Кавръков понеже ме попита за ЛВ - можеш да провериш в няколко поста съм споделил какво държа в портфейла и защо. От беглия поглед на въпросите ти оставам с впечатление /може и да греша/ че търсиш акция която ще ти гарантира че няма да се понижи с повече от 20-30%. Лошата новина е че такава аз поне не съм видял все още.
По време на кризата 2008 и ЛВ и Хермес си ги разпродадоха стабилно. Миналата година Хермес направи почти 45% надолу. Беше споделил нещо за пенсия, имам усещането че си и с бързи пръсти - защо не потръсиш алтернатива например фондове - там нямаш котировки, дори да подадеш поръчка в следствие на паника, стига да не е дошъл часа за сетълмент можеш да я канселираш.
Има два интересни фонда - единия е на Пиктет а другия на Гам. Ако търсиш чист лукс Гам са по концентрирани докато Пиктета дават по-скоро експозиция базирана на бранд валю:
Иначе за ЛВ - интересна компания пред която най-големия риск за мен са амбициите на БА за растеж и да не започне да размива стойността през призмата да бута продажбите. Това ще удари нетния марж което за луксозния сектор поне по мой наблюдения е ключово. Другия малко по дългосрочен риск е как децата му ще се разбират за управлението на компанията. Има разбира се и други.
Коментар