Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Защо така? нали каза 500
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kanu Разгледай мнениенвидита не ще да вдига нещо
............
За корекцията,възможен е вариант да задържат до лихвите на 26-и и след тях да изсипе.
Last edited by petrg5s; 17.07.2023, 17:27.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Много е пренавита пружината на СП500 на седмична база.Колкото повече забавят и колкото по-късно коригира ,толкова по-грозна и брутална ще е корекцията
Макс Пейн нагоре е 4670.Не мисля ,че може да качи по-нагоре преди голяма корекция
"Проракувам" , че ще излезе някаква лоша новина,с която ще бъде обяснен бъдещия спад,който ще почне тази седмица
Коментар
� -
Първоначално изпратено от trade Разгледай мнениеДau по ще му приляга 37000 отколкот да пада
Макс Пейн нагоре е 4670.Не мисля ,че може да качи по-нагоре преди голяма корекция
"Проракувам" , че ще излезе някаква лоша новина,с която ще бъде обяснен бъдещия спад,който ще почне тази седмицаLast edited by petrg5s; 17.07.2023, 17:09.
Коментар
� -
https://www.investor.bg/a/444-novini...-konkurentsiya
Относно Тесла..
1.Намаляващи маржове на печалба.
2.Абсолютно непредсказуем директор в лицето на Илън Мъск.
3.Нарастваща глобална конкуренция в сектора.
4.Акциите им са супер надути предвид всички по горе рискове на пазара и в компанията.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Много станаха игрите напоследък.
Ся,знам че ще ме на мразиш, ама едно от малкото неща, които са на добри цени за дългосрочно, са имотните
Last edited by terziеv; 16.07.2023, 17:59.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Ако тръгне надолу понеделник, ще опитам една игра с hood.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Ако не понеделник - вторник. И аз мисля, че Nasdaq първо ще направи нов ATH, преди да корегира, надявам се здравословно
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kanu Разгледай мнение
В понеделник нвидия на 500
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
Много бързо се променят нещата, постоянно трябва да се следи какво се случва, много динамичен е сектора. Не пропускай през октомври (още не е ясна датата) тази демонстрация https://ecatthenewfire.com/885-2/
С две думи, може да се окаже, че зарядни станции в бъдеще няма да са нужни. Квантов генератор ще я зарежда по време на 12ч непрекъснат тестов пробег. В момента няма такава марка/модел ел-кола с батерия да издържи 12ч. каране. Още не е ясно каква ще е колата, знае се само че демонстрацията ще е в Италия. Има предположения, че колата ще е Фиат 500е, поради това че си е евтин/достъпен модел и с не-впечатляващ пробег от 200км. Така че, ако покажат 12ч неспирно каране, определено нещо много необичайно се случва, без да е нужно човек да е някакъв специалист.
Така че ще следя демонстрацията и отзивите после с интерес. Като наближи събитието, ще пиша и в темата за Световната енергетика.
Не, няма къде човек да си купи лотарийни билетчета (акции), всичко е обвито в дълбока тайна. Знае се само, че вероятно АВВ ще произвеждат част от компонентите на генератора, но това не е повод да им се купуват акциите, те няма да се облажат пряко от технологията.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
Тесла е даже повече от устойчива компания, което не може да се каже за цената на акциите й, където виждаме сериозни пропадания и също толкова сериозни покачвания. Но компанията има много устойчив фундамент и е много повече от Епъл като перспектива - автомобили, софтуер, батерии, енергетика, роботика и пр. За Туитър съм съгласен, че Илон не е съвсем наясно какво прави и честно казано не знам защо му беше да се занимава със социални мрежи? Но ..... Тесла няма никаква, ама никаква конкуренция и тук изобщо не споделям мнението, че има такава. Единствените, които се доближават до тях са BYD, но ако се вгледаме в цифрите ще видим, че повечето си кеш правят от хибриди и батерии, а не от електрически автомобили. При електрическите автомобили Тесла няма конкуренция - 1.3 млн. автомобила конвертира в 13 млрд. долара net income. Това е в пъти по-добър резултат от резултатите на всяка една компания в сектора. Следва енергетиката и Мегапак, където също са абсолютни доминанти и без конкуренция. Плюс 50.000 зарядни станции по света и пълен монопол върху зареждачките. И черешката на тортата - FSD или full self driving и супер компютъра DOJO, като двете заедно реално са първия пример за изкуствен интелект. По отношение на софтуера даже не са пред конкуренцията, защото за да бъдат пред нея, тя трябва да съществува, а такава няма. Преди две седмици CEO-то на Форд Джим Форли просто го призна с половин уста. До няколко години просто всички автопроизводители ще трябва да се принудят да лицензират този софтуер от Тесла, ако искат да продават автомобили. При сегашните стойностти на щатския долар очаквам към края на десетилетието Тесла да прави 120-130 милиарда щатски долара net income годишно.
С две думи, може да се окаже, че зарядни станции в бъдеще няма да са нужни. Квантов генератор ще я зарежда по време на 12ч непрекъснат тестов пробег. В момента няма такава марка/модел ел-кола с батерия да издържи 12ч. каране. Още не е ясно каква ще е колата, знае се само че демонстрацията ще е в Италия. Има предположения, че колата ще е Фиат 500е, поради това че си е евтин/достъпен модел и с не-впечатляващ пробег от 200км. Така че, ако покажат 12ч неспирно каране, определено нещо много необичайно се случва, без да е нужно човек да е някакъв специалист.
Така че ще следя демонстрацията и отзивите после с интерес. Като наближи събитието, ще пиша и в темата за Световната енергетика.
Не, няма къде човек да си купи лотарийни билетчета (акции), всичко е обвито в дълбока тайна. Знае се само, че вероятно АВВ ще произвеждат част от компонентите на генератора, но това не е повод да им се купуват акциите, те няма да се облажат пряко от технологията.
Коментар
�
Коментар