IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Много станаха игрите напоследък.
    Асиметричен залог, майна. Макс 200 гущера

Ся,знам че ще ме на мразиш, ама едно от малкото неща, които са на добри цени за дългосрочно, са имотните

​​​​​
    Last edited by terziеv; 16.07.2023, 17:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Ако тръгне надолу понеделник, ще опитам една игра с hood.
      Много станаха игрите напоследък.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Ако не понеделник - вторник. И аз мисля, че Nasdaq първо ще направи нов ATH, преди да корегира, надявам се здравословно
        Ако тръгне надолу понеделник, ще опитам една игра с hood.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kanu Разгледай мнение

В понеделник нвидия на 500
          Ако не понеделник - вторник. И аз мисля, че Nasdaq първо ще направи нов ATH, преди да корегира, надявам се здравословно

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Много бързо се променят нещата, постоянно трябва да се следи какво се случва, много динамичен е сектора. Не пропускай през октомври (още не е ясна датата) тази демонстрация https://ecatthenewfire.com/885-2/
            С две думи, може да се окаже, че зарядни станции в бъдеще няма да са нужни. Квантов генератор ще я зарежда по време на 12ч непрекъснат тестов пробег. В момента няма такава марка/модел ел-кола с батерия да издържи 12ч. каране. Още не е ясно каква ще е колата, знае се само че демонстрацията ще е в Италия. Има предположения, че колата ще е Фиат 500е, поради това че си е евтин/достъпен модел и с не-впечатляващ пробег от 200км. Така че, ако покажат 12ч неспирно каране, определено нещо много необичайно се случва, без да е нужно човек да е някакъв специалист.
            Така че ще следя демонстрацията и отзивите после с интерес. Като наближи събитието, ще пиша и в темата за Световната енергетика.
            Не, няма къде човек да си купи лотарийни билетчета (акции), всичко е обвито в дълбока тайна. Знае се само, че вероятно АВВ ще произвеждат част от компонентите на генератора, но това не е повод да им се купуват акциите, те няма да се облажат пряко от технологията.
            Доколкото си спомням, тази презентация трябваше да се случи в началото на 2019г., така, че ентусиазма не трябва да взима връх над здравия разум. Иначе, аз съм "ЗА" всякакви нововъведения и всички полезни изобретения трябва да бъдат адмирирани. Въпросът тук се състои в това, че не винаги науката и бизнеса могат да влязат в корелативна връзка, доколкото не всяко изобретение може да бъде икономическо издържано. Да, звучи чудесно, но е едно да създадеш прототип, а съвсем друго е впоследствие да създадеш фабрика и производствена линия, която да го произвежда. Второто е десетки пъти по-трудно от първото. А да не говорим за третото - да произвеждаш и продаваш с печалба, което вероятно е сто пъти по-трудно от второто. Отделно от това, има значение колко би струвал въпросния автомобил с имплементирана подобна технология, доколкото човешката природа е доста проста - избираш това, което ти е най-изгодно за парите, които имаш, респективно ако автомобила ти може да измине 500 километра преди да бъде зареден за десет минути, едва ли ще платиш 10К отгоре, за да получиш 12 часа каране без престой. Да не говорим, че никой не прави подобен преход от 12ч без да спре за десет- петнадесет минути за кратка почивка. Адмирирам иновациите, но тази специално ми се струва безсмислена по отношение електрическите автомобили. Но може и да греша, разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

Тесла е даже повече от устойчива компания, което не може да се каже за цената на акциите й, където виждаме сериозни пропадания и също толкова сериозни покачвания. Но компанията има много устойчив фундамент и е много повече от Епъл като перспектива - автомобили, софтуер, батерии, енергетика, роботика и пр. За Туитър съм съгласен, че Илон не е съвсем наясно какво прави и честно казано не знам защо му беше да се занимава със социални мрежи? Но ..... Тесла няма никаква, ама никаква конкуренция и тук изобщо не споделям мнението, че има такава. Единствените, които се доближават до тях са BYD, но ако се вгледаме в цифрите ще видим, че повечето си кеш правят от хибриди и батерии, а не от електрически автомобили. При електрическите автомобили Тесла няма конкуренция - 1.3 млн. автомобила конвертира в 13 млрд. долара net income. Това е в пъти по-добър резултат от резултатите на всяка една компания в сектора. Следва енергетиката и Мегапак, където също са абсолютни доминанти и без конкуренция. Плюс 50.000 зарядни станции по света и пълен монопол върху зареждачките. И черешката на тортата - FSD или full self driving и супер компютъра DOJO, като двете заедно реално са първия пример за изкуствен интелект. По отношение на софтуера даже не са пред конкуренцията, защото за да бъдат пред нея, тя трябва да съществува, а такава няма. Преди две седмици CEO-то на Форд Джим Форли просто го призна с половин уста. До няколко години просто всички автопроизводители ще трябва да се принудят да лицензират този софтуер от Тесла, ако искат да продават автомобили. При сегашните стойностти на щатския долар очаквам към края на десетилетието Тесла да прави 120-130 милиарда щатски долара net income годишно.
              Много бързо се променят нещата, постоянно трябва да се следи какво се случва, много динамичен е сектора. Не пропускай през октомври (още не е ясна датата) тази демонстрация https://ecatthenewfire.com/885-2/
              С две думи, може да се окаже, че зарядни станции в бъдеще няма да са нужни. Квантов генератор ще я зарежда по време на 12ч непрекъснат тестов пробег. В момента няма такава марка/модел ел-кола с батерия да издържи 12ч. каране. Още не е ясно каква ще е колата, знае се само че демонстрацията ще е в Италия. Има предположения, че колата ще е Фиат 500е, поради това че си е евтин/достъпен модел и с не-впечатляващ пробег от 200км. Така че, ако покажат 12ч неспирно каране, определено нещо много необичайно се случва, без да е нужно човек да е някакъв специалист.
              Така че ще следя демонстрацията и отзивите после с интерес. Като наближи събитието, ще пиша и в темата за Световната енергетика.
              Не, няма къде човек да си купи лотарийни билетчета (акции), всичко е обвито в дълбока тайна. Знае се само, че вероятно АВВ ще произвеждат част от компонентите на генератора, но това не е повод да им се купуват акциите, те няма да се облажат пряко от технологията.

