Pipbel, с какво тъгуваш акции или CFD?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЕто Пиб - послушай човек, който чете и е много по-в час от мен!
От друга страна предния път когато послушах някого на ябълка 415$ и сгреших.
Те така - инвестирането Тони си е занимание самотно, може да филтрираш много мнения и четива, ама парите и поемането на отговорност/решения са си твои.
А и не е аз да не съм чел
Представил е едната част на монетата само и то схематично.
Патента не е свършил съвсем, а изтича 2015.
Наистина тоя илач им носи 1/3 (някои казват дори 40%) от печалбите сега. Не е малко. В Тева са си съставили екшън план за да си запазят печалбата с орязването на 5К работни места (напоследък доста други компании са погълнали и те кат чича ти) и оптимизация на разходите. Неслучайно и Сити наскоро ги ъпгрейднаха заради този план.
А и над 160 техни лекарства генерици в момента са пред одобрение от ФДА.
Явно разногласия в борда по въпроса за преструрирането доведоха до вчерашното напускане на СЕО, което потопи акцията.
Но вярвам че евреите ще се справят и ще излезе компанията по силна от ситуацията до година -2.
Щом е до злато, илачи и тем подобни - те са намбър 1.
Та така - дълъг тук с хоризонт поне 2.5-3 години. Таргет - минимум 80% профит за това време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗначима част от печалбата на Тева идва не от генеричния и бизнес а само от едно оригинално лекарство. на това лекарство патента му свърши, за това се търгува на ниски коефициенти, защото се очаква че печалбата и ще пада.
Като цяло във фармацията ако нещо изглежда твърде добро за да е истина, то причината е изтичане на патенти или слаб пайплайн от нови лекарства. а най-често и двете
Коментар
-
Значима част от печалбата на Тева идва не от генеричния и бизнес а само от едно оригинално лекарство. на това лекарство патента му свърши, за това се търгува на ниски коефициенти, защото се очаква че печалбата и ще пада.
Като цяло във фармацията ако нещо изглежда твърде добро за да е истина, то причината е изтичане на патенти или слаб пайплайн от нови лекарства. а най-често и двете
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМи бравос, машалла. Аз пък от неото направих 60, ма истински (вече кеш).
Та тъй - докато не продадеш плюсовете са много относително нещо.
И не обиждам , ами лееееекинкоо ти напомням да каширваш там и да отиваш на по сгодни места. Парите требе се въртят.
Между другото исторически средното РЕ на Тевата е 15, сега е на 7.5.
Та смятай.....
Ще я включа да я следя тази. Мислиш ли че цял свят не знае това , което ти знаеш за нея и въпреки това я разпродават! Там има мнооого големи лъвове! Ако беше толкова подценена хеджфондовете да са почнали да я папат. Има нещо друго - ще видим. Хубавото е че има АДР на Ню Йоркската фондова борса. 20 цента дивидент - правилно ли виждам?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеей я не обиждай!
ушил си се - ОК
аз от този "балоняк" съм +50%
Та тъй - докато не продадеш плюсовете са много относително нещо.
И не обиждам , ами лееееекинкоо ти напомням да каширваш там и да отиваш на по сгодни места. Парите требе се въртят.
Между другото исторически средното РЕ на Тевата е 15, сега е на 7.5.
Та смятай.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеХоппп, наистина улязах преди малко мощно у еврейската фармация.
Тева 36,88 $
Почти невероятно е да падне повече от 35$ като абсолютно дъно.
При РЕ 7.36 при тая цена - аз предоволен. Таргет - 65$
Пък и дума не може да става за сравнение с един родствен балоняк туканка на БФБ.
Дори и дивидента им е 40% по висок.
ушил си се - ОК
аз от този "балоняк" съм +50%
Коментар
-
Хоппп, наистина улязах преди малко мощно у еврейската фармация.
Тева 36,88 $
Почти невероятно е да падне повече от 35$ като абсолютно дъно.
При РЕ 7.36 при тая цена - аз предоволен. Таргет - 65$
Пък и дума не може да става за сравнение с един родствен балоняк туканка на БФБ.
Дори и дивидента им е 40% по висок.Last edited by pipbel; 31.10.2013, 16:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕеее, подхвърлих идеята, сега и домашната работа ли да ти пиша
Заради 1 илач и 1 обиден СЕО
Иначе са си от най добрите. И определено най евтините за момента.
http://www.fool.com/investing/genera...expensive.aspx
http://seekingalpha.com/article/1765...s?source=yahoo
http://blogs.barrons.com/stockstowat...rrons&ru=yahoo
Айде от мене да мине - още 2 идеи за артии де мисля че скоро ще обърнат тренда и имат потенциална горница от минимум 50%
EZPW , EBIXLast edited by ggnore13; 31.10.2013, 10:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнениеА защо падат?
Заради 1 илач и 1 обиден СЕО
Иначе са си от най добрите. И определено най евтините за момента.
http://www.fool.com/investing/genera...expensive.aspx
http://seekingalpha.com/article/1765...s?source=yahoo
http://blogs.barrons.com/stockstowat...rrons&ru=yahoo
Айде от мене да мине - още 2 идеи за артии де мисля че скоро ще обърнат тренда и имат потенциална горница от минимум 50%
EZPW , EBIX
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЛапайте TEVA под 38$ падна, заслужава си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеПо-принцип от шорт трудно се правят пари, на повечето хора които шортят им харесва идеята, че хем ще изкарат от спада, хем ще вземат по някое време с печалбата подценени активи.
На практика рядко се получава така, а и времето / инфлацията е срещу теб
За мен в момента Дакс не е евтин и не бих инвестирал и лев дългосрочно в него при текущо п/е над 15 и толкова нервна среда.
ПС индексите не паднаха кой знае колко днес, но поне очаквано
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеМи питай бе hemilio питай и ще ти се обясни са казали хората.
Сега разбрали за ДАКС-а?
Още нещо всички тези 30 компании в ДАКС-а са експортно ориентирани (както и цялата Германска икономика), кво става в Германия ДАКС-а много не го интересува, продукцията се продава на така наречените emerging markets.
А така наречените emerging markets се очаква да растат и да потребяват все повече.
Така че като прибавим и реинвестираният дивидент (от моя коментар по долу) догодина за ДАКС-а очакваме едно 20% ръст.
Хубаво си опичайте акъла шортаджиите.
На практика рядко се получава така, а и времето / инфлацията е срещу теб
За мен в момента Дакс не е евтин и не бих инвестирал и лев дългосрочно в него при текущо п/е над 15 и толкова нервна среда.
ПС индексите не паднаха кой знае колко днес, но поне очакваноLast edited by prodigal; 30.10.2013, 20:53.
Коментар
Коментар