Първоначално изпратено от Бедният брoкер
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Ако си купил 1 акция за 100$
знам че ти е слабост,
ама краварите са се навели и руснака (БРИКС) идва със разкопчани гащи ....
Говорим за хоризонт от 12 месеца.Last edited by Бедният брoкер; 20.07.2023, 23:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Дирижабъл е "балон" пълен с "въздух" всъщност водород и хелий което го прави много взриво опасно - прочети за Хинденбург в уикито
До оня ден те беше яд че си ги купил сега те е яд че си купил малко
На тоя огън ще е печеш на всеки няколко месеца и ще осъзнаеш защо много хора предпочитат имотитеLast edited by Bailor; 20.07.2023, 23:45.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ако си купил 1 акция за 100$ и после още 0.2 акции за 60$ имаш сумарно 1.2 акции за 160$
така средната цена на акция ти се качва на 133$
ако си на Фифо и продадеш 1 акция -> ще я извади на 100$ защото втората покупка не играе.
ако си на Среден и разкараш 1 акция -> ще я изпише на 133$ защото я усреднява с втората покупка.
т.е. ако си я продал тая 1 акция за 150$ при Фифо ще имаш печалба от 50$ и данък 5$
при средния метод печалбата ще ти е 17$ и 1.7$ данък. това е
при фифо ще ти остане налична 0.2 акция на себестойност 60$,
а при средния метод ще имаш налични 0.2 акции на себестойност 27$
При теб виждаш ли да кажем купил си 5 акции на 100 долара после 5 на 150 долара след като няма усредняване как се визуализират на един ред 5 броя с цена 100 долара и на втори ред 5 броя на цена 150 долара или по друг начин ?
Реално при средния метод се качва цената на продобитите вече акции на по ниска цена ,ако има купени на по висока .Така маржа пада + наново трябва да наваксваш.Така е реално.Коректно е печалбите на акциите на по ниска цена да не се пипат,новите акции купени на по висока цена те са си отделна инвестиция с друга дата и т н.Така смятам аз по пътя на логиката
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Добре де при твоя метод ,който спомена ,ако имаш х акции купени на една цена ако купиш още как се добавят отделно от старите виждаш цената на едните и цената на придобиване на другите или как технически влизат в платформата .Ето аз пак давам пример нарочно купих дял от акция и реално сега ми показва само средната цена на акцията Гугъл 1.1 на цена малко по висока от първата даже в момента с точност не се сещам каква беше цената на цялата акция къде може да се види това?
Ако продам сега цялата акция на каква цена се смята на цената на продобиване или на средната слвд като съм купил частта от акцията
така средната цена на акция ти се качва на 133$
ако си на Фифо и продадеш 1 акция -> ще я извади на 100$ защото втората покупка не играе.
ако си на Среден и разкараш 1 акция -> ще я изпише на 133$ защото я усреднява с втората покупка.
т.е. ако си я продал тая 1 акция за 150$ при Фифо ще имаш печалба от 50$ и данък 5$
при средния метод печалбата ще ти е 17$ и 1.7$ данък. това е
при фифо ще ти остане налична 0.2 акция на себестойност 60$,
а при средния метод ще имаш налични 0.2 акции на себестойност 27$
- 1 like
Коментар
-
Добре де при твоя метод ,който спомена ,ако имаш х акции купени на една цена ако купиш още как се добавят отделно от старите виждаш цената на едните и цената на придобиване на другите или как технически влизат в платформата .Ето аз пак давам пример нарочно купих дял от акция и реално сега ми показва само средната цена на акцията Гугъл 1.1 на цена малко по висока от първата даже в момента с точност не се сещам каква беше цената на цялата акция къде може да се види това?
Ако продам сега цялата акция на каква цена се смята на цената на продобиване или на средната слвд като съм купил частта от акцията
Едва ли тези дялове са оказали голямо влияние при цената плюс комисионни разходи
Коментар
-
Да, ама в литературата може!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеТова нали се сещаш, че математически няма как да се получи?
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Зелени сме, щото бяхме реди за нафтата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнениеВсичко е червено, къде са навиячите
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеДругото което виждам е че при усредняване на цените излиза че всички акции и стари и нови са с по висока цена и реално ако примерно до оня ден са били на печалба заради по висока средна цена излизат на загуба .
Коментар
-
Другото което виждам е че при усредняване на цените излиза че всички акции и стари и нови са с по висока цена и реално ако примерно до оня ден са били на печалба заради по висока средна цена излизат на загуба .
Интересно е какво става ако решиш да продадеш акцията която синкупил на по ниската цена как ще я сметне промерно сега при Гугъл имам 1.1 само че цялата акция е купена на по ниска цена сега ако реша да продам как ще ми сметне продажбата една акция на цената която съм купил или ще ми усреднява ?Fractional shares ,е купена на по висока ценаLast edited by nkavrakov1982; 20.07.2023, 18:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнениеВсичко е червено, къде са навиячите
Коментар
-
Да обаче сега да кажем аз съм при avg метод в единия момент имам акции купени на една цена и имам акция и малко която ми дава на средна.
Като пиша в декларацията цена придобиване средна плюс останалите които не са осреднени после догодина ако съм купил още пиша вече други цени на придобиване няма ли пак да има разлики защото веднъж си писал една цена преди да се обредни после пак същия брой акции ама те вече са на друга цена .
Твоя вариант ми се струва най прозрачен или така да го кажа изчистен.
Ако са повече акции става каша конкретно при Гугъла цената ми се смени като набих ония 12,13 долара и се качи с долар и нещо си а реашно аз цялата акция съм я купил на по ниска цена .И сега заради 0.1 акция ще пиша аз на НАП видиш ли по висока стойност ,но пък ако продам разликата ще е по малка в данъка понеже имаш по висока стойност на придобиване.
За мен е най честно всичко да си е отделно
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
Казваш има бъдеще в копането ? :-)
Коментар
Коментар