Коментар

Малко четеш. Прегледай "Матриархат". За три часа ще я опаткаш и ще разбереш, че между кромида и твоите индекси има много общо.
                Не ми се занимава с тъпотии.Който иска да я чете тая книга нека я чете.Имаме различни гледни точки ти се храниш с борсата,от там вече идва голямата разлика,щом можеш прави го.

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов
                  Къде се предлагат опции: Има ли ги в SAXO-Елана ?
                  Обади се на брокерите кажи им какво искаш и колко ще ти струва, те ще ти кажат да видиш дали ще има смисъл.Ама за опциите трябва да имаш така повечко пари

Коментар

Купил съм акции на Епъл,на Гугъл и Bank of Amerika..какво да загубя ?
                    Това са топ компании в челните места на индексите .
                    Да утре няма да спечеля нищо нито след седмица или две ,може и да загубя едни 10,20%,но до година, две ще съм на прилична печалба.
                    Нито знам какви са тия колци нито какво е GEO,ако са опции ,там пък съм на 100% вътре защото грам не ми е ясно кое и какво е .
                    И съм сложил малко пари да видя какво е и как ще се развият нещата.После или индекси или пак топ компании, ако малко дръпнат цените наесен или до 10 месеца
                    Малко четеш. Прегледай "Матриархат". За три часа ще я опаткаш и ще разбереш, че между кромида и твоите индекси има много общо.

Коментар

Аз затова ти обяснявам до откат, че ако не си мултимилионер, да търсиш 10% ръст на борсата е опит за самоубийство някакъв. Ти точно това правиш - слагаш някакви стотинки залог на червено или черно, а възможната ти печалба е 10%. 50% вероятност за загуба, при 10%+ залога!!! В детската градина ще ти се смеят.

Обаче... Я купи колци на GEO за август. 5 цента на 11. Сметни колко ти е печалбата, ако отиде до 12!!! ~2000%
                      Купил съм акции на Епъл,на Гугъл и Bank of Amerika..какво да загубя ?
                      Това са топ компании в челните места на индексите .
                      Да утре няма да спечеля нищо нито след седмица или две ,може и да загубя едни 10,20%,но до година, две ще съм на прилична печалба.
                      Нито знам какви са тия колци нито какво е GEO,ако са опции ,там пък съм на 100% вътре защото грам не ми е ясно кое и какво е .
                      И съм сложил малко пари да видя какво е и как ще се развият нещата.После или индекси или пак топ компании, ако малко дръпнат цените наесен или до 10 месеца

Коментар

По мои сметки в момента всички инвестиции в акции в долари са едни 10% назад защото е купуван скъп долар при сделките докато сега ако обърнеш акциите в долари към евро понеже в България за съжаление не се приемат долари ,загубата от 10 % e налице.
                        Аз затова ти обяснявам до откат, че ако не си мултимилионер, да търсиш 10% ръст на борсата е опит за самоубийство някакъв. Ти точно това правиш - слагаш някакви стотинки залог на червено или черно, а възможната ти печалба е 10%. 50% вероятност за загуба, при 10%+ залога!!! В детската градина ще ти се смеят.

Обаче... Я купи колци на GEO за август. 5 цента на 11. Сметни колко ти е печалбата, ако отиде до 12!!! ~2000%

Коментар

По мои сметки в момента всички инвестиции в акции в долари са едни 10% назад защото е купуван скъп долар при сделките докато сега ако обърнеш акциите в долари към евро понеже в България за съжаление не се приемат долари ,загубата от 10 % e налице.
                          По мои сметки пък това, което съм купувал в долари през септември-октомври миналата година в момента струва повече и в евро, и в долари.

Коментар

И що реши че ,,всички,, акции са купувани баш когато долара в бил на връхче.
                            Гледай голямата картина.
                            Last edited by Майстора233; 15.07.2023, 15:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Лошото е,че като почнат и няма да се спрат
                              Много добитък има пред кланиците
                              В понеделник нвидия на 500

Коментар

• Некой има ли инвестиции в инфраструктурни компании с САЩ как се представят ??

Коментар

Working...
                                X