които придобиват имот от страх „да не изпуснат влака“, наддаване за имоти в определени локации. Налице е пазар, откъснат напълно от фундамента си.

Основните фактори, които ще повлияят на пазара на жилища тази година, са рискът от стагнация в икономиката, породен от високата инфлация, водеща до ерозия в доходите на домакинствата и затруднения в изплащането на кредитите им, поемането на нови дългове и всички останали разходи за живот. Инфлацията ще бъде водещ фактор и нейното влияние ще продължи да формира жилищни цени, които пазарът няма да може да поеме, като налице е и риск от повишаващи се лихвени проценти от централните банки и в частност ЕЦБ в отговор на високата инфлация въпреки уверенията, че лихвите ще са ниски. Друг фактор са предприетите от БНБ мерки за ограничаване на кредитирането, изразяващи се в по-висок антицикличен буфер към кредитните рискови експозиции на банките.

Цените на жилищните имоти в момента вече са недостъпни в много голям процент от локациите на пазара и за относително голям процент от купувачите. Очаквам жилищния пазар да достигне точката на пречупване около средата на 2022 г. и след това цените да започват да падат, защото вече се намираме във фазата, в която централните банки не могат да поддържат прекалено ниски лихвите в условията на висок глобален инфлационен натиск.

===2079===

В момента средната цена по твоята справка върви към 2200 Нещо пречупването през 2022 не се случи, защо така? Колко пъти ти писах, Купувай, още не е късно! Помниш ли сега ти? Я да видим дали ще имаш доблестта да си признаеш и да кажеш: Прав беше, яд ме е, че не те послушах.
                        Last edited by два_таралежа; 08.10.2024, 22:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Чакай бе, не беше ли ти този който предсказваше 200$ за барел и цена за литър бензин на бензиностанциите над 5лв?
                          Ми то толкоз беше горивото, ама вече трудно помниш.

Коментар

Те понеже нямат значение затова целия сектор петрол и газ удари дъното когато излязоха въпросните рейтинги ,реално преди това беше .
                            Рейтингите имат значение защото се правят от финансови анализатори ,разбира се няма как да има 100% ова гаранция за нищо но са ориентир накъде отива дадена компания .
                            За последните над 12 месеца всички издадени анализи за Епъл са почти на над 90% припокрити .
                            Има и други примери да не задълбавам
                            При падащ пазар е ясно че няма къде да се скриеш освен в държавен дълг и там рейтингите отиват в кофата но когато пазара расте те имат значение
                            Чакай бе, не беше ли ти този който предсказваше 200$ за барел и цена за литър бензин на бензиностанциите над 5лв?

Коментар

• Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение

Това е направо за бисери и вицове. Вземи прочети малко книги. От най-елементрна логика може да се изведе, че тези рейтинги нямат НИКАКВО значение. Най-малкото, ако беше така, всичи щяхме да ги гледаме, да инвестираме само в компании с най-висок рейтинг и никой на планетата няма нужда работи и всички ще караме луксозни лимузини. Това обаче не е така, следователно работата с рейтингите не така. За по задълбочени познания ти препоръчвам поне Wikipedia да прегледаш за пазара с идеална информация и трудовете на Фама, за да вденеш, че никой не може да предскаже пазара, да не говорим за смешниците с рейтингите. Единствена причина тези да изобщо да съществуват е, че има такива като теб да им вярват. Или поне направи историческа справка - през кризата 2008 г. как се се представили компаниите( и най-вече ипотечните облигации) с най-висоок инвестиционен рейтинг. Ама предполагам, че за тези неща нямаш време защото си решил да ръсиш мъдрост по форумите и да ограмотяваш другите защото са неуки.
                              Те понеже нямат значение затова целия сектор петрол и газ удари дъното когато излязоха въпросните рейтинги ,реално преди това беше .
                              Рейтингите имат значение защото се правят от финансови анализатори ,разбира се няма как да има 100% ова гаранция за нищо но са ориентир накъде отива дадена компания .
                              За последните над 12 месеца всички издадени анализи за Епъл са почти на над 90% припокрити .
                              Има и други примери да не задълбавам
                              При падащ пазар е ясно че няма къде да се скриеш освен в държавен дълг и там рейтингите отиват в кофата но когато пазара расте те имат значение

Коментар

Между другото предложената от теб Бритиш петролка е със рейтинг strong SELL последно най-ниско ниво на Zacks
                                Това е направо за бисери и вицове. Вземи прочети малко книги. От най-елементрна логика може да се изведе, че тези рейтинги нямат НИКАКВО значение. Най-малкото, ако беше така, всичи щяхме да ги гледаме, да инвестираме само в компании с най-висок рейтинг и никой на планетата няма нужда работи и всички ще караме луксозни лимузини. Това обаче не е така, следователно работата с рейтингите не така. За по задълбочени познания ти препоръчвам поне Wikipedia да прегледаш за пазара с идеална информация и трудовете на Фама, за да вденеш, че никой не може да предскаже пазара, да не говорим за смешниците с рейтингите. Единствена причина тези да изобщо да съществуват е, че има такива като теб да им вярват. Или поне направи историческа справка - през кризата 2008 г. как се се представили компаниите( и най-вече ипотечните облигации) с най-висоок инвестиционен рейтинг. Ама предполагам, че за тези неща нямаш време защото си решил да ръсиш мъдрост по форумите и да ограмотяваш другите защото са неуки.

Коментар

Working...
                                